Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

VIBRACE VOLANTU NAD 100 KM/H

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Zpráva
Autor
longwy

#1 Příspěvek od longwy »

Zdravím kolegové,

obracím se na vás s velkou prosbou.

Před nedávnou dobou mi X5 3.0d E53 vibrovala dost při brždění. Výměna kotoučů a destiček nepomohla. Nové gumy, čepy a rameny vše vyřešily a v pohodě.

Teď ale auto normálně jede a když dosáhne rychlosti cca 95-100 km/h začně vibrovat volant, docela dost.

Proběhla výměna gum, geomterie a sbíhavost, prověřovali jsem co se dá a nic.

Nemáte někdo podobnou zkušenost, netušíte co to může být? Že by řízení?

Děkuji Vám předem za radu

Mirek
pindour
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pindour »

tak už asi zbývá jen poloosa?
longwy

#3 Příspěvek od longwy »

to uz nas taky napadlo, ale ty vypadaji v pohode....spis nas napadlo rizeni
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kortys »

Mám stejný problém s vibracemi při brždění. Komplet brzdy nové a jedna spojovačka, kola OK. Co ještě bývá vadné, nebo co jsi ještě měnil.
Dík Kortys.
vlastnemec

#5 Příspěvek od vlastnemec »

No jestli to dělá je při určité rychlosti což zanmená 95-100 ve 105 to graduje a na 120 už nic, tak to může být opravdu jen guma nebo disk., poloosa by to dělala furt ramena taky řízení se mi taky nezdá. U BMW věci ohledně ramen poznáš velmi rychle hned se v řízení projeví.
honzabiker1

#6 Příspěvek od honzabiker1 »

Doporucuju nechat vyvazit predni kola.. Mel jsem stejny problem a pomohlo to.
stenlie
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od stenlie »

Naše zkušenost je že někdy se může stát že disk je "nakoplý" . Nám to neukázala vyvažovačka ale stejně to v určité rychlosti začalo vibrovat .

Zkus přehodit kola . Pokud máš shodný rozměr přední za zadní jestli problém zmizí .
fischpis

#8 Příspěvek od fischpis »

souhlasím se "stenliem" Když to vybruje třeba jen v tahu může to být poloosa (vnitřní kloub u rozvodovky, venkovní většinou křupe v rejdu, ale vnitřní rozechvěje celé auto) ale pokud jsou vybrace jen při určité rychlosti, bude to mít stopro souvislost s vyvážením popř. diskem. Ale když je disk nakoplý na vyvažovačce se to většinou ukáže (už jen pohledem)!!!! Taky to může být výrobní vada gum, nebo disku. Určitě bych skusil dát nauto jinou sadu (ne jen přezout), za to nic nedáš.
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kortys »

Kortys píše:Mám stejný problém s vibracemi při brždění. Komplet brzdy nové a jedna spojovačka, kola OK. Co ještě bývá vadné, nebo co jsi ještě měnil.
Dík Kortys.

Tak dnes jsem dojel na STK, aby mi s tím zaklepali, ale vše tuhé, možná trochu volnější spodní zadní čep na levém zadním rameni. Říkal, že se mu ale nezdá, že by toto způsobovalo ty vibrace. Dělá mi to v určité rychlosti, a spíš při lehčím brždění. Napadá vás ještě něco?
Dík
Miguel

#10 Příspěvek od Miguel »

Když je to všechno zatížený tak poznáš prd, ideální je to zvednout, vyndat a pak si tím čepem zahýbat. Pokud to nedělaj nakopaný kotouče.
vlastnemec

#11 Příspěvek od vlastnemec »

Když to dělá při brždění tak to bude na nápravě, už se to řešilo v 7er, stk v pohodě ale po výměně silentbloků vada odstraněna, jen přijít na to který, hold máme hodně benevolentní stk.

Dál mě napadá zkusit kola od někoho jiného, jelikož to nemusí být koplím hliníkem, ale v pneu může být urvaný jeden kord a to na vyvažovačce nepoznáš.
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kortys »

Kotouče jsou nové a dělalo to i s původními. Kola také OK, chovaji se stejně i letní.
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Kortys »

Kotouče jsou nové a dělalo to i s původními. Kola také OK, chovaji se stejně i letní.
zzzx3

#14 Příspěvek od zzzx3 »

Ja mam taky nove kotouce na predku ale budu je reklamovat u Tisnovaka co me to delal. Jsou krive a taky me vibruje volant pri lehkem brzdeni.
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Kortys »

Myslím, že to budeš mít jako já, volnější silentbloky a čepy, znovu jsem to prohlížel a je to tak. Už mám vše nakoupené a budu měnit.
Ahoj.
mrmobil

#16 Příspěvek od mrmobil »

Vyčistit nebo vyměnit třmen !
Racetiger

#17 Příspěvek od Racetiger »

jak se dají vyndat čepy spodních ramen? musí ven těhlice? MUSELA
Racetiger

#18 Příspěvek od Racetiger »

to jste je nikdo ještě neměnil???? 8O J8 už jo a jde to na pikaču. Když vše povolí, tak je to pak skládačka jak Lego
Racetiger

#19 Příspěvek od Racetiger »

Tak jsem vyměnil čepy a o ono to dělalo dál, tak to byl jeden kotouč z vnitřní strany lehce pojebaný od špatně fungující destičky. Pořádné očištění brzdičů a desek a všech mechanismů a lehké stočení kotoučů pomohlo a vše je ok.
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Kortys »

Tak mě to nakonec dělaly destičky Meyle, rozpatlávají se po kotouči. Teď Textar a klid. Na zadku je už dojedu, ale Meyle nekupovat, kotouče jsou dobré.
Odpovědět