Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

šíbr se spustí po 1000metrech???

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
sir-kiss

#1 Příspěvek od sir-kiss »

Je to normální? Mám šíbr, kterej se spustí až po 3minutách, nebo 1000metrech jízdy. Pro upřesnění po odjezdu z domu to zkouším celou cestu a tlačítko se mi rozsvítí vždy ve stejném místě, nebo stačí nechat klíč v přední poloze přesně 3 minuty. Jinak šíbr nelze stáhnout. Může to být třeba pojistka proti stojící vodě na střeše? nebo proti zlodějům, nebo dětská pojistak? Jinak nevím a někde je krpa... Poraď te.
Spajky
Klubové ID: 1147
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Spajky »

sir-kiss píše:Je to normální? Mám šíbr, kterej se spustí až po 3minutách, nebo 1000metrech jízdy. Pro upřesnění po odjezdu z domu to zkouším celou cestu a tlačítko se mi rozsvítí vždy ve stejném místě, nebo stačí nechat klíč v přední poloze přesně 3 minuty. Jinak šíbr nelze stáhnout. Může to být třeba pojistka proti stojící vodě na střeše? nebo proti zlodějům, nebo dětská pojistak? Jinak nevím a někde je krpa... Poraď te.

A co máš za auto? :)
Koby
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Koby »

dělalo mi to na e36 taky.. ne přesně po třech minutách.. ale hend otevřít taky nešel..
Maikl
Klubové ID: 644
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Maikl »

mě to de hned
youwee
Klubové ID: 1262
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od youwee »

na jedne e36 mi to delalo taky, ale na dalsi uz ne
paca

#6 Příspěvek od paca »

Na dvou kupínech mi to taky tak dělalo, otevřel se až po chvilce
jarda
Klubové ID: 1426

#7 Příspěvek od jarda »

Když už se tady mluví o šíbrech - taky to musíte furt držet aby se uplně otevřel, nebo máte dvoupolohové tlačítko jako na okna?
Protože na parkovišti už si o mně musí myslet že jsem divnej, vždycky když odjíždim nebo přijíždim tak se držim pravou rukou stropu :rock:
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
pazda
Klubové ID: 1432
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od pazda »

jarda: musim drzet a presne tohle jsem si taky rikal :-D
Slid
Klubové ID: 1699

#9 Příspěvek od Slid »

Když otvírám šíbr celej stačí zmáčknout a sám zajede, pokud chci, ale zavřít musím držet.Otevřít mě jde hned.Ale já ho nikdy nedržím když zavírám, pouze pokud jedu za jízdy, když odcházím od auta tak jak zamknu centrál zajedou mi okna i šibr.
Kámoš má taky el. šíbr a musí držet jak při otevření tak při zavření a prej mu taky nejde hned otevřít, nastartuje auto rozjede se a pak to jde otevřít.
pohy
Klubové ID: 1771
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od pohy »

mě to jde hned a držet to taky nemusim
jarda

#11 Příspěvek od jarda »

Teď koukam do ETM.

Verze 1993 má na tlačítku šíbru jen tři polohy - otevřít-nic-zavřít (která poloha dělá co zjevně řeší řídící jednotka). Na spínačích oken je jasně vidět 5 poloh auto-nahoru-nic-dolu-auto.

Verze 1998 má čtyři polohy vyklopit-vysunout-nic-zasunout. Znamená to že ta automatika neni jako na oknech "promáčknutím", ale že je to automatika vždycky? Nebo to řeší řídící jednotka podle toho jak dlouho držim, nebo jak? Asi zkusim vymyslet jak udělat tlačítko "otevři všechno-nic-zavři všechno" :)

EDIT: tak asi to bude problém. Vypadá to že celý mechanizmus šíbru včetně tlačítka je jedna integrovaná jednotka, takže nestačí připojit se na nějaký konektory, muselo by se to rozebrat a vrtat se vevnitř.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
Slid

#12 Příspěvek od Slid »

Tak jsem to teď zkusil u mě přesně jak to mám.
Mám vypínač ve středové poloze, když zmáčknu na první polohu dopředu vyklopí se mi jen po dobu co držím, pokud zmáčknu na druhou polohu dopředu vyklopí se mi bez držení najednou.Zajíždí to vždy, když zmáčknu obrácenou polohu směr dozadu.Když mám opět ve středové poloze a zmáčknu směr dozadu do první polohy otevře se jen po dobu co držím, pokud zmáčknu do druhé polohy otevře se celej najednou.Pokud chci zavřít dám zase obrácenou polohu čili směr dopředu.
Pokud zamykám centrálem je jedno jak je šibr, ale zavře se najednou.
Doufám, že sem to napsal srozumitelně :D
jarda

#13 Příspěvek od jarda »

napsal, ale překvapuje mě, že to má 5 poloh, v ETM jsou vidět jen 4... jaký máš ročník?
Slid

#14 Příspěvek od Slid »

jarda píše:napsal, ale překvapuje mě, že to má 5 poloh, v ETM jsou vidět jen 4... jaký máš ročník?
98 ale oni to jsou 4 polohy středová nic nedělá, dopředu 2 dozadu 2
Spajky
Klubové ID: 1147
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Spajky »

Mno, u některejch těch "fičur" nechápu jejich smysl..např. že někdo veme při zamknutém autě za kliku a rozsvítí se světlo a nebo třeba tohle, že šíbr jde otevřít až po xxxx metrech nebo po několika minutách :)
Slid

#16 Příspěvek od Slid »

no s tou klikou mě to nedělá :D ale když zmáčknu čudl na dálkáči tak se rozsvítí interier, ale stím šíbrem sem myslel, že mu něco blbne, když to nejde hned, ale jak tady čtu tak mu to funguje asi dobře :D
jarda

#17 Příspěvek od jarda »

:dontgetit:
Přílohy
roof.gif
roof.gif (5.22 KiB) Zobrazeno 393 x
j3ykobim
Klubové ID: 1749

#18 Příspěvek od j3ykobim »

U e34 to mám: 2x zmáčknutí sjede či vyjede okénko pouze u řidiče, to samé funguje i šíbru, okno u spolujezdce se musí držet.........

stím svícením interieru je to prý podle edice, mám starší tak nevím jak to je..... ,ale u té (svítící) prý po odemčení když vezmete za kliku tak se rosvítí, funguje to 3x pak už to na vás kašle, u starčí musím pootevřít dveře až pak se rosvítí (jde o info z druhé ruky, tak mě tu neukamenujte kdyby to nebyla pravda)
:wink:
berkelay
Klubové ID: 1823

#19 Příspěvek od berkelay »

je to tak, mám to ve své e34ce, byla to příplatková výbava lichtpacket. Když zaberu za kliku řidičových dveří zamčeného auta, rozsvítí se vnitřní osvětlení a zapne se vyhřívání zámku dveří, je na něm vážně jakási kotva s drátkem který se "nažhaví". Jediný důvod k čemu to je mě napadá asi to, že když v noci zamknete auto a řeknete si, sakra, nezapomněl jsem něco na palubce nebo u řadičky ? A nechce se vám odemykat a otvírat dveře, jen chytnete za kliku, kouknete a je to :wink:
pazda
Klubové ID: 1432
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od pazda »

berkelay píše:je to tak, mám to ve své e34ce, byla to příplatková výbava lichtpacket. Když zaberu za kliku řidičových dveří zamčeného auta, rozsvítí se vnitřní osvětlení a zapne se vyhřívání zámku dveří, je na něm vážně jakási kotva s drátkem který se "nažhaví". Jediný důvod k čemu to je mě napadá asi to, že když v noci zamknete auto a řeknete si, sakra, nezapomněl jsem něco na palubce nebo u řadičky ? A nechce se vám odemykat a otvírat dveře, jen chytnete za kliku, kouknete a je to :wink:
jenze tak to muze udelat i pripadny chmatak a ma na to krasne posviceno ;-)
Odpovědět