Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Check Engine
tak jsem se dnes nudil a přišel jsem na to, že při vyblikávání kodu závady pomocí kontrolky Check Engine lze zjistit i ostatní chyby zapsané v paměti ECU ne jen tu poslední a po té se dají za pomoci plynového pedálu vymazat. Postup je zhruba takový po vyblikání kodu závady začne svítit kontrolka Check Engine a po té asina 10 sec zhasne, ihned po zhasnutí je třeba stisknout plyn. pédál 5x případně 6x pokud se jedná o ECU2 potom začne kontrolka Check Engine vyblikávat případnou další chybu nebo jen blikne a zhasne pokud tam nic není, když se po zhasnutí stiskne pedál a držíse tak se pamě? vymaže a kontrolka při dalším testu vybliká 1444 pro ECU1 nebo 2444 pro ECU2 což je bez závad. Všechno je k 750 s DME 1.7 takže cca od 1991.
-
- Klubové ID: 91
- Kontaktovat uživatele:
jediny co potrebujes je to ze mas euro verzi ktera to proste nema propojeny s palubkou, tak natahnout drat, coz je docela opruz, pak uz jen postupovat dle manualu. funguje a podekovani fugovi ze byl nad tim ochotnej premejslet proc to u euroaut nesloMad Max píše:Zdarec FUGO, můžeš sem napsat přesný postup jak postupovat, abych si mohl vyblikat Check Engine u svého BMW?
Na internetu jsem postup našel, ale je v něčině, bohužel jsem test neroschodil. Mám E34, 540iA r.v.94, si myslím, že by to měla také umět. Tabulku poruch mám.
Díky. Mad Max
-
- Kontaktovat uživatele:
ve schematech ten drat nakreslenej je, ale ve skutecnosti nevede, v mym aute dokonce od palubky vedl drat podle barvy nekam pryc, a z dme drat nekam pryc taky podle barvy ale proste nebyly propojeny.alp píše:Cuz, mohl by jsi prosim upresnit odkud kam drat ?
Tipl bych si podle schematu 8 na DMEku privest na zarovku v palubovce ?
Pripadne 8ku pin z DME na zarovku ku zemi? (kdyby se mi nechtelo rozdelavat pul auta
Je to tak? Nerad bych to zapojil a odkrouhl si jednotku
u DME 1.7 je tušim ta 8 a natáhnout tušim na pin 11 palubky, postupujte dle schématu. Z jednotky ten kabel jde a z palubky taky ale někde ve svazku to není propojený, takže se paralelně natáhne novej.
Postup je:
zapnout klíček do kontrolek, u mě až zhasne kontrolka EML u V8 nevim tam EML není, 5 stisknout plyn pedál až do kick down během cca 5sec (nevim teda jak u manuálu jestli je tam nějaký spínač), potom začne kontrolka vyblikávat kody.
Postup je:
zapnout klíček do kontrolek, u mě až zhasne kontrolka EML u V8 nevim tam EML není, 5 stisknout plyn pedál až do kick down během cca 5sec (nevim teda jak u manuálu jestli je tam nějaký spínač), potom začne kontrolka vyblikávat kody.
-
- Kontaktovat uživatele:
jo to s tim zhasnutim eml je nutny pripomenout, ja kvuli tomu trikrat prochazel ten drat proc to nejdeFugo píše:u DME 1.7 je tušim ta 8 a natáhnout tušim na pin 11 palubky, postupujte dle schématu. Z jednotky ten kabel jde a z palubky taky ale někde ve svazku to není propojený, takže se paralelně natáhne novej.
Postup je: