Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Olejova vana E66 745Li
Olejova vana E66 745Li
Ahoj, tak jsem vyresil prosakujici olejovy filtr vymenou o-krouzku, ale nevyresil jsem prosakujici vypustni sroub na olejove vane. Dal jsem novou medenou podlozku a utahl s citem. Zadne rvani pres paku. Po 20 km ani kapka, ale pak jsem jel 50 km a zase se tam objevila podelana kapka. Jako by to teklo kolem te vlozky v ktere je zavit. Nesetkali jste se nekdo s tim?
Re: Olejova vana E66 745Li
Není lepší hliníková? Mnohem líp se natvaruje.
Vsude davaj medeny, ale vypada to, ze to tece tim prolisem. Ta vlozka tam je pry nalisovana. Jeden kluk me poradil, at to zkusim odmastit a liznout kolem prolisu tmelem na motory. Az budu mit na jare vymenu oleje, tak to zrovna udelat s novou vanou.
A jeste me bylo poradeno, ze by se mela ta medena podlozka zihat, aby zmekla.
A jeste me bylo poradeno, ze by se mela ta medena podlozka zihat, aby zmekla.
Já měl jednou stejný problém na zrepasovaných třmenech a dal jsem hliníkový a bylo po problému. Měděná se prostě nenatvarovala. Možná použít tenčí.
Máš rozměr toho o kroužku pls? Podařilo se mi ho poškodit/natáhnout a teklo to, tak jsem dal z nový sady filtru a bude mi tedy chybět, v etk rozměr neniJaris330D píše:Ahoj, tak jsem vyresil prosakujici olejovy filtr vymenou o-krouzku ...

645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Tloušťka - 1,2 mm
Vnější průměru - 22 mm
Vnitřní průměr - 18,2 mm
Vnější průměru - 22 mm
Vnitřní průměr - 18,2 mm
Spis ti to tece kolem vlozky ve ktere je zavit, idealne sundat vanu a samotnou vlozku zevnitr zavarit, pak bude klid.
varime vlozky zevnitr porad a cajk. nejlepsi oprava
jak je možny že se neloupe ta barva?
protoze si to predem obrousis? nechces mit tu barvu ve svaru...
no dobře, ale tím broušení zase narušíš barvu kousek vedle. nevím, musím to zkusit, ale bojím se že se to bude loupat.