Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
	Pokovené sklo?
Re: Pokovené sklo?
to s tim zeleným pruhem, jak to fut omílám  

Jojo, psal jsem že za mokra to vynikne nejvíc  

Stepan 1: jak je to s legislativní úpravou? Já jsem o těch rušičkách hledal články a našel jsem jich pár, že někde v Anglii za tu rušičku dostal řidič strašný trest ale že u nás na to legislativa nepamatuje....to jsem našel asi 2-3 takové články, tak jsem se zaradoval a řikal si, že bych do té rušičky šel....ale pak jsem objevil celkem aktuální články o tom, jak někde na Pardubickém kraji měřili a dvě auta nešli změřit...policajti je zastavili....majitelé zatloukali, tak zavolali magistrátního úředníka, ten auta zabavil....auto prohlédl znalec (snad psali že do 2 dnů bylo hotovo) a majitelům napálili 100 táců za maření úředního výkonu...takže na základě této informace jsem od rušičky upustil...ty máš nějaké jiné info? 
Vita11: o těch budkách to vím...že jsou často prázdné a nebo nejsou v provozu...ta fotka je parádní....tak je to evidentní...takhle mě to rozhodně odlesky nedělá....teď jsem to byl i polít vodou...a nic...je to cajk...žádný odlesk...žádný přechod u zrcátka...
Pro jistotu jsem ještě zavolal do Cartecu a podle VIN mám sklo obyč nepokovené - takže tímto za sebe uzavírám dotaz a objednávám krabičku 

Zddan01: ta ceníková kombinace pruhu a pokovení je dobré vodítko, ale je to jistota když ETK zná i sklo pokovené bez pruhu?

Vita11: o těch budkách to vím...že jsou často prázdné a nebo nejsou v provozu...ta fotka je parádní....tak je to evidentní...takhle mě to rozhodně odlesky nedělá....teď jsem to byl i polít vodou...a nic...je to cajk...žádný odlesk...žádný přechod u zrcátka...
Pro jistotu jsem ještě zavolal do Cartecu a podle VIN mám sklo obyč nepokovené - takže tímto za sebe uzavírám dotaz a objednávám krabičku

Zddan01: ta ceníková kombinace pruhu a pokovení je dobré vodítko, ale je to jistota když ETK zná i sklo pokovené bez pruhu?
- Itchythefirst
- Klubové ID: 3915
Co se tyce legislativy, tak treba Nemcum je celkem jedno, kvuli cemu nesmis s autem na silnici. Znameho takhle s A6 zastavili na dalnici, vsimli si, ze ma dost sazi ve vyfuku, tak prijela mobilni STK, a zjistili, ze auto nema DPF, ktery by dle TP melo mit z vyroby. Dostal dve moznosti, bud auto necha odtahnout do autorizaku a necha si DPF namontovat "na pockani", nebo odtah na vrakoviste. Oboje s policejnim doprovodem a overenim, ze jednu moznost udela  Tam jsou ty svestky sileny paka, vetsinou neukecas ani prd
 Tam jsou ty svestky sileny paka, vetsinou neukecas ani prd 
U nas je to asi uplne jedno

U nas je to asi uplne jedno

Hmm...pěkný....a jakou variantu si zvolil?  

Jak je to tam s omezeníma pro diesly bez PDF? Myslím bez PDF origo z výroby - např.e39?

Jak je to tam s omezeníma pro diesly bez PDF? Myslím bez PDF origo z výroby - např.e39?
http://bmwfans.info/parts-catalog/E63/E ... #7008907_1
není tam kombinace pruh=no a klimakomfort=yes, ok, u hudu to není specifikováno
ale tohle je pochopitelně nějaká podpůrná věc, prostě se na sklo člověk musí podívat a je to 
   víc bych to neřešil
 víc bych to neřešil

ale tohle je pochopitelně nějaká podpůrná věc, prostě se na sklo člověk musí podívat a je to

víc bych to neřešil
 víc bych to neřešil- 

vita11   
- Moderátor
- Klubové ID: 3376
Legislativa u nás na rušičky pamatuje už tak 20 let, ale ty postihy nejsou až takové ... pokuta je v rozmezí 5-10k Kč.
Pokud DPF nemáš z výroby, tak ho prostě nemáš a nikdo ti auto zabavovat nebude. Jediné omezení je grüne Plakette, kterou nedostaneš a bez které nesmíš do centra některých měst

Pokud DPF nemáš z výroby, tak ho prostě nemáš a nikdo ti auto zabavovat nebude. Jediné omezení je grüne Plakette, kterou nedostaneš a bez které nesmíš do centra některých měst
V8 power  BMW 650i LCI Spacegrau
 BMW 650i LCI Spacegrau
Top down BMW Z3 2.8i Arktissilber
 BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine BMW R1150R Atlantablau
 BMW R1150R Atlantablau

BMW 650i LCI Spacegrau
 BMW 650i LCI SpacegrauTop down
 BMW Z3 2.8i Arktissilber
 BMW Z3 2.8i ArktissilberCalming machine
 BMW R1150R Atlantablau
 BMW R1150R Atlantablau
- Itchythefirst
- Klubové ID: 3915
Zvolil montaz asi za 3,5 k€, to auto melo vetsi zustatkovou hodnotuGerchan píše:Hmm...pěkný....a jakou variantu si zvolil?

Omezeni pro diesely je zatim "jen" dle emisnich zon pri vjezdu do nekterych mest, ale situace se zhorsuje kazdym dnem, za chvili te s EURO 3 (diesel bez DPF je max EURO 3) dieselem nepusti do zadnyho mesta v D :-\
- desmosedici-rr
- Klubové ID: 4073
https://www.antiradary.net/antiradary-legalnost-zakon/Gerchan píše:Stepan 1: jak je to s legislativní úpravou? Já jsem o těch rušičkách hledal články a našel jsem jich pár, že někde v Anglii za tu rušičku dostal řidič strašný trest ale že u nás na to legislativa nepamatuje....to jsem našel asi 2-3 takové články, tak jsem se zaradoval a řikal si, že bych do té rušičky šel....ale pak jsem objevil celkem aktuální články o tom, jak někde na Pardubickém kraji měřili a dvě auta nešli změřit...policajti je zastavili....majitelé zatloukali, tak zavolali magistrátního úředníka, ten auta zabavil....auto prohlédl znalec (snad psali že do 2 dnů bylo hotovo) a majitelům napálili 100 táců za maření úředního výkonu...takže na základě této informace jsem od rušičky upustil...ty máš nějaké jiné info?
E61 N62TU

Co tahle kombinace?zddan01 píše:http://bmwfans.info/parts-catalog/E63/Europe/650i-N62N/L-N/2007/browse/vehicle_trim/glazing/#7008907_1
víc bych to neřešil

A víte někdo jaký je rozdíl mezi:
- S356A - Climate comfort laminated glass
- S358A - Climate comfort windscreen
Napadá mě jestli S356A je laminace všech oken a S358A jen čelního skla ???
- Přílohy
- 

- č.JPG (30.4 KiB) Zobrazeno 8092 x

Jinak teda koukám, že to s těma rušičkama u nás není tak hrozný - co se případné pokuty v ČR týká...tak už jen vytasit těch 55 táců za rušičku a může mít člověk mír v duši  

Jen teda nesmí do Němec...tak by asi dopadnul jak ten borec s chybějícím DPF... 

Jinak pro přehlednost - odkaz na celý zákon je zde:
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361/zneni-20201001
a body týkající se antiradaru viz. obrázky:

Jen teda nesmí do Němec...tak by asi dopadnul jak ten borec s chybějícím DPF...

Jinak pro přehlednost - odkaz na celý zákon je zde:
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361/zneni-20201001
a body týkající se antiradaru viz. obrázky:
- Přílohy
- 

- 111 pokuta.JPG (50.58 KiB) Zobrazeno 8091 x

- 

- 112.JPG (9.44 KiB) Zobrazeno 8091 x

- 

- 111.JPG (15.5 KiB) Zobrazeno 8091 x

A ještě ta reportáž z Primi:

To je zbytečný, jak je již napsáno na tom odkazu. Montuje se to jako "parkovací senzor", kdy můžeš tlačítkem z kabiny soft jednoduše vymazat.
A pak hodně štěstí, fízle.

A pak hodně štěstí, fízle.

- desmosedici-rr
je to tak , když detekuješ radar tak vypneš tlačítkem antiradar, mám to tak u genevo pro,nebo sejmeš odnímací panel a není v autě nic vidět jen usb kabel

E61 N62TU

Genovo Pro je ale u nás legální ne? Takže i když to najdou, tak se nic neděje ne?
Tu rušičku sice můžeš tlačítkem vypnout, ale když se policie rozhodne zařízení najít, tak ho prostě najdou. Auto ti zabaví a znalec to v klidu najde...pak je asi problém ti dokázat, že jsi to měl v provozu zrovna při tom jejich měření....i když je to každému jasné....ale i kdyby uvěřili, že jsi to použil, tak pořád pokuta 5-10 táců za použití rušičky není nic hrozného....v porovnání s odevzdáním řidičáku a pokutě za překročení rychlosti samotné....
Ale asi bych si rozmyslel s rušičkou (ale i jen s pevným antiradarem-detektorem) jezdit třeba po Německu....

Tu rušičku sice můžeš tlačítkem vypnout, ale když se policie rozhodne zařízení najít, tak ho prostě najdou. Auto ti zabaví a znalec to v klidu najde...pak je asi problém ti dokázat, že jsi to měl v provozu zrovna při tom jejich měření....i když je to každému jasné....ale i kdyby uvěřili, že jsi to použil, tak pořád pokuta 5-10 táců za použití rušičky není nic hrozného....v porovnání s odevzdáním řidičáku a pokutě za překročení rychlosti samotné....
Ale asi bych si rozmyslel s rušičkou (ale i jen s pevným antiradarem-detektorem) jezdit třeba po Německu....
Ono je u nás asi legální i vlastnit antiradar....zákon přeci hovoří o tom, že ho člověk nesmí použít....tak je otázka, jestli má cenu ho nějak schovávat....? 

- desmosedici-rr
no a právě třeba do německa sundáš panel a jako kdybys v autě nic neměl,já to zítra vyfotím

E61 N62TU

Já vím, jak to vypadá....taky jsem na ty pevné instalace koukal....
Takže v Německu to vypneš a tím pádem tě prostě nemají proč prohledávat....rozumím....ale kdyby je to náhodou napadlo a našli to...i když zrovna nefunkční, tak je člověk v prdeli....ono v těch okolních státech je totiž samotná instalace toho zařízení v autě nelegální...i jen detektoru....

Takže v Německu to vypneš a tím pádem tě prostě nemají proč prohledávat....rozumím....ale kdyby je to náhodou napadlo a našli to...i když zrovna nefunkční, tak je člověk v prdeli....ono v těch okolních státech je totiž samotná instalace toho zařízení v autě nelegální...i jen detektoru....