Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

7er vs ostatní prémiové vozy

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
kabyr01

Re: 7er vs ostatní prémiové vozy

#1641 Příspěvek od kabyr01 »

Jako takhle to vypadá strašidelně, ale u těhle aut je to asi standard :)

Mě to teda utvrdilo, že se mi to auto vážně moc líbí a budu muset nějak zafilozofovat, jak ho koupit :lol:
PetoK

#1642 Příspěvek od PetoK »

No to máš času dosť, on už vyberá skoro 15r :lol:
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 4106

#1643 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

než nějakej TOP kus sežene, měl by se poohlídnout po nějakým ropným vrtu :mrgreen: :mrgreen:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Stepan1

#1644 Příspěvek od Stepan1 »

JohnyB píše: A brutalni je, ze v tomhle pripade prvni majitel tratil na cene 20kc/km - wow...
Ono to nebude tak horký. Ceník není reálná nákupní cena, určitě to bylo koupený s odpočtem, takže to (v nejhorším případě) není 3,7 vs. 1,3, ale cca 3 vs. 1.
Jasně, pro chudý lidi to není, ale ono ikdyž člověk platí nějakou desítku měsíčně za operák na ofci s proběhem 20kkm/rok, je v tom hned kolem 5-6 korun / kilometr... U nových aut to holt takhle chodí :)

Edit:
https://barth-operak.cz/detail/skoda-su ... lPeriod=48

čtvrt mega ročně bez daně za Superba, za 4 roky to auto prakticky zaplatíš celý, těch 6 Kč / km tam zahučíš taky. A pohoda. Lidi to vezmou, pro určitou sortu to dává jednoznačnej smysl. A když se přesuneme do kategorie "Sklasse", začnou lítat uplně jiný čísla.
https://www.operativni-leasing-audi.cz/ ... 4a32aac54d
JohnyB

#1645 Příspěvek od JohnyB »

Stepan1 píše:
JohnyB píše: A brutalni je, ze v tomhle pripade prvni majitel tratil
Mas recht no, s novyma autama to tak proste je...malem bych, jako klasicka polosocka, cekujici jenom ojetiny zapomnel... :D :D
kabyr01

#1646 Příspěvek od kabyr01 »

Kdyby někdo chtěl pěknou W221, tak tohle nevypadá nejhůře:

https://auto.bazos.cz/inzerat/147002110 ... -l-top.php

Ale machruje, jak investice nebyly problém a nemůže tam natankovat aspoň za 500kč :roll:
Jaris330D

#1647 Příspěvek od Jaris330D »

Nebo taky jeden z tech tlamolepu, ktery napisou bajecne story a ono to je treba trochu jinak. Tak nevim jestli to provozoval on nebo firma. Nebo, ze to jezdi na R17tkach :lol: a letni ma urcite 19tky a ty proda zvlast, aby z toho vymackal nejvic? Zvlastni je i hodnoceni inzeratu, jak je skvele, ale borec to nekoupil, protoze nedostal uver :lol: . Trosku k zasmati 8-) .
Smrdi to prekupnikem (kseftarem). Co znam ja mamonare, tak ty to auto odvezou do bazaru a neresi jestli prodaj kola zvlast, proste komplet.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3771

#1648 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Styl toho psaní inzerát vs hodnocení = jeden člověk.
Stepan1

#1649 Příspěvek od Stepan1 »

JohnyB píše:
Stepan1 píše:
JohnyB píše: A brutalni je, ze v tomhle pripade prvni majitel tratil
Mas recht no, s novyma autama to tak proste je...malem bych, jako klasicka polosocka, cekujici jenom ojetiny zapomnel... :D :D
Ono to zaplatí každej. Majitel novýho na amortizaci, majitel ojetýho na servisu :) Nevěřím, že najet 100-150kkm s ojetou Sklasse, tedy někde mezi 100-200/250kkm vyjde nějak výrazně levnějc. Pokud ta ojetina bude mít fungovat jako nový, tzn. se bude servisovat všechno co je momentálně rozbitý nebo nefunguje jak má. Že E65 jde nějakým způsobem "vycikánit" a provozovat i polofunkčním režimu je anomálie.
HyndaDan
Klubové ID: 3953

#1650 Příspěvek od HyndaDan »

To snad ne, i když to budeš servisovat do topu, tak jseš na ceně 3-4Kč/km, ale ne 20..
e66 750Li
Stepan1

#1651 Příspěvek od Stepan1 »

Jaris330D píše:Nebo taky jeden z tech tlamolepu, ktery napisou bajecne story a ono to je treba trochu jinak. Tak nevim jestli to provozoval on nebo firma. Nebo, ze to jezdi na R17tkach :lol: a letni ma urcite 19tky a ty proda zvlast, aby z toho vymackal nejvic? Zvlastni je i hodnoceni inzeratu, jak je skvele, ale borec to nekoupil, protoze nedostal uver :lol: . Trosku k zasmati 8-) .
Smrdi to prekupnikem (kseftarem). Co znam ja mamonare, tak ty to auto odvezou do bazaru a neresi jestli prodaj kola zvlast, proste komplet.
U Sklass nebejvaj malý kola tak neobvyklý, je to auto starých pánů, kteří na vzhled prcaj a zajímá je komfort.
Na fotkách dvoje různý kola, na úvodní fotce origo S týhle generace, ty druhý jsou imo z aktuálního Ečka. To bude ta zimní sada, která je koupená nově.

Každopádně nějaký šméčko to bude. První majitel Ska může bejt škrt, chce si to prodat sám, vytřískat na tom prachy, to všechno jo. Může to i prodávat jeho syn, co já vim. Ale rozhodně by to nefotili mezi řadovkama zaparkovaný uprostřed křižovatky :lol:
kurevtor

#1652 Příspěvek od kurevtor »

tak už ten inzerát smazal, ale mergl to byl krásnej. Takovej by mi přesně stačil: volant ve dřevě, softclose, šíbr a elektrický sedačky vzadu.

jinak v tom inzerátu uváděl "pro zasmání" konkurenta, a to fakt asi pro zasmání je :lol:

https://www.tipcars.com/mercedes-benz-t ... 70747.html
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3771

#1653 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Ale běž doprdele se šíbrem. :D

Jedna 9tka navíc. Jen chyba… nebo mi něco ještě uniklo?
soukupadam

#1654 Příspěvek od soukupadam »

Hele ale w221 nafta za ty prachy to je nesmysl ne? To si raši připlatim stopade na tohle.

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 87237.html
Stepan1

#1655 Příspěvek od Stepan1 »

HyndaDan píše:To snad ne, i když to budeš servisovat do topu, tak jseš na ceně 3-4Kč/km, ale ne 20..
Nemůžu souhlasit. Ono se to nezdá, ale skáče to kurevsky rychle. Tyhle auta se prodávají většinou i s předplaceným servisem. A ono jenom za výměnu oleje v motoru dáš u nezávislýho servisu 3-4k jen to luskne. Každých 15kkm. 20 halířů kilák. Každých 60kkm olej v automatu za desítku. 15 halířů kilák
A tos ještě "servisovat" nezačal.
+ auto mezi 100-250 ještě dále ztrácí na hodnotě
kabyr01

#1656 Příspěvek od kabyr01 »

Ono je taky servisovat a servisovat - někdo má dojem, že má auto v perfekt stavu a pak se v tom člověk sveze a neposadil by do toho ani největšího nepřítele...

Z mé zkušenosti, pokud to chceš mít fakt v topu (ojeté auto) a bez strachu s tím jezdit, tak to vždycky stojí dost peněz :)

Poslední dobou si spíš uvědomuju ten ojeb se servisem auta - najít fakt odpovědného mechanika je problém, když je, tak je zaházenej na x týdnů a i poměrně jednoduché zákroky trvají delší dobu...

Když máš nové auto, první roky chodíš jenom na rychlé prohlídky v rámci jednoho dne, není problém najít autorizák víceméně hned. Stojí to nějaké prachy, ale můj čas taky a je potřeba to dát do nějaké rovnováhy :D
soukupadam

#1657 Příspěvek od soukupadam »

Hele soused koupil nový GLS měl to tu snad tři týdny a pak 14 dní jezdil v náhradním éčku ze servisu. Ty jednodenní prohlídky taky nebudou asi úplně zábava.
kabyr01

#1658 Příspěvek od kabyr01 »

Samozřejmě, nic není 100%, ale i statisticky bude šance na velkej průser u nového auta prostě nižší než u 10let staré ojetiny :D
Stepan1

#1659 Příspěvek od Stepan1 »

kabyr01 píše:Ono je taky servisovat a servisovat - někdo má dojem, že má auto v perfekt stavu a pak se v tom člověk sveze a neposadil by do toho ani největšího nepřítele...

Z mé zkušenosti, pokud to chceš mít fakt v topu (ojeté auto) a bez strachu s tím jezdit, tak to vždycky stojí dost peněz :)

Jo, to mám přesně na mysli. Že ono +- 20 korun / km + palivo za perfektně funkční auto vyšší (střední) třídy není vlastně nijak nepředstavitelná suma

Poslední dobou si spíš uvědomuju ten ojeb se servisem auta - najít fakt odpovědného mechanika je problém, když je, tak je zaházenej na x týdnů a i poměrně jednoduché zákroky trvají delší dobu...

Když máš nové auto, první roky chodíš jenom na rychlé prohlídky v rámci jednoho dne, není problém najít autorizák víceméně hned. Stojí to nějaké prachy, ale můj čas taky a je potřeba to dát do nějaké rovnováhy :D

Jo, to je největší výhoda nových aut. Co si zaplatíš, to dostaneš a máš nějakou garanci toho, že platíš=jedeš. Každej sebevětší problém (i N63) má jasně definovaný řešení. Který může bejt drahý, ale je. S nějakou náhodně posranou 10 let starou paštikou si už prostě nikdo taky nemusí vědět rady. A snaha o nějaký extrémní řešení může často dojít do takovýho extrému, že přesáhne v nákladech nový auto.
Ale teda ty prohlídky v rámci jednoho dne jsou kurevskej oser. 2-3 hoďky, jasně. Ale ikdyž to tam máš ráno dát a večer vyzvednout. Náhradní auta, píčoviny. Leze mi to na nervy. Ale na pick-up servis asi ještě mentálně nemám, cítil bych se trapně, že za něco takovýho platím :)

kabyr01

#1660 Příspěvek od kabyr01 »

Jj, řešení na tradiční problémy nebo klasické servisní prohlídky - olej, brzdy atd mají hned a většinou nebývá problém. Ten nastává, když chceš něco extra, co standardně nedělají...

Mám pár osobních zkušeností, hodně zkušeností z doslechu. Poslední s autorizákem Mazdy, kdy jsem chtěl něco nestandartního a oborvskej problém... Po půl dni na internetu a používání selského rozumu jsem se servisním poradcem musel den hádat, že mám pravdu já a né on :D

Z druhé strany mě to nepřekvapuje, protože když vemu v potaz, co jim ty autorizáky platí, tak za ty peníze tam prostě zůstanou jen ty slabší a pohodlné kusy (čest výjimkám). Ti lepší jdou dělat na sebe, protože si umí spočítat, že si vydělají násobně více ;) A ti pak postupně zapadají do toho nedostupného módu a je to celé jeden velký začarovaný kruh :D
Odpovědět