Mam problem u e32 735 (s EML) s volnobehem. Za studena to absolutne nedrzi volnobeh a auto chcipa, po ohrati uz je vse skoro v poradku, jen se mi zda stale celkem nizko cca 600otacek. Zkousel jsem menit vsechny tri cidla na vodu, menil jsem i klapku a vahu vzduchu,ale beze zmeny. Nenapada vas jeste neco? Diky Radek
Tento problém mám ted u 750 s jedním motorem a tipuji to na víčko rozdělovače. Studené se orosí a VN si potom běhá jak chce. Po odhřátí se vlhkost odpaří a VN se uklidní. Ale bohužel nemám kde sehnat víčko na odskoušení této teorie.
hoboj píše:Tento problém mám ted u 750 s jedním motorem a tipuji to na víčko rozdělovače. Studené se orosí a VN si potom běhá jak chce. Po odhřátí se vlhkost odpaří a VN se uklidní. Ale bohužel nemám kde sehnat víčko na odskoušení této teorie.
Souhlasím s tebou,na mě 750 mám ten sam problém,měněny jak svíčky,vstřiky,fitry,váhy,vše přeměřeno a opravdu to poukazuje na víko,kde sehnat a za kolik???
tohle víčko rozdělovače dělá BOSCH a ještě jedna firma na kterou si momentálně nevzpomenu (dodává taky přímo BMW), měl jsem před lety štěstí a koupil 2ks víčka a jedno stálo max do litru, běžná cena je někde kolem 1700kč, jinak pasuje tam také z Renault 25,Espace atd z V6 motory kde bylo použito elektronické vstřokování paliva, jen nesedí číslování válců.
Všeobecně pokud diagnostika nic nehlásí je třeba jít po těch věcech co ani hlásit nemůže.
Vysoké napětí ,včetně vysokonapětové části zap. cívky a pak až po svíčku.
Palivová soustava od nádrže přes pumpu, vstřikovací lištu a vstřiky (nemusí dávat stejné množství paliva).
Netěsnosti v sání za MAF senzorem.
Celkový stav motoru- změřit kompresní tlaky.