JaraX píše:za mě náš celkem osvědčený postup
- odstranit rez - ocelák, nebo pneumatický jehlový oklepávač
- odrezovač s pasivátorem - Cleanfest nebo Brunox - 1-2 vrstvy
- dvousložkový základ
- raptor dvousložkový rapaťák nebo syntetický kaučuk
- karosářský vosk jako finální vrstva a do dutin
Jaraxi taky děkuju za rady, teď jsem to zkouknul o co se jedná...a teď stojím před rozhodnutím... :
Ekonomická varianta = obrousit + Alkyton penetrátor + Alkyton - cca 400,-
Dražší varianta = obrousit + odrezovač + dvousložková základovka + syntetický kaučuk - 250,- +250,- + cca 1000,- = 1500,-
Nejdražší varianta = obrousit + základovka Raptor + polyuretan Raptor vrchní - 800,- + 2800,- = cca 3.600,-
Ekonomická varianta pro mě znamená koupit jen penetrátor, protože vrchní nátěr Alkyton doma mám...když už to budu natírat, tak bych ten spodek přetřel rovnou celý, aby to mělo jednotnou barvu a povrch - bude držet ten Alkyton na tom stávajícím podkladu?
Dražší varianta - ...odrezovač 250,-...dvousložková základovka taky 250,- a pak na to ten syntetický kaučuk. Našel jsem v plechovce tento:
https://olejeobchod.cz/synteticky-kaucuk-loctite - za cca litr - dobré je, že by se natíral štětcem = nemusím nic kolem maskovat. Ale zrovna tenhle asi není černý...nevíte o nějakém černém?
A nebo jsem našel ten kaučuk ve spreji
https://www.aamarket.cz/petec-73250-syn ... erny-p1833
za 170,-kč - ale opět - chtěl bych to zespoda sjednotit = nastříkal bych to tak nějak celý - bude ten kaučuk držet na původním origo nátěru? Píšou "výborná přilnavost" tak snad OK

Odhaduju, že takových 4-5 sprejů by mohlo stačit...?
Ten kaučuk by ale mohl vytvořit takovou neprostupnou vrstvu a nepustit tam vlhkost, takže to by mohlo fungovat dobře ne? To by pod tím nemuselo začít reznout... ?
Nejdražší varianta - ten Raptor se mi líbí...to vypadá fakt pěkně....ale základovka 800,- a potom barva 2.800,-...to už mi skoro připadá zbytečný luxus...nebo prodávají sprej za 700,- ale toho stříkání se trochu bojím...stříkat to ze 60cm na jámě pod autem...to nevim no...

...abych si nezasral to auto i tam kde nechci...nebo jámu

Raději bych to natíral...
Ale ten povrch, který vytvoří ten Raptor je parádní....až budu renovovat e34, tak tohle bude favorit...fakt pěkný.
Čím ten spodek ošetřovali ve fabrice - co to je za materiál?
Asi sundám výfuk a ty krycí stínící plechy a omrknu to pořádně....jak moc z gruntu to vezmu