Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65, e66 DIY - co si udělat sám atd.
Re: e65, e66 DIY - co si udělat sám atd.
vyndat ventilator kabinovej nebo aspon kolen od nasávače,
Jak se pozná, že ty membrány fungujou nebo nefungujou?
Dával jsem nové Febi.

někdy troubí jako slon, někdy zvýšená spotřeba oleje, někdy zvýšená spotřeba paliva, horší chod po startu apod
A může to dělat i to, že když za chodu otevřu olejové víčko, tak motor chcípne?
Takže Febi nefunkční, dám origo. Díky za pomoc!
MOD fishmaker : necituj přímo předchozí příspěvek
MOD fishmaker : necituj přímo předchozí příspěvek
Mám ucpaný odtok pod brzdovým válcem a pravděpodobně i pod jednotkama - tam jsem vodu raději ani nelil, když to na druhé straně neodteklo.- čištění odtoku u motoru
zde jsou celkem 4 odtoky, 2 pod kolenem vedení vzduchu z pylového filtru, a 2 pod samotnýma filtrama, tzn u brzdového válce a u krabice s jednotkama. vyndejte oba pylové filtry a nalejte větší množství vody do všech 4 prostorů, voda musí volně odtíkat, pokud ne, vyčištětě odtok.
v připadě že jsou tyto odtoky špatné může voda týct do kabiny nebo poškodit brzdový válec.
Kde to pod autem přesně vyúsťuje, abych to mohl něčím prošťouchnout? Případně jiný postup.
Díky za rady
sundat přední kola, sundat podběhy nebo odšroubovat jen zadní čast předních podběhů, tam je odtok, resp 2 na každé strašně u auta se šíbrem, vše vyčistit, prolít pořádně vodou
Měl jsem to ucpaný na těch koncovkách trubek. Není lepší je oddělat a nechat ty trubky otevřený, aby ten bordel rovnou projel za kryt podběhu?
- soukupadam
Já jsem to tak udělal, jak ty šíbrový tak ty tlustý od motoru. Plus nový těsnění šíbru a snad bude klid a ticho v autě.
Jen si říkám, že ty koncovky tam jsou z nějakého důvodu. Tak abych si nevyrobil jinej problém 

podle mě to je blbost, brání to nejspíš proudění při podtlaku, nedával bych to pryč.
A nejsou tam ty koncovky kvuli tomu, ze kdyz ho mastis, tak aby ten proud vzduchu nesel nahoru do sibru? Aby ti to tu vodu netlacilo zpet z tech odtokovych kanalku. A nezasralo se to blatem nebo sajrajtem v zime.
no však to píšu
- soukupadam
A co třeba mechanismus sklápění zrcátek? Vyžaduje to nějakou péči?
Je to tento díl? 11127547058- membrány sání
jejich ztvrdnutí nebo potržení způsobí nepravidelnost chodu motoru nebo spotřebu oleje, měnit pouze za origo díl, náhrady nefungují, 2ks po 100 tkm nebo po 6 letech
Mám 750i
- soukupadam
Čau a co origo svíčky cívky? Údajně jsou -delphi?
Ty fungujou dobře?
Ty fungujou dobře?
Jak je to s tema civkama? Ja kupoval nahradni bosch, ale co treba Beru.?
nepřemýšlel někdo nad upgradem?
https://www.aliexpress.com/item/4000351 ... b201603_52
akorát nevím jestli je to dost velky aby to vyplnou celou díru v E65, jestli by to něčemu nevadilo a kam dát solar senzor.
https://www.aliexpress.com/item/4000351 ... b201603_52
akorát nevím jestli je to dost velky aby to vyplnou celou díru v E65, jestli by to něčemu nevadilo a kam dát solar senzor.