Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

kolik zmen prinesou nove silentbloky!

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od psena »

Mel jsem problem z vibracema volantu a celeho auta kolem 90km/hod.Nekdy byly nulove a nekde hrozne.Na kontrole podvozku jsem byl a rikali ze je v poradku,ja jsem stale nebyl spokojen a tak jsem zajel do servisu a zadal vymenu silentbloku na sikmem zaklonovem rameni.Teprve az ten silentblok vyndali poznali ze byl upne utrzenej, opravdu to neni poznat zvenku.
Pisu to sem kvuli tomu ze jsem se s klukama o tom bavil a podobne problemy mel i Pave, Rudosch a take dalsi,vzdy v urcite rychlosti a predevsim po prezuti na siroke letni pneu.

Ted se volant a nepohne pri celem spektru rychlosti a je to pohoda.
Cena je kolem 2000 matros a 500 prace a trvalo to asi 30 minut.
Proste jsem nadsen je to jine svezeni, krasne se to ovlada.
Jinak ted kdyz kopnu ze predu do kola tak se kolo nepohne ani o kousek, pred tim se o kousek hejblo.Tot tedy poznavaci znameni.
Pavel

#2 Příspěvek od Pavel »

Díky za info. :wink: Skusím se v nejbližší době na to zaměřit.
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RuDoSh »

ja mam udajne v prd.li ramena... ten cep a ta"guma" by meli jit vymenit zvalst ne? Zda se mi zbytecne menit to litinove rameno... klidne me vyvedte z omylu :-)
psena
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od psena »

RuDoSh píše:ja mam udajne v prd.li ramena... ten cep a ta"guma" by meli jit vymenit zvalst ne? Zda se mi zbytecne menit to litinove rameno... klidne me vyvedte z omylu :-)

podivej muzes vymenit jenom silentblok.Jestli mas odvarenej ten cep u kola, tak ten jiste nevymenis, je to jak na tycce stabilizatoru.(kosti)
Musis menit cele rameno jak Mad Max
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pitr »

JO a jak ja :) Tez cele ramena kuli vaglavemu cepu.... jedno rameno za 1700,- hlinikove - komplet cep plus ta guma na opacne strane. V Autokelly u Intersparu. Jsou myslim stejne jak na mou E32 tak na E34 Ale nerad bych kecal....
Andrew_V

#6 Příspěvek od Andrew_V »

psena píše:
RuDoSh píše:ja mam udajne v prd.li ramena... ten cep a ta"guma" by meli jit vymenit zvalst ne? Zda se mi zbytecne menit to litinove rameno... klidne me vyvedte z omylu :-)

podivej muzes vymenit jenom silentblok.Jestli mas odvarenej ten cep u kola, tak ten jiste nevymenis, je to jak na tycce stabilizatoru.(kosti)

No to bych se hadal. Menil jsem vsechny cepy i spojovacku na e34 a na e36 cepy a silentbloky a to vsechno bez ramen. Vsechno se z toho ramena da sundat a zase na nej nalisovat. Mimohodem i na e39
Zave
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Zave »

Me mlati neco nalevo vpredu... je to celkem sila a kdyz brzdim a sou nejake hrby (napr pri dojizdeni na cervenou kdyz je zvrasnena vozovka) tak to mlati jako krava... 8O :? Predpokladam ze to bude to rameno...
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od coupe328 »

Mne se delaji vibrace pri 160km\h a pri brzdeni z teto rychlosti.Nekdy vice,nekdy mene.Ted je otazka,zda to delaji silenbloky nebo brzdove kotouce:-( Ma nekdo zkusenosti s ne uplne rovnyma kotoucema?Zajima mne,jak se to v tomto stavu projevuje.Dekuji za vase nazory
martinn
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od martinn »

coupe328 píše:Mne se delaji vibrace pri 160km\h a pri brzdeni z teto rychlosti.Nekdy vice,nekdy mene.Ted je otazka,zda to delaji silenbloky nebo brzdove kotouce:-( Ma nekdo zkusenosti s ne uplne rovnyma kotoucema?Zajima mne,jak se to v tomto stavu projevuje.Dekuji za vase nazory

presne to iste som mal na e32, vymenil som vsetko na prednej naprave, niekolkokrat dal vyvazit gumy a pomohla az oprava alu disku, odvtedy je klud.
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od RuDoSh »

martinn píše:
coupe328 píše:Mne se delaji vibrace pri 160km\h a pri brzdeni z teto rychlosti.Nekdy vice,nekdy mene.Ted je otazka,zda to delaji silenbloky nebo brzdove kotouce:-( Ma nekdo zkusenosti s ne uplne rovnyma kotoucema?Zajima mne,jak se to v tomto stavu projevuje.Dekuji za vase nazory

presne to iste som mal na e32, vymenil som vsetko na prednej naprave, niekolkokrat dal vyvazit gumy a pomohla az oprava alu disku, odvtedy je klud.

jo to mi taky delal bouchly elektron, pri 180 ti prestalo ;-) :lol:

no pak jsem menil ramena, slintbloky a jednu ticku stabilizatoru a je to vsechno ok
Pawllos

#11 Příspěvek od Pawllos »

psena píše:

Jestli tim cepem u kola myslil to co je tu pod cislem 19

http://babelfish.altavista.com/babelfis ... agecontent

tak vymenit jde... Moje auto je toho dukazem... Da to ale trochu prace a improvizace :D
Pawllos

#12 Příspěvek od Pawllos »

Chci se jeste zeptat, jestli by za ty vybrace nemohly silenbloky na stabilizatoru

Tady pod cislem 2 ???

--->
http://babelfish.altavista.com/babelfis ... d=116000FC
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Pivson »

Pawllos píše:Chci se jeste zeptat, jestli by za ty vybrace nemohly silenbloky na stabilizatoru

Tady pod cislem 2 ???

--->
http://babelfish.altavista.com/babelfis ... d=116000FC

Na tvou otazku ti neodpovim, jen jsem je ted preventivne kupoval a cena kolem 100 za kus u BMW

Pozor, treba v kelly stojej neorigo 250!
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od coupe328 »

psena píše:Mel jsem problem z vibracema volantu a celeho auta kolem 90km/hod.Nekdy byly nulove a nekde hrozne.Na kontrole podvozku jsem byl a rikali ze je v poradku,ja jsem stale nebyl spokojen a tak jsem zajel do servisu a zadal vymenu silentbloku na sikmem zaklonovem rameni.Teprve az ten silentblok vyndali poznali ze byl upne utrzenej, opravdu to neni poznat zvenku.
Pisu to sem kvuli tomu ze jsem se s klukama o tom bavil a podobne problemy mel i Pave, Rudosch a take dalsi,vzdy v urcite rychlosti a predevsim po prezuti na siroke letni pneu.

Ted se volant a nepohne pri celem spektru rychlosti a je to pohoda.
Cena je kolem 2000 matros a 500 prace a trvalo to asi 30 minut.
Proste jsem nadsen je to jine svezeni, krasne se to ovlada.
Jinak ted kdyz kopnu ze predu do kola tak se kolo nepohne ani o kousek, pred tim se o kousek hejblo.Tot tedy poznavaci znameni.

Omlouvam se za otevreni tak stareho tematu,ale jaky je zde z nabidky ten silenblok na zaklonovem rameni,nejak sem z tech odbornych vyrazu divej :oops: ,diky moc

zde odkaz
http://katalog.mjauto.cz/index.phtml?kat=16&
yard

#15 Příspěvek od yard »

stabilizátor nemá na vibrace řízení žádný vliv, a ramena pokud jsou v cajku se jako celek rozhodně měnit nemusí, veškeré čepy a silentbloky, které jsou na nich osazené se dají koupit zvláš? a a? to počítáš jak to počítáš vždycky ušetříš když je nekoupíš....dle mého názoru DMN
Rendis

#16 Příspěvek od Rendis »

tak se taky zeptám....při přejezdu z pruhu do pruhu a pokud jsou tam vyjeté koleje tak se mi celé auto rozevlaje a musím hodně korigovat volantem.Na čepech v ramenech je vůle.Mohlo by to být tím?
Only e34 8-)
e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#17 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Rendis píše:tak se taky zeptám....při přejezdu z pruhu do pruhu a pokud jsou tam vyjeté koleje tak se mi celé auto rozevlaje a musím hodně korigovat volantem.Na čepech v ramenech je vůle.Mohlo by to být tím?

Urcite, tohle je pouze o vulich v ramenech, popr hornim ulozenim tlumice...
N54 PWR
Rendis

#18 Příspěvek od Rendis »

Lukas H. píše:
Rendis píše:tak se taky zeptám....při přejezdu z pruhu do pruhu a pokud jsou tam vyjeté koleje tak se mi celé auto rozevlaje a musím hodně korigovat volantem.Na čepech v ramenech je vůle.Mohlo by to být tím?

Urcite, tohle je pouze o vulich v ramenech, popr hornim ulozenim
tlumice...

díky Luky
Only e34 8-)
e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40
psena
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od psena »

Takze ty nove ramena vydrzely pouze 2 roky?I kdyz mozžna je to na 17" a 225/45 dobrej vysledek.Daval jsem tam Meyele.
Rendis

#20 Příspěvek od Rendis »

Asi tomu pomohly i ty sport.pružiny.
Only e34 8-)
e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40
Odpovědět