Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problémy E38

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
normann

#41 Příspěvek od normann »

Pejta-7er píše:
PRAHAV8 píše:Mam dotaz jak vyměnim stěrače? Nejde mi zvednout stěrač jak jsem byl zvyklej z jinejch aut. 8O

Ahoj, Tome, stěrače musíš zapnout a vypnout je, když budou nahoře (tím myslím, že setřou jen nahoru a než se budou vracet dolů, tak vypni klíček.. )

Jsem holt pomalej :D než jsem to napsal, už to bylo popsaný od tebe. :D
Pejta-7er

#42 Příspěvek od Pejta-7er »

Když jsme u těch stěračů, tak mi nejde ostřik světel, koukal jsem a z nádobky neubylo ani Ň, a pod autem bylo sucho, nádobka na ostřikovače světel je v pravým podběhu? :roll:
PRAHAV8

#43 Příspěvek od PRAHAV8 »

Máte někdo zkušenost s AERO stěrači? Rád bych si je tam dal ale nechci něco pokazit.
DOEMIXXX

#44 Příspěvek od DOEMIXXX »

PRAHAV8 píše:Máte někdo zkušenost s AERO stěrači? Rád bych si je tam dal ale nechci něco pokazit.

moje zkusenost s nima je tahle: "Na e38 se nevyrabi a pokud vyrabi tak v D je nikde clovek nesezene" cili asi tak nejak...btw. a nemysli si, ze z e39 je tam narves, takhle mazanej jsem byl taky a za 10min. jsem je vracel :oops: nejdou tam z e39 ani jinych modelu...ale kdyby se nahodou vyrabely i na e38, tak by urcite staly za vyzkouseni, na jinych modelecb (na e36) slouzily vzdy suprove a navic maji i hezci disaign :oops: :D
normann

#45 Příspěvek od normann »

PRAHAV8 píše:Jel jsem tet do Brna a zpět do Prahy a stejně jsem na to nepřišel. Dík za info.

Zkusím ti to říct na příkladu: Normálně nastartuju vyjedu, zapnu tempomat tlačítkem na dřev. obl. vpravo pod přístrojovkou na přístrojovce se rozsvítí zelený symbol tachometru, tempomat zapnut. Jsem v obci a blíží se konec obce, plusem nastavím rychlost na 90km/h. Jedu 90km/h, blíží se začátek další obce, nulou v ďůlku na volantě v pravo vypínám tempomat, sníží se mi rychlost na těch 50km/h v obci, projedu obcí a na konci obce zapínám to tlačítko, na který jsi se ptal, tedy to první odshora v pravo na volantě, pokud máš klasický 4ramenný volant. Je na něm vyobrazen symbol tachometru. Takže ten zapínám a auto po kratičké odezvě samo zrychluje zase na těch nastavených 90km/h. A tak to jde dál a dál. To tak zůstane, pokud plusem, nebo mínusem neupravíš rychlost na jinou hodnotu, nebo pokud nevypneš motor.
DOEMIXXX

#46 Příspěvek od DOEMIXXX »

PRAHAV8 píše:A jakou značku mam koupit toho filtru? Která je nejlepší?

treba org. BMW, je nejlevnejsi a i nejlepsi a nebo pokud se bojis BMW jako cert krize tak jedine HENGST
Pejta-7er

#47 Příspěvek od Pejta-7er »

normann píše:
Pejta-7er píše:
PRAHAV8 píše:Mam dotaz jak vyměnim stěrače? Nejde mi zvednout stěrač jak jsem byl zvyklej z jinejch aut. 8O

Ahoj, Tome, stěrače musíš zapnout a vypnout je, když budou nahoře (tím myslím, že setřou jen nahoru a než se budou vracet dolů, tak vypni klíček.. )

Jsem holt pomalej :D než jsem to napsal, už to bylo popsaný od tebe. :D

V poho, lepší 2x, než ani jednou... :banan:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od JaraX »

Pejta-7er píše:Když jsme u těch stěračů, tak mi nejde ostřik světel, koukal jsem a z nádobky neubylo ani Ň, a pod autem bylo sucho, nádobka na ostřikovače světel je v pravým podběhu? :roll:

e38 maj jednu nebo dvě nádobky, bud máš normal ostřikovače nebo ostřik světel a nebo i intenziv,

nadobka na ostřik světel je umístěna za PP podběhem, dostaneš se tam sundáním podběhu, v nadobce sou dva motorky, motorek ostřikovačů skla a motorek ostřikovaču světel, pak je tam ještě hladinovy čidlo, kabeláž o oboum motorkům vede skrz pruchodku nad nohy spolujezdce do general modulu, ten řídí délku ostřiku a pořadí.
hadička ostřiku skla vede nahoru vedle hrdla nádobky, hadice ke světlům vede v korýtku nahoře ze spodní strany blatníku.
pokud máš intenzivní mytí, na blatníku u motoru je pak ještě jedna nadobka do které se leje šampon, pak to funguje tak že podržením tlačítka S na páčce nastříkáš šampon, ve chvili kdy ho pustíš začně stříkat klasická kapalina a sklo domeje.
PRAHAV8

#49 Příspěvek od PRAHAV8 »

normann píše:
PRAHAV8 píše:Jel jsem tet do Brna a zpět do Prahy a stejně jsem na to nepřišel. Dík za info.

Zkusím ti to říct na příkladu: Normálně nastartuju vyjedu, zapnu tempomat tlačítkem na dřev. obl. vpravo pod přístrojovkou na přístrojovce se rozsvítí zelený symbol tachometru, tempomat zapnut. Jsem v obci a blíží se konec obce, plusem nastavím rychlost na 90km/h. Jedu 90km/h, blíží se začátek další obce, nulou v ďůlku na volantě v pravo vypínám tempomat, sníží se mi rychlost na těch 50km/h v obci, projedu obcí a na konci obce zapínám to tlačítko, na který jsi se ptal, tedy to první odshora v pravo na volantě, pokud máš klasický 4ramenný volant. Je na něm vyobrazen symbol tachometru. Takže ten zapínám a auto po kratičké odezvě samo zrychluje zase na těch nastavených 90km/h. A tak to jde dál a dál. To tak zůstane, pokud plusem, nebo mínusem neupravíš rychlost na jinou hodnotu, nebo pokud nevypneš motor.

Díky tohle jsem potřeboval. Jinak já ale zapínam tempomat na volantě.
PRAHAV8

#50 Příspěvek od PRAHAV8 »

JaraX píše:
Pejta-7er píše:Když jsme u těch stěračů, tak mi nejde ostřik světel, koukal jsem a z nádobky neubylo ani Ň, a pod autem bylo sucho, nádobka na ostřikovače světel je v pravým podběhu? :roll:

e38 maj jednu nebo dvě nádobky, bud máš normal ostřikovače nebo ostřik světel a nebo i intenziv,

nadobka na ostřik světel je umístěna za PP podběhem, dostaneš se tam sundáním podběhu, v nadobce sou dva motorky, motorek ostřikovačů skla a motorek ostřikovaču světel, pak je tam ještě hladinovy čidlo, kabeláž o oboum motorkům vede skrz pruchodku nad nohy spolujezdce do general modulu, ten řídí délku ostřiku a pořadí.
hadička ostřiku skla vede nahoru vedle hrdla nádobky, hadice ke světlům vede v korýtku nahoře ze spodní strany blatníku.
pokud máš intenzivní mytí, na blatníku u motoru je pak ještě jedna nadobka do které se leje šampon, pak to funguje tak že podržením tlačítka S na páčce nastříkáš šampon, ve chvili kdy ho pustíš začně stříkat klasická kapalina a sklo domeje.

Kde přesně je ta nadobka s šamponem? Jsem asi slepej :oops:
PRAHAV8

#51 Příspěvek od PRAHAV8 »

Tak mam zase další problém včera jsem asi 4hod přemejšlel naco je takovej čudlík no spíše tlačítko které je hned vedle obrazovky je to tlačítko na kterym jsou vyobrazeny hodiny. Myslim že je hned pod tlačítkem telefon.

2,
Jak se ovládá zpětné zrcatko vevnitř v autě? Všimnul jsem si že vněm mam nějaký čidlo. Taková černá tečka uprostřed zrcatka.
Player1
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Player1 »

To tlačítko s hodinama je na zobrazení hodin při sledování TV.

A ta černá tečka na zarcátku je senzor světla-máš samostmívací zrcátko a nijak se to neovládá, je to automaticky. Funguje to tak, že když za tebou někdo jede v noci, tak se to zatmaví, aby tě to odraženy světlo tak neoslňovalo.
PRAHAV8

#53 Příspěvek od PRAHAV8 »

Player1 píše:To tlačítko s hodinama je na zobrazení hodin při sledování TV.

A ta černá tečka na zarcátku je senzor světla-máš samostmívací zrcátko a nijak se to neovládá, je to automaticky. Funguje to tak, že když za tebou někdo jede v noci, tak se to zatmaví, aby tě to odraženy světlo tak neoslňovalo.

Ok dik. Ale ještě potrebuju vědět jak se to zrcatko ovlada. Kde je na to nějakej čudlík nebo něco.
Player1
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Player1 »

Jak ho chceš ovládat? Jako hýbat s ním? Normálně ručně :lol: Nemůžeš mít v sedmě všechno elektricky :P
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od JaraX »

zrcátko se polohuje ručně :)

stmavování je automaticky, ve chvíli kdy na tebe posviti auto, senzor ve předu ví že je tma a zadní senzor zase ví že na něho něco sviti a zrcátko se okamžitě zatmaví.
DOEMIXXX

#56 Příspěvek od DOEMIXXX »

PRAHAV8 píše:

Ok dik. Ale ještě potrebuju vědět jak se to zrcatko ovlada. Kde je na to nějakej čudlík nebo něco.

draku doraz na sraz pristi tyden ve CT do Kunratic a tam ti muzem ukazat ty veci o kterych tu pises eseje :wink:
bas2

#57 Příspěvek od bas2 »

Fugo píše: i když chudá směs při plném plynu může zničit motor během několika málo sekund.

Takze kdyz do valce jde hodne vzduchu a malo paliva, tak to muze znicit pisty/ventily?
Fugo

#58 Příspěvek od Fugo »

ano
PRAHAV8

#59 Příspěvek od PRAHAV8 »

DOEMIXXX píše:
PRAHAV8 píše:

draku doraz na sraz pristi tyden ve CT do Kunratic a tam ti muzem ukazat ty veci o kterych tu pises eseje :wink:

Do Kunratic to mam asi 2-3min. autem. Ale asi nebudu v Praze.
PRAHAV8

#60 Příspěvek od PRAHAV8 »

Player1 píše:Jak ho chceš ovládat? Jako hýbat s ním? Normálně ručně :lol: Nemůžeš mít v sedmě všechno elektricky :P

:oops:
Odpovědět