Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Sbihavost zadni napravy

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
davidecek11

Sbihavost zadni napravy

#1 Příspěvek od davidecek11 »

Zdravim, shanim X5 e53, po faceliftu v nafte. Pred tydnem jsem byl o jednoho prodavajiciho ( soukromnik). X5 celkem pekna,ale! Mela sjetou zadni pneumatiku z venku. Tak me zajima,zda se da serizovst,krome odklonu, i sbihavost.Nebo jestli je mozny,kdyz budou spatny silenbloky atd.,ze by se sjel venek plaste? :cry: jinak na nefunkcni panorama, spatny zad.tlumice,spatny homokloub a par drobnosti dobry :lol: . Ale agregat fungova paradne.Diky za odpoved
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: Sbihavost zadni napravy

#2 Příspěvek od JaraX »

- a jak víš že agregat fungoval paradně? ty jsi měl sebou nějakého odborníka na nafty který otestoval dané komponenty,
- X5 v naftě si rychle rozmysli, nemá to smysl, zkus si tady o tom počíst, je tady toho mraky
- panorama a homokloub nejsou zrovna uplně zadarmo věci
- X5 obvykle sjíždí gumu vnitřkem, ale venkem, to se teda moc nestava, bude tam nějaký průšvih,před koupí bych zajel na GO, at si nekoupíš nějaký banán
- seřizuje se odklon i sbíhavost.
davidecek11

#3 Příspěvek od davidecek11 »

Diagnostiku jsem sebou nemel, abych zkontroloval vstriky atd. Soudim podle "zkusenosti", jsou sice male,ale nejake jsou. Motor za studena mel pravidelny,tichy chod,bez houpani,koureni( ne jak u meho tdi ;) ), po zahrati to same.Automat radil perfektne,hydromenic zamikal,vse delalo co melo. Nevim proc by mel byt motor m52 na hovno,je to jeden z nejpovedenejsich motoru od BMW. Kdyz se bavis se servisakama, tak benzin (o kterem jsem take uvazoval) tske neni bez problemovej a taky potrebuje svy, jsko nafta. Ale uznavam benzin je benzin,ale mit u motoru m62 prumernou spotrebu 15l,nejni zrovna super. A s motorem n62 jich moc na prodej neni ani v zahranici,bohuzel si to kazdy nechava,ten by se mi libyl :D . Je to vec nazoru, ale myslim si,ze nafta nejni spatna volba, je to takovy kompromis. A homokloub na poloose za 1700kc od SKF neni zase tak moc.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

- diagnostika ti nestačí, tak poznáš maximálně dávku vstřikovače, abys poznal jak rozprašuje musí na stolici,
- motor M52 se do X5 ani nedával, předpokládám že překlep
- motor M57 je sice dobrý, ale stejně mu odchází příslušenství a a navíc nenabízí žádnou radost z jízdy, prostě pak postrádá trochu smysl rvát peníze do BMW, když to je stejně traktor, bez projevu, bez zvuku, bez výkonu,
- mě nemusíš nic o servisácích BMW říkat, specializuji se jen na BMW a mužu ti říct že ani já, ani jeden z mých mechaniků by si naftové BMW nekoupilo., stejně jako Snejk, asi nejvyhlášenější BMW mechanik v republice :)
- dle mého je nejlepší motorizace v E53 M62 s LPG, žere 15 LPG tzn o dost méně než nafta a máš všechny výhody V8, s N62 je trošku víc starostí a zbytečně dražší na koupi, rozdíl ve spotřebe je tak litr.
- ten homokloub od SKF není nic extra, moc to nevydrží, a navíc ho musí někdo vyměnit.
- zamykat se píše s tvrdým Y
- nemužeš srovnávat 6 válec od BMW s TDI, to i když bude v prdeli tak poběží líp jak to TDI
davidecek11

#5 Příspěvek od davidecek11 »

Asi bych si ten text mel po napsani precist,ze? :D Omlouvam se za ty preklepy. Auto si servisuji sam,doposavad jsem to zvladal, ale priznavam,prace s disgnostikou nejni muj salek kavy. Ja osobne proti benzinu nic nemam,az poslednich par let mam naftu. Jeste pred 2 mesici jsem byl presvedcen,ze to koupim prave v benzinu. Ale pak jsem z toho ustoupil. Co jsem se dival,tak vsechny maji nalitano pres 200000km,tak ze radeji rozvody, pak vymena gufirek na drikach ventilu atd. Ono kazdej motor ma svy a jak rikas ta nafta nejni zadnej dravec. Bohuzel ani ja uz ne :D Nevim jestli je to kec,nebo ne,ale pry jsou schopni diagnostikou -+ rict,jak na tom vstrik je,ale nevim. Somozdrejme vim,ze vstriky se zkousi a serizuji na stolici ;) . A za kazdou radu a na co se mam zamerit budu moc vdecny. Dekuji :D
davidecek11

#6 Příspěvek od davidecek11 »

Ale samozdrejme se mozna necham ukecat :D . Myslim na ten benzin. Kdyz opomenes porizovaci naklady. Kdyz budou mit pohonne jednotky stejne najeto treba 250000km. V cem je ten m57 :) po mechanicke strance,tak spatny o proti m62?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

jak jsem psal, motor jako takovy obvykle funguje, problém je starost o jeho příslušenství, turbo, X čerpadel, vstřiky, EGR, sání, klapky, DPF dle roku, termostaty, žhaviče, žhavící jednotka, řemenice kliky, silentbloky apod.
cheater

#8 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 20.11.2021 21:44, celkem upraveno 1 x.
davidecek11

#9 Příspěvek od davidecek11 »

Taky si myslim. Nic proti autorizovanym servisum, ale urcite bych tam nejel pro novy vstriky. To by mne stahlo i z trenek. Ale jak rikam,ve 250000km ani benzin nebude bez problemova topka.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JaraX »

ale aspon bude dělat radost
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Tak ja mam na e53 405Kkm :) treba me z M57 dozenes :) Problemova byla prevodovka, ale to prisuzuji praseti prede mnou, mladej fracek sdedil auto po otci a nemel na provoz ani na PH, to je pak tezky.
Jak pise Jarax, na co naftu, kdyt to stejyn poridis i s M62 cili predFL.
PS: PS já mam bezproblemovou (je to BMW vzdy tam neco bude) TOPku, ale nedam ji tak ji si ostatni predstavuji, proto je v garazi a kazdej soudnej clovek to udela stejne.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
davidecek11

#12 Příspěvek od davidecek11 »

Chlapy,ja Vas naprosto chapu s tim benzinem. Syn preferuje taky benzin,je to krasa. Ale me staci ta nafta :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

chtěls říct, já si připlatím za naftu, kdo chce kam, pomozme mu tam
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Jarax se ti snazi rict ze ta nafta bude pruserovejsi nez M62 predFl. Je tam tolik kurvite... ze nesezenes dobrej kus a hladina nakupu urcite neni +230tis, jak tady prodaval DogeatDog.
Takze tipuju shanis past kolem kila ?

Pak je vsechno tezky a nema cenu dal psat. Good luck.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
davidecek11

#15 Příspěvek od davidecek11 »

No mel jsem predstavu +- 180000kc. Ale sehnal jsem za min. Jo, ma to mouchy ( zadni tlumice, dve ramena na predku,nefunkcni parkovaci senzory (asi je nekdo odpojil,proste nereaguji),predni kotouce hazeji a vymena naplni. Motor zatim fuguje,prevodovka hladce radi a dela co ma (snad), vse servisovane a dolozene z autorizovanych servisu, kastle je taky OK, letni a zimni kola origo BMW. To vse za neco malo pres kilco. Vse si vymenim sam,krome teda oleje v prevodovce( i kdyz znam co si to meni bez proplachu,nevim zda to je doztacujici,nebo ne) ,tak do toho nasypu cca tricet tacku a myslim si,ze to bude Ok. Zatim :D . Ale cas vse ukaze. Zatim jsem slepe zamilovanej. :D :D :D
Odpovědět