Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e63 - CD měnič retrofit
e63 - CD měnič retrofit
Chci si dodělat CD měnič do e63. Sehnal jsem si CD měnič z e60 i s kabeláží.
Podle VIN v autě nemám přípravu na CD měnič (694). Nikde v kastlíku nevidím napájecí kabel pro CD měnič, tak to tak asi i bude.
Ale našel jsem tam toto - viz.fotka - vyklopí se to ze stropu kastlíku a je to propojení optických kabelů, dá se to z toho většího konektoru vyndat - viz.druhá fotka...tak mě tak napadlo, jestli by se to nemělo strčit do konektoru do CD měniče ? Nemáte s tím někdo zkušenost?
Jinak jsem našel tento návod:
https://bmw.etk.club/eba_docs/6277en.pdf
a tam tedy to propojení optických kabelů popisují jinak....ale na co tedy jsou tyhle optické kabely....jsou jen propojené k sobě....nerozumím, proč nejsou v jednom kuse....připadá mi to jako příprava...?
Podle VIN v autě nemám přípravu na CD měnič (694). Nikde v kastlíku nevidím napájecí kabel pro CD měnič, tak to tak asi i bude.
Ale našel jsem tam toto - viz.fotka - vyklopí se to ze stropu kastlíku a je to propojení optických kabelů, dá se to z toho většího konektoru vyndat - viz.druhá fotka...tak mě tak napadlo, jestli by se to nemělo strčit do konektoru do CD měniče ? Nemáte s tím někdo zkušenost?
Jinak jsem našel tento návod:
https://bmw.etk.club/eba_docs/6277en.pdf
a tam tedy to propojení optických kabelů popisují jinak....ale na co tedy jsou tyhle optické kabely....jsou jen propojené k sobě....nerozumím, proč nejsou v jednom kuse....připadá mi to jako příprava...?
- Přílohy
-
- IMG_4907.JPG (1.61 MiB) Zobrazeno 8939 x
-
- IMG_4897.JPG (1.31 MiB) Zobrazeno 8939 x
Re: CD měnič retrofit
vypadá to, že tam ty optický kabely máš přivedený, budeš potřebovat přivést jen napájení a mělo by to chodit; ten návod je pro E60 a M-ASK, tak kabely můžou bejt u E63 a CCC jinak
jak vypadá ta kabeláž co máš z E60, resp. konektor do changeru?
zapnul jsi zapalování, když ta propojka optiky byla vyndaná?
jak vypadá ta kabeláž co máš z E60, resp. konektor do changeru?
zapnul jsi zapalování, když ta propojka optiky byla vyndaná?

645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Re: e63 - CD měnič retrofit
Celá kabeláž z e60 vypadá - viz.fotka. Když tu propojku rozeberu, tak ten malý konektůrek bude pasovat do konektoru, který jde do měniče...tak to asi zkusím...zapojím přívod a kostru a nechám nakódovat CD měnič...a uvidím, jestli to poběží....
Když jsem otevřel dveře a měl tu propojku rozebranou, že jsem viděl přímo na ty otický kabely, tak jak se auto jako "probudilo" jeden kabel svítil....
Mám zapnout zapalování ?
Nenapadá Tě na co jiného by tam ta propojka mohla být?
Nemáš náhodou v autě měnič, že by jsi se podíval do kastlíku, jestli ji tam máš taky?
Co to je M-ASK? Měl jsem za to, že to je prostě nějaká řídící jednotka rádia....
Ten kdo má CCC tak nemá M-ASK ?
Když jsem otevřel dveře a měl tu propojku rozebranou, že jsem viděl přímo na ty otický kabely, tak jak se auto jako "probudilo" jeden kabel svítil....
Mám zapnout zapalování ?
Nenapadá Tě na co jiného by tam ta propojka mohla být?
Nemáš náhodou v autě měnič, že by jsi se podíval do kastlíku, jestli ji tam máš taky?
Co to je M-ASK? Měl jsem za to, že to je prostě nějaká řídící jednotka rádia....
Ten kdo má CCC tak nemá M-ASK ?
- Přílohy
-
- IMG_4910.JPG (1.32 MiB) Zobrazeno 8905 x
-
- IMG_4909.JPG (1.25 MiB) Zobrazeno 8905 x
M-ASK pro business navigaci něco jako CCC pro profesional, prostě ten "počítač" zjednodušeně řečeno; tj. auto má buď M-ASK, nebo CCC
zapalování asi nepouštět, jen jsem byl zvědavej
odstraněním té propojky se rozpojil okruh optiky, takže by nemuselo něco chodit
i proto svítil jen jeden kabel, chybí tam to "zracadlo" co signál po optice pošle dál
auto doma nemám, testuju klimatizaci v Z3
changer mám, takže tam optiku mít budu, ten malej konektor, co tam máš ty bude pasovat do toho většího, co jde do měniče, jak píšeš
po optice jdou multimédia a telefon (možná i něco jinýho), je to právě takovej okruh, na kterým jsou sériově připojený různý zařízení; mě jednou blbnul idrive, vlastně nešel i ccc, pokud si dobře pamatuju a bylo to tím, že odcházel tcu modul na telefon a rozpojoval ten okruh (proto jsem se ptal, co to dělalo, když jsi zapnul zapalování), tak se místo něj, než jsem sehnal jinej, dala ta propojka a šlo to napřímo; tobě když jeden kabel svítí, tak to znamená, že to neni nic slepýho a je to živý, já bych to risknul, připojil k měniči a pojede to

zapalování asi nepouštět, jen jsem byl zvědavej

auto doma nemám, testuju klimatizaci v Z3

po optice jdou multimédia a telefon (možná i něco jinýho), je to právě takovej okruh, na kterým jsou sériově připojený různý zařízení; mě jednou blbnul idrive, vlastně nešel i ccc, pokud si dobře pamatuju a bylo to tím, že odcházel tcu modul na telefon a rozpojoval ten okruh (proto jsem se ptal, co to dělalo, když jsi zapnul zapalování), tak se místo něj, než jsem sehnal jinej, dala ta propojka a šlo to napřímo; tobě když jeden kabel svítí, tak to znamená, že to neni nic slepýho a je to živý, já bych to risknul, připojil k měniči a pojede to

Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Děkuju za objasnění !
Já myslel, že CCC mají všechny.
Zkusím a uvidím...

Zkusím a uvidím...
Dostal jsem radu od Jaraxe a ta výklopná věc s optickými kabely, která vypadala jako příprava na CD měnič je zásuvka pro pokročilou diagnostiku.
Dneska zkušebně propojeno - do měniče jsem napojil optiku z té diagnostické zásuvky, "+" jsem napojil na správnou svorku přímo do pojistek, "-" jsem chytil na nějaký hnědý kabel, který byl poblíž.
Měnič jsem postavil pěkně na kýbl....zapnul zapalování....a ticho...
Přemýšlím, kde jsem udělal chybu....a chvíli mi to trvalo než jsem si uvědomil, že by to vlastně chtělo osadit pojistku....
Druhý pokus už OK....měnič běží, hraje....paráda.
Takže teď už zbývá jen vše pěkně usadit a do okruhu optiky vložím k tomu měniči smyčku, aby i nadále zůstala zásuvka funkční.
Ale to už je formalita.
Dneska zkušebně propojeno - do měniče jsem napojil optiku z té diagnostické zásuvky, "+" jsem napojil na správnou svorku přímo do pojistek, "-" jsem chytil na nějaký hnědý kabel, který byl poblíž.
Měnič jsem postavil pěkně na kýbl....zapnul zapalování....a ticho...

Přemýšlím, kde jsem udělal chybu....a chvíli mi to trvalo než jsem si uvědomil, že by to vlastně chtělo osadit pojistku....
Druhý pokus už OK....měnič běží, hraje....paráda.
Takže teď už zbývá jen vše pěkně usadit a do okruhu optiky vložím k tomu měniči smyčku, aby i nadále zůstala zásuvka funkční.
Ale to už je formalita.
- Přílohy
-
- IMG_5045.JPG (1.18 MiB) Zobrazeno 8657 x
gratulace k changeru
jsem se šel podívat do auta, jestli tam tu zásuvku taky mám a mám
nikdy jsem si ji nevšiml, což se sám sobě ani nedivim...
zajimálo by mě, jak vypadá ten protikus z diagnostiky a jestli to někdo někdy vůbec používá, je totiž otázka, jestli tam pro to dodělávat další připojovací misto, když jsi tohle použil na ten changer, ale zas chápu, když to člověk chce mít vše jak z fabriky

jsem se šel podívat do auta, jestli tam tu zásuvku taky mám a mám

zajimálo by mě, jak vypadá ten protikus z diagnostiky a jestli to někdo někdy vůbec používá, je totiž otázka, jestli tam pro to dodělávat další připojovací misto, když jsi tohle použil na ten changer, ale zas chápu, když to člověk chce mít vše jak z fabriky
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Díky
Optických kabelů mám dost - z té kabeláže, kterou jsem dostal k měniči, takže to tam dodělám, ať je to komplet i s funkční zásuvkou....kterou asi nikdo nikdo nepoužije

Optických kabelů mám dost - z té kabeláže, kterou jsem dostal k měniči, takže to tam dodělám, ať je to komplet i s funkční zásuvkou....kterou asi nikdo nikdo nepoužije

- Itchythefirst
- Klubové ID: 3915
JaraX vzkazuje:
Do diagnostické zásuvky se zapojuje ICOM B - https://www.levneprepravky.cz/cdn_stora ... _65264.jpg Je to optická část diagnostiky ICOM, veškeré opravy SW jednotek na MOSTu a updaty SW se dělají přes to. Používá se to často a určitě je vhodné port zachovat.
Takto vypadá ten “protikus”.
- Přílohy
-
- 042FDBC3-B3CE-4DFC-B4B3-CC3262A0A074.jpeg (237.47 KiB) Zobrazeno 8565 x
Děkuju za info.
Zapojil jsem to tak, že diagnostický port zůstal funkční, vše funguje.
Zapojil jsem to tak, že diagnostický port zůstal funkční, vše funguje.