Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e60 550i náhodné misfiry
e60 550i náhodné misfiry
Zdravím všechny,
řešíme u e60 550i nepříjemný problém náhodných misfirů, které rozsvítí ponorku a na chvíli omezí výkon motoru.
Děje se tomu zcela náhodně a prakticky v celém spektru otáček při jízdě cca každé tři minuty. Po odstavení a opětovném rozjetí jede zase chvíli bez problému.
Motor běží OK, výkon OK
Cívky, svíčky nové. Inpa a Ista detekují pouze misfiry na všech válcích.
Začínám už podezřívat vstřiky. Napadá Vás co jiného by to mohlo být?
Moc děkuji všem za radu.
řešíme u e60 550i nepříjemný problém náhodných misfirů, které rozsvítí ponorku a na chvíli omezí výkon motoru.
Děje se tomu zcela náhodně a prakticky v celém spektru otáček při jízdě cca každé tři minuty. Po odstavení a opětovném rozjetí jede zase chvíli bez problému.
Motor běží OK, výkon OK
Cívky, svíčky nové. Inpa a Ista detekují pouze misfiry na všech válcích.
Začínám už podezřívat vstřiky. Napadá Vás co jiného by to mohlo být?
Moc děkuji všem za radu.
Re: e60 550i náhodné misfiry
Je tam lpg?
ano, je. Ale odpojené...jezdilo se čistě na benzín
tak na to jsme se vubec nedivali
dobrej napad, mrknem

-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Zajímal bych se o stav IVM - studené spoje.
to jsme kontrolovali. Ale díky, ještě na to mrknu.
Pokud budeš kupovat ty membrány tak jedině originál a podívej se na těsnost jestli ti to někde nebere vzduch
Membrany novy, IVM modul novej. Napada jeste nekoho neco?
Napr. motorova jednotka...?
Napr. motorova jednotka...?
Vstřiky benzínové by to dělat mohly, pokud někdo dlouhodobě jezdil na LPG... Ale jestli ti to vyhazuje chyby na všech válcích, šel bych po věcech, které jsou pro všechny válce společné 

Zajimavy, vstriky jsme vyloucili prave z toho predpokladu, ze se v minulosti pravdepodobne jezdilo na LPG. Zajimava uvaha...
Ano, neco co se tyka vsech valcu. Avsak uz dochazi varianty, krom DME, elektroinstalace, apod.
Ano, neco co se tyka vsech valcu. Avsak uz dochazi varianty, krom DME, elektroinstalace, apod.
Kdy to začlo vůbec? Existuje nějakej zajímavej mezník, kdy to začlo. Např. po servise?
už se to tak koupilo.
EDIT: BTW, na plyn to dělá taky...takže vstřiky vylučujeme
EDIT: BTW, na plyn to dělá taky...takže vstřiky vylučujeme
civky bosch, svicky ngk, ty spravny 

Tak to už mi dochází nápady, snad jenom zkouknout těsnost sání, jestli si to někde za váhou nebere faleš.
e66 750Li
to jsme taky kontrolovali... 

-
Zdarec,je to jen úvaha,....ale se svíčkami NGK,zvlášť v poslední době nemám nejlepší zkušenosti,kvalita defacto všeho šla radidně dolů,navíc czechie je už oficiálně rozvojovým státem a otrockou kolonií,kde se doveze a prodává opravdu veškerý shit,který by šel i v té číně z fabriky rovnou zpět do vysoké pece.
Dobré zkušenosti mám se svíčkami Champion,ale musí být výroba orig USA (což v kolonii moc nehrozí) ,a dobrou službu zastanou i Brisk-y vyšších řad,resp. ekvivalentu vyhovujícím požadavkům motoru. za mně.Pokud bych měl montovat NGK vs Brisk,dám Brisk, NGK jedině výroba Japan-problém je,že sem vozí skoro všechno splácané doslova z hoven v čajně (a desítkami procent uměle předražené).
Dobré zkušenosti mám se svíčkami Champion,ale musí být výroba orig USA (což v kolonii moc nehrozí) ,a dobrou službu zastanou i Brisk-y vyšších řad,resp. ekvivalentu vyhovujícím požadavkům motoru. za mně.Pokud bych měl montovat NGK vs Brisk,dám Brisk, NGK jedině výroba Japan-problém je,že sem vozí skoro všechno splácané doslova z hoven v čajně (a desítkami procent uměle předražené).
Mě napadá že je to podobnej problém jak u jiného BMW kde pomohlo přehrátí či upgrade jednotky.
Taky podobné symptomy a nevěděli si už rady a vše vyměnili a po přehrátí softu vše najednou šlapalo.
Případně studený spoj v jednotce.
Držím palce at se na to přijde.
Taky podobné symptomy a nevěděli si už rady a vše vyměnili a po přehrátí softu vše najednou šlapalo.
Případně studený spoj v jednotce.
Držím palce at se na to přijde.
- desmosedici-rr