Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

LPG A VSE KOLEM PLYNU V BMW

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od miloshm »

Wallow píše:Divné je, že když auto stoji a nejede, tak na plyn motor můžu prohánět do jakkoliv vysokých otáček, a to klidně dlouho, a bez sebemenších problému - nic neškube, kontrolka motoru se nerosviti, motor se krásně nechá vytáčet. Jakmile se auto ale rozjede, je to v háji (cuká to, rosviti se kontrolka, pak to jede na jen na per valců).

Není to divný, protože při stojícím vozidle, i když šlapeš na plyn jak chceš, tak motor stejně jede bez zatížení. :wink:
Pepe

#22 Příspěvek od Pepe »

To může dšlat reduktor, nebo vstřiky. Při velkým zatížení mi to dělal reduktor, musel jsem dá silnější. Vstřiky mi taky ze začátku vypadávali, měli špatný odpor, tak je vyměnili a bylo to vpohodě.
illa-illa
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od illa-illa »

Mel bych par dotazu 8)

Zajimalo by me jake jsou tedy typy vstrikovani ... a jake jsou mezi nimi rozdily. Pise se tady hodne o tom sekvencnim, ale netusim co to znamena .. pokud mi nekdo poradi budu moc rad .. nebo mi prosim dejte adresu, kde se to muzu docist :idea:

Dale by me zajimalo jake jsou ceny techto prestaveb, zrejmne i zalezi na tom typu vstriku :?:

Dekuji za rady panove :pivo:
Wallow
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Wallow »

Pepe píše:To může dšlat reduktor, nebo vstřiky. Při velkým zatížení mi to dělal reduktor, musel jsem dá silnější. Vstřiky mi taky ze začátku vypadávali, měli špatný odpor, tak je vyměnili a bylo to vpohodě.

Díky, už jsem se s tím zasztavil v servisu, kde mi to montovali. Po připojení řídící jednotky k diagnostice se zjistilo, že LPG jednotka nedostává signal z benzínového vstřiku na 5. válci. Nejdřív zkusili vyměnit řídící jednotku (LANDI RENZO OMEGA) za novou, žádná změna ale nenastala, bohužel. Filtr byl taky ok, takže jim tak nějak došly nápady. Řikají, že si s tím budou muset vyhrát asi celý den, z čehož nejsem moc nadšen :-(.

Tak trochu doufám, že je to třeba svíčkama, ale teď tam mám relativně nové BMW High Power BKR6EQUP, na které jsem najel na LPG cca 20000 km.

Ta chybovost při jizdě na LPG narůstala celkem progresivně, takže asi ještě zkusím vyměnit všechny svíčky. Co myslíte, má to cenu?
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od miloshm »

Vyměnit svíčky má cenu - nestojí to horentní sumu a výsledek se dostaví hned. Můj servisák na LPG mě při potížích říkal, že to mám zkusit, protože by to stejně byla první věc, co by udělal až bych za ním dojel. Doporučoval svíčky Brisk Silver, tak jsem na něj dal a bylo po potížích. Třeba Ti to taky pomůže.
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Marty_ »

Btw jakou mate spotrebu na lpg? Me zere 3,0i + cca 3,5l navic:( mimo mesto ca + 2-3 litry:( coz se mi zda docela dost..
Radim046
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Radim046 »

Mě žere 318i M43 E46 na lpg 9.5l/100 ..převážně mimo město..denně 100km
Wallow
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Wallow »

Moje spotřeba u E39 525iT je dlouhodobě cca o 15 - 20 procent vyšší než původní spotřeba benzínu. Spotřeba na benzín (kombinovaná, ale více město) je za poslední dva roky přesně 9.8 l/100km.

Jinak mám toridiní nádrž kam se vejde 52 dcm3 LPG, párkrát se mi podařilo jezdit na LPG se spotřebou pod 10 l/100km (typicky na trase Praha-Karlovy Vary-Praha, kde nemá smysl to moc honit), takže jsem někdy ujel i o něco více než 520 km na jednu nádrž.
Boldor
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Boldor »

Mě spotřeba vychází taky tak o 2-3 litříky vyšší.. :( Ale mám pocit, že jsem i trochu změnil styl jízdy s vidinou nižších nákladů :twisted:
paveld
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od paveld »

Vy co pisete ze mate vyssi spotrebu na LPG... co mate za system vstrikovani? Cetl jsem, ze sekvencni vstrikovani by melo jet i zrat stejne jako kdyz se jede na benzin.
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od miloshm »

Taky mám sekvenční vstřikování a spotřeba těsně do 12 litrů. Většina jízd okresky, do toho trochu dálnice a trochu města. Zrovna lehkou nohu nemám :wink:
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Marty_ »

paveld píše:Vy co pisete ze mate vyssi spotrebu na LPG... co mate za system vstrikovani? Cetl jsem, ze sekvencni vstrikovani by melo jet i zrat stejne jako kdyz se jede na benzin.

Sekvenci samo..
Twisp

#33 Příspěvek od Twisp »

paveld píše:Vy co pisete ze mate vyssi spotrebu na LPG... co mate za system vstrikovani? Cetl jsem, ze sekvencni vstrikovani by melo jet i zrat stejne jako kdyz se jede na benzin.
taky sekvence a spotreba cca 1,5 l nahoru
paveld
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od paveld »

1,5l nahoru jeste jde.... pred pulkou rijna to v aute uz taky budu mit, tak napisu za kolik mi to jede. budu tam nechavat dat system AC v Praze na Harfe.
Twisp

#35 Příspěvek od Twisp »

Mam dotaz na ty kdo ma LPG nainstalovano, jestli Vam ukazuje spravne palubni pocitac aktualni a prumernou spotrebu (podle dotankovani jestli Vam to vychazi stejne) a to same - aktualni spotreba u ekonomeru?
skautik Čestný člen
Čestný člen

#36 Příspěvek od skautik Čestný člen »

ukazuje spotrebu benzinu ikdyz jedes na plyn
paveld
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od paveld »

skautik píše:ukazuje spotrebu benzinu ikdyz jedes na plyn

tzn 0l? kdyz jedu na plyn a ne na benzin?
Twisp

#38 Příspěvek od Twisp »

paveld píše:
skautik píše:ukazuje spotrebu benzinu ikdyz jedes na plyn

tzn 0l? kdyz jedu na plyn a ne na benzin?
kdyz jedu na plyn tak me ekonomer aktualni spotrebu ukazuje, ale zda se mi ze ukazuje vic nez je real, tak proto se ptam...
paveld
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od paveld »

twisp: chapu proc se ptas, ale nepochopil jsem tu odpoved... taky me to zajima, budu mit taky brzy lpg.
Pepe

#40 Příspěvek od Pepe »

zpočátku mi palubák ukazoval o 2 litri mín, než jsem ve skutečnosti projel, poslední dobou mi ukazuje o 4,5 litrů míň.
Odpovědět