Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Pokovené sklo?
Pokovené sklo?
Ahoj, dokážete někdo rozklíčovat značku na čelním okně, jestli se jedná o sklo pokovené a nebo nepokovené.
Mě se zdá, že pokovené není, žádné podezřelé odlesky nevidím, ale chci mít jistotu, než si koupím ten antiradar...
Mě se zdá, že pokovené není, žádné podezřelé odlesky nevidím, ale chci mít jistotu, než si koupím ten antiradar...
- Přílohy
-
- IMG_3787.JPG (1.11 MiB) Zobrazeno 11105 x
Re: Pokovené sklo?
Čemu říkáš pokovené? Myslíš determální? To poznáš u zrcátka, vypadá to jakoby tam byla folie.
Ano, myslím determální / pokovené. U zrcátka je to poznat? Zevnitř nebo zvenku? Jestli mám pokovené, tak tam bude "fólie"?
Kolem zrcátka když koukáš tak je tam vidět jakoby tam byla folie, je tam vidět ten přechod. A mám pocit že když jsem to v noci fotil s bleskem, tak nebylo vidět dovnitř, kdežto u nedetermálního to prosvítilo.
Tak jsem to skočil zkusit prosvítit bleskem a normálně to prosvítí....kouknu ještě zítra kolem zrcátka, jestli tam něco neuvidím...
A pokovené myslíš blesk neprosvítí? To by tě potom asi nemohl vyfotit v noci ani radar ne?
A pokovené myslíš blesk neprosvítí? To by tě potom asi nemohl vyfotit v noci ani radar ne?
- Přílohy
-
- IMG_3896.JPG (1.28 MiB) Zobrazeno 11090 x
-
- IMG_3891.JPG (1.19 MiB) Zobrazeno 11090 x
Tomasis - ty máš sklo na e63 pokovené?
Radar to prosvítí
Ale bylo vidět když vedle mě stála šestka bez toho a dovnitř bylo vidět mnohem víc. Teď jsem línej se obléct a jít do garáže, ale když se zaměříš na okolí toho zrcátka tak je tam ten přechod vidět.

Jak už je psáno. Okolo zrcátka jde vidět výřez pokud máš determalni. Mě by trochu zajímalo, jaký bereš antiradar. Vzhledem k tomu, že řešíš sklo, tak asi něco přenosného. Já teď sháním něco pro sebe, ale i s laserem. Pred dvěma lety jsem montoval jedno genovo, který funguje úplně perfektně, ale ta cena byla hrozná. Tak jestli je něco podobnýho, ale s lepší cenou. 

Ano mám, nechával jsem si u Pletky to sklo měnit za determální 

K tomu radaru. Když jsem byl naposledy změřen (a pohár pretekl) tak na fotce nebylo absolutně vidět kdo je v autě. Problém byl, že jsem byl zastavenej hned.
Ještě teda koukám, že tam ani nemáš nahoře pruh 

Tomasis - jestli tě mohu poprosit - až budeš u auta, vyfoť prosím značku toho skla + ten přechod u zrcátka.
Jaký myslíš pruh? Něco mi tam chybí?
To sklo je origo - viz.štítek....tak možná sociální výbava bez pruhu
Horan: jestli to dopadne a ukáže se, že nemám pokovené sklo, tak jdu do přenosného antiradaru Genovo Max.
Jaký myslíš pruh? Něco mi tam chybí?

Horan: jestli to dopadne a ukáže se, že nemám pokovené sklo, tak jdu do přenosného antiradaru Genovo Max.
Zkusím si vzpomenout zítra až se budu vracet
Nahoře bývá tmavší pruh proti sluníčku 

Máš pravdu...koukám do ETK....to přední sklo mohlo být vybaveno:
- Green windscreen, green shade band (zelené sklo, zelený pruh)
- Climate comfort laminated glass (to bude to pokovení)
- Lane departure warning (hlídání pruhu)
- Head-up display
A dělali těch skel X variant...kde se tyto různé výbavy kombinovali...některá skla mají jednu věc, některá dvě...některá všechno....takže variant skel je opravdu hodně....
- Green windscreen, green shade band (zelené sklo, zelený pruh)
- Climate comfort laminated glass (to bude to pokovení)
- Lane departure warning (hlídání pruhu)
- Head-up display
A dělali těch skel X variant...kde se tyto různé výbavy kombinovali...některá skla mají jednu věc, některá dvě...některá všechno....takže variant skel je opravdu hodně....

Gerchan píše: Jaký myslíš pruh? Něco mi tam chybí?To sklo je origo - viz.štítek....tak možná sociální výbava bez pruhu
![]()
.
jj, Grünkeil-Frontscheibe, za 70€ příplatek jako Sonderausstattung

a píšou, že tohle je automaticky u klimakomfort skla, takže když pruh nemáš, neměl bys mít pokovený
Tady je vidět ten rozdíl na světle ... To sklo je jakoby domodrofialova
- Přílohy
-
- IMG_20210308_195638.jpg (2.69 MiB) Zobrazeno 2485 x
-
- IMG_20210308_195722.jpg (3.41 MiB) Zobrazeno 2485 x
Jinak ten přechod mi nejde nafotit 

Tomasis - děkuju za fotky, že jsi se kvůli mě vydal do garáže
nechť ti pánbůh oplatí tvou dobrotu
K té značce - takže jediný rozdíl vidím v předposledním řádku - "M168" u mě a "M157" u tvého okna....hmm tak babo raď...jestli v tom by to mohli mít nějak zakódované....
Tady na té fotce (moje auto nalevo) se mi zdá, že já žádný odlesk nemám a auto napravo má....je to individuál v plné palbě, takže i je předpoklad, že tam to pokovení je....ale horní pruh nemá...a dle mého asi ani mít nemusí...v ETK je kombinace bez pruhu a zároveň s pokovením - viz.obrázek.
Zddan01 - kde jsi se dočetl, že to musí být spolu?

K té značce - takže jediný rozdíl vidím v předposledním řádku - "M168" u mě a "M157" u tvého okna....hmm tak babo raď...jestli v tom by to mohli mít nějak zakódované....
Tady na té fotce (moje auto nalevo) se mi zdá, že já žádný odlesk nemám a auto napravo má....je to individuál v plné palbě, takže i je předpoklad, že tam to pokovení je....ale horní pruh nemá...a dle mého asi ani mít nemusí...v ETK je kombinace bez pruhu a zároveň s pokovením - viz.obrázek.
Zddan01 - kde jsi se dočetl, že to musí být spolu?
- Přílohy
-
- dffdffd.jpg (2.75 MiB) Zobrazeno 2471 x
-
- čelní sklo 1.JPG (59.68 KiB) Zobrazeno 2471 x