Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E38 730D vs 740D
Caute
Chcel by som sa opytat , ci mi niekto nevie poradit. Chcem si doviezt z DE sedmu a rozmyslam medzi 730D a 740D , r.v. 2000-2001. Ceny su dost podobne, cca 15-18k Euro . Auto bude jazdit hlavne v meste. Zaujima ma, o kolko ma vacsiu spotrebu 740 , ci je pre nu drahsi servis (8-valec) , pripadne ako je to s opotrebenim ( 6-valec vs 8-valec ). Tieto auta maju nabehnute okolo 200k km. Tiez ma zaujima v akom stave su automaty , bojim sa aby neodisiel , pokial viem , nie su velmi lacne.
Dakujem.
Chcel by som sa opytat , ci mi niekto nevie poradit. Chcem si doviezt z DE sedmu a rozmyslam medzi 730D a 740D , r.v. 2000-2001. Ceny su dost podobne, cca 15-18k Euro . Auto bude jazdit hlavne v meste. Zaujima ma, o kolko ma vacsiu spotrebu 740 , ci je pre nu drahsi servis (8-valec) , pripadne ako je to s opotrebenim ( 6-valec vs 8-valec ). Tieto auta maju nabehnute okolo 200k km. Tiez ma zaujima v akom stave su automaty , bojim sa aby neodisiel , pokial viem , nie su velmi lacne.
Dakujem.
O automat bych se nebal, pokud se s nim slusne zachazi, tak vydrzi klidne patnact let a trista tisic kilometru bez problemu.immortal píše:Caute
Dakujem.
Co se tyce te 740d, tak jsem byl pred ni varovan, ze se draze sypou, ale je jich tak malo, ze nejake statisticky relevantni info budes tezko shanet.
K tomu drazsimu servisu pro 740d, tak u common rail dieselu s najezdem 200.000km pocitej ze se muzou vysypat vstriky a tech ma pochopitelne osmivalec o tretinu vice, takze misto 70.000Kc, zaplatis rekneme devadesat tisic. Ale to uz je v teto cenove relaci asi jedno.
Je fakt, ze 730d je vyrazne defenzivnejsi volba. Na tenhle motor sezenes mraky referenci, protoze jich v Cechach i jinde jezdi tisice a tisice. Az na ty vstriky jinak motor nema zadne vetsi problemy a najedes s nim klidne dalsich stopadesat tisic bez problemu a rozbijeni prasatka.
Tech ctyricitek je par kousku, takze ti k ni tezko nekdo neco rekne.
Tech ctyricitek je par kousku, takze ti k ni tezko nekdo neco rekne.
¨immortal píše:Caute
Dakujem.
Dej si velmi záležet ve výběru,je to nádherné auto a spotřeba je +- stejná....740ka možná o litr vyšší když ji víc pobízíš.Před týdnem jsme jeli na otočku 2200km a spotřeba u 730d 7,6!!! tempo 130-180.Bohužel 740ka je opravdu nákladnější na servis a když se ti něco vysere tak většinou budeš donucen jít pro nové díly,což se da u 3,0d vyřešit....spousty dílů pasuje z motoru ,který se dával do 3,5,7 a i X řady...
Jestli se nemýlím, tak 740d je bi-turbo s elektronickým natáčením lopatek. Kdežto 730d má turbo jedno a lopatky nejsou řízeny elektronikou. Tahle záležitost prý ovlivňuje kvalitu motoru 740d v E38, která údajně není valná. Já mám 730d právě 2000 s modifikovaným dieselem 142 kw a jsem s ní (až na to startování-viz téma) spokojenej. Když sem jí koupil, musel jsem ovšem několik věcí vyměnit (ramena, brzdy, filtry, náplně-taková klasika po koupi) a mám najeto nyní 175tis.
k jízdě- město 11-12, mimo 8,6. Je to trochu lenoška, ale celkově mě auto nenutí k závodní jízdě, takže to neva. Výbava to obvykle vynahradí dosita
Tak šťastnou ruku...
k jízdě- město 11-12, mimo 8,6. Je to trochu lenoška, ale celkově mě auto nenutí k závodní jízdě, takže to neva. Výbava to obvykle vynahradí dosita

Tak šťastnou ruku...
-
- Klubové ID: 660
- Kontaktovat uživatele:
osobne povazuji 740d za nejpovedejsi motor v e38 co se tyka kultivovanosti choduHozdic píše:nafta patří do kamen....a 7-er....jedině benzín....ten správnej pocit z jízdy ti dá 750, 740i, a když už chceš mermomocí naftu tak 740d. 730d je lenochod.......

v e65/e66 bych se zas uz vice priklanek k 760i nebo 750i pripadne 745d... osmivalcove benziny uz ale nejsou to co byvaly, respektive ma je kazda druha petka a brzo se zacnou objevovt i v trojkach a my sedmickari prece potrebujeme neco extra