Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Pokovené sklo?
Re: Pokovené sklo?
to s tim zeleným pruhem, jak to fut omílám 

Jojo, psal jsem že za mokra to vynikne nejvíc 

Stepan 1: jak je to s legislativní úpravou? Já jsem o těch rušičkách hledal články a našel jsem jich pár, že někde v Anglii za tu rušičku dostal řidič strašný trest ale že u nás na to legislativa nepamatuje....to jsem našel asi 2-3 takové články, tak jsem se zaradoval a řikal si, že bych do té rušičky šel....ale pak jsem objevil celkem aktuální články o tom, jak někde na Pardubickém kraji měřili a dvě auta nešli změřit...policajti je zastavili....majitelé zatloukali, tak zavolali magistrátního úředníka, ten auta zabavil....auto prohlédl znalec (snad psali že do 2 dnů bylo hotovo) a majitelům napálili 100 táců za maření úředního výkonu...takže na základě této informace jsem od rušičky upustil...ty máš nějaké jiné info?
Vita11: o těch budkách to vím...že jsou často prázdné a nebo nejsou v provozu...ta fotka je parádní....tak je to evidentní...takhle mě to rozhodně odlesky nedělá....teď jsem to byl i polít vodou...a nic...je to cajk...žádný odlesk...žádný přechod u zrcátka...
Pro jistotu jsem ještě zavolal do Cartecu a podle VIN mám sklo obyč nepokovené - takže tímto za sebe uzavírám dotaz a objednávám krabičku
Zddan01: ta ceníková kombinace pruhu a pokovení je dobré vodítko, ale je to jistota když ETK zná i sklo pokovené bez pruhu?
Vita11: o těch budkách to vím...že jsou často prázdné a nebo nejsou v provozu...ta fotka je parádní....tak je to evidentní...takhle mě to rozhodně odlesky nedělá....teď jsem to byl i polít vodou...a nic...je to cajk...žádný odlesk...žádný přechod u zrcátka...
Pro jistotu jsem ještě zavolal do Cartecu a podle VIN mám sklo obyč nepokovené - takže tímto za sebe uzavírám dotaz a objednávám krabičku

Zddan01: ta ceníková kombinace pruhu a pokovení je dobré vodítko, ale je to jistota když ETK zná i sklo pokovené bez pruhu?
- Itchythefirst
Co se tyce legislativy, tak treba Nemcum je celkem jedno, kvuli cemu nesmis s autem na silnici. Znameho takhle s A6 zastavili na dalnici, vsimli si, ze ma dost sazi ve vyfuku, tak prijela mobilni STK, a zjistili, ze auto nema DPF, ktery by dle TP melo mit z vyroby. Dostal dve moznosti, bud auto necha odtahnout do autorizaku a necha si DPF namontovat "na pockani", nebo odtah na vrakoviste. Oboje s policejnim doprovodem a overenim, ze jednu moznost udela
Tam jsou ty svestky sileny paka, vetsinou neukecas ani prd 
U nas je to asi uplne jedno

U nas je to asi uplne jedno

Hmm...pěkný....a jakou variantu si zvolil?
Jak je to tam s omezeníma pro diesly bez PDF? Myslím bez PDF origo z výroby - např.e39?

Jak je to tam s omezeníma pro diesly bez PDF? Myslím bez PDF origo z výroby - např.e39?
http://bmwfans.info/parts-catalog/E63/E ... #7008907_1
není tam kombinace pruh=no a klimakomfort=yes, ok, u hudu to není specifikováno
ale tohle je pochopitelně nějaká podpůrná věc, prostě se na sklo člověk musí podívat a je to
víc bych to neřešil
ale tohle je pochopitelně nějaká podpůrná věc, prostě se na sklo člověk musí podívat a je to

Legislativa u nás na rušičky pamatuje už tak 20 let, ale ty postihy nejsou až takové ... pokuta je v rozmezí 5-10k Kč.
Pokud DPF nemáš z výroby, tak ho prostě nemáš a nikdo ti auto zabavovat nebude. Jediné omezení je grüne Plakette, kterou nedostaneš a bez které nesmíš do centra některých měst
Pokud DPF nemáš z výroby, tak ho prostě nemáš a nikdo ti auto zabavovat nebude. Jediné omezení je grüne Plakette, kterou nedostaneš a bez které nesmíš do centra některých měst
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

- Itchythefirst
Zvolil montaz asi za 3,5 k€, to auto melo vetsi zustatkovou hodnotuGerchan píše:Hmm...pěkný....a jakou variantu si zvolil?![]()

Omezeni pro diesely je zatim "jen" dle emisnich zon pri vjezdu do nekterych mest, ale situace se zhorsuje kazdym dnem, za chvili te s EURO 3 (diesel bez DPF je max EURO 3) dieselem nepusti do zadnyho mesta v D :-\
- desmosedici-rr
https://www.antiradary.net/antiradary-legalnost-zakon/Gerchan píše:Stepan 1: jak je to s legislativní úpravou? Já jsem o těch rušičkách hledal články a našel jsem jich pár, že někde v Anglii za tu rušičku dostal řidič strašný trest ale že u nás na to legislativa nepamatuje....to jsem našel asi 2-3 takové články, tak jsem se zaradoval a řikal si, že bych do té rušičky šel....ale pak jsem objevil celkem aktuální články o tom, jak někde na Pardubickém kraji měřili a dvě auta nešli změřit...policajti je zastavili....majitelé zatloukali, tak zavolali magistrátního úředníka, ten auta zabavil....auto prohlédl znalec (snad psali že do 2 dnů bylo hotovo) a majitelům napálili 100 táců za maření úředního výkonu...takže na základě této informace jsem od rušičky upustil...ty máš nějaké jiné info?
Pro jistotu jsem ještě zavolal do Cartecu a podle VIN mám sklo obyč nepokovené - takže tímto za sebe uzavírám dotaz a objednávám krabičku![]()
E61 N62TU
Co tahle kombinace?zddan01 píše:http://bmwfans.info/parts-catalog/E63/Europe/650i-N62N/L-N/2007/browse/vehicle_trim/glazing/#7008907_1
ale tohle je pochopitelně nějaká podpůrná věc, prostě se na sklo člověk musí podívat a je to![]()
víc bych to neřešil

A víte někdo jaký je rozdíl mezi:
- S356A - Climate comfort laminated glass
- S358A - Climate comfort windscreen
Napadá mě jestli S356A je laminace všech oken a S358A jen čelního skla ???
- Přílohy
-
- č.JPG (30.4 KiB) Zobrazeno 7271 x
Jinak teda koukám, že to s těma rušičkama u nás není tak hrozný - co se případné pokuty v ČR týká...tak už jen vytasit těch 55 táců za rušičku a může mít člověk mír v duši
Jen teda nesmí do Němec...tak by asi dopadnul jak ten borec s chybějícím DPF...
Jinak pro přehlednost - odkaz na celý zákon je zde:
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361/zneni-20201001
a body týkající se antiradaru viz. obrázky:

Jen teda nesmí do Němec...tak by asi dopadnul jak ten borec s chybějícím DPF...

Jinak pro přehlednost - odkaz na celý zákon je zde:
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361/zneni-20201001
a body týkající se antiradaru viz. obrázky:
- Přílohy
-
- 111 pokuta.JPG (50.58 KiB) Zobrazeno 7270 x
-
- 112.JPG (9.44 KiB) Zobrazeno 7270 x
-
- 111.JPG (15.5 KiB) Zobrazeno 7270 x
A ještě ta reportáž z Primi:
To je zbytečný, jak je již napsáno na tom odkazu. Montuje se to jako "parkovací senzor", kdy můžeš tlačítkem z kabiny soft jednoduše vymazat.
A pak hodně štěstí, fízle.
A pak hodně štěstí, fízle.

- desmosedici-rr
je to tak , když detekuješ radar tak vypneš tlačítkem antiradar, mám to tak u genevo pro,nebo sejmeš odnímací panel a není v autě nic vidět jen usb kabel
E61 N62TU
Genovo Pro je ale u nás legální ne? Takže i když to najdou, tak se nic neděje ne?
Tu rušičku sice můžeš tlačítkem vypnout, ale když se policie rozhodne zařízení najít, tak ho prostě najdou. Auto ti zabaví a znalec to v klidu najde...pak je asi problém ti dokázat, že jsi to měl v provozu zrovna při tom jejich měření....i když je to každému jasné....ale i kdyby uvěřili, že jsi to použil, tak pořád pokuta 5-10 táců za použití rušičky není nic hrozného....v porovnání s odevzdáním řidičáku a pokutě za překročení rychlosti samotné....
Ale asi bych si rozmyslel s rušičkou (ale i jen s pevným antiradarem-detektorem) jezdit třeba po Německu....
Tu rušičku sice můžeš tlačítkem vypnout, ale když se policie rozhodne zařízení najít, tak ho prostě najdou. Auto ti zabaví a znalec to v klidu najde...pak je asi problém ti dokázat, že jsi to měl v provozu zrovna při tom jejich měření....i když je to každému jasné....ale i kdyby uvěřili, že jsi to použil, tak pořád pokuta 5-10 táců za použití rušičky není nic hrozného....v porovnání s odevzdáním řidičáku a pokutě za překročení rychlosti samotné....
Ale asi bych si rozmyslel s rušičkou (ale i jen s pevným antiradarem-detektorem) jezdit třeba po Německu....
Ono je u nás asi legální i vlastnit antiradar....zákon přeci hovoří o tom, že ho člověk nesmí použít....tak je otázka, jestli má cenu ho nějak schovávat....? 

- desmosedici-rr
no a právě třeba do německa sundáš panel a jako kdybys v autě nic neměl,já to zítra vyfotím
E61 N62TU
Já vím, jak to vypadá....taky jsem na ty pevné instalace koukal....
Takže v Německu to vypneš a tím pádem tě prostě nemají proč prohledávat....rozumím....ale kdyby je to náhodou napadlo a našli to...i když zrovna nefunkční, tak je člověk v prdeli....ono v těch okolních státech je totiž samotná instalace toho zařízení v autě nelegální...i jen detektoru....
Takže v Německu to vypneš a tím pádem tě prostě nemají proč prohledávat....rozumím....ale kdyby je to náhodou napadlo a našli to...i když zrovna nefunkční, tak je člověk v prdeli....ono v těch okolních státech je totiž samotná instalace toho zařízení v autě nelegální...i jen detektoru....