Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 m54b22 EGS Příznaky sledování kvaltů

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
LampionakE39

e39 m54b22 EGS Příznaky sledování kvaltů

#1 Příspěvek od LampionakE39 »

Zdar, mám problém, který se vyskytnul párkrát i před demontáží jednotky ASC-ABS, kterou jsem poslal Falconovi na repas. Dneska mi to chcíplo asi 7x :shock: Musel jsem pak při dojíždění do křižovatky kdy člověk sundá nohu z plynu držet motor v otáčkách okolo 1000ot/min, takže stát na plynu a brzdit levou nohou, pač otáčky většinou padaly až pod hranici volnoběhu a motor neměl sílu, chcípal. Dal jsem nové svíčky, na starých bylo skoro 30tis., ale i po projetí mi to dneska zase jednou chcíplo. Před jízdou jsem závady vymazal. Ty se po jízdě opět objevily.
000031 EGS Příznak sledování převodového stupně, 000082 DME Signál CAN ASC/DSC, EGS CAN TIME Out ASC/DSC, má to spojitost s tou demontáží té jedotky ABS? Zřejmě ano, ovšem co znamená to EGS s tím sledováním kvaltů? objevilo se 4 a 5 stupně, po vymazání jen převod. stupně asi všeobecně. Odchází převodovka?
Jde o zhasnutí motoru při jízdě, to mě štve. S diagnostikou jsem v začátcích, tak se ptám zatím víc tady....
Díky za rady a problém podobnýho charakteru, zdali se někomu stal na e39 2001 m54b22, AUTOMATIC ZF
LampionakE39

Re: e39 m54b22 EGS Příznaky sledování kvaltů

#2 Příspěvek od LampionakE39 »

:arrow: :roll: nikdo nenapoví???
LampionakE39

#3 Příspěvek od LampionakE39 »

Tak jinak, kdybych měl dilema, tak zavčas repas automatu nebo přestavbu na manuál? Někdo kdo to již předělával na manuální řazení? Díky... :(
Filozof

#4 Příspěvek od Filozof »

Jed na sraz kde ti to někdo zkušený proklepne nebo přímo k odborníkovi....po netu ti nikdo moc neporadí může to bejt spousty věcí. od paliva, čidel lambda, vzduchu, prasklé sání a falešný vzduch cívky, svíčky, tlak paliva - odcházející čerpadlo případně něco jiného. Klidně i nekvalitní palivo které bereš u nějaké benzíny. Volnoběžný ventil.

Dost často se zasírá separátor oleje a pak to taky chcípá na volnoběh...
Projdi si pár věcí zda jsou ok. Hlavně tím separátorem bych začal s pořádnou diagnostikou.
laik

#5 Příspěvek od laik »

nebyl by ten repas snažší, levnější,rychlejší a nezbastlená cesta?
Aby to nakonec nebyla nějaká korunová oprava, já bych do přestavby nešel.
LampionakE39

#6 Příspěvek od LampionakE39 »

Právě že to dělá na benzín i LPG, co jsem demontoval jednotku ABS/ASC, diagnostiku mám si myslím dobrou od Ice Blade, komunikuje velmi dobře, jde mi o to jestli jsou řídící jednotky na sebe závislé vůči sobě, tzn. ŘJ motoru, převodovky EGS a ŘJ ABS? Demontoval jsem elektronickou část a posílal Falconovi na repas. Samozřejmě bych byl rád, kdyby se to zpětnou montáží spravilo, ale sere mě, že do té doby se s tím nedá jezdit, což jsem neočekával :shock: Jestli je to tím celý zmatený, nevím... U manuálu by to prej nemělo dělat paseku, ovšem s automatem je to asi určitě jiný....
Vapinecko

#7 Příspěvek od Vapinecko »

Počkej až tam vrátíš tu jednotku. Třeba si ŘJ od ABS bere signál o rychlosti a z toho třeba počítá co je tam za kvalt atd. Všechno se vším souvisí, tak kdo ví. Počkal bych na to co to bude dělat s tou jednotkou.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

jj oni ty M54 a ty jejich převodovky jsou celý jakýsi paskvil, nejspíš to bude tou jednotkou, nezná rychlost, neví jak řadit, atd.
dokonce i váha u M54 je megaduležita pro převodovku.
LampionakE39

#9 Příspěvek od LampionakE39 »

Snad to bude ok, dám vědět jak mi to pošle Falcon zpět. Nebudu to trápit, trochu se mi tím zkomplikovalo dojíždění do práce, ovšem nedá se nic dělat :( Nechám to stát...Vydržaj pianier :D Věřím že to bude ok....Příští týden by mi to měl poslat zpět mistr Falcon. Prej se ovšem repasují i ty výstupy jsem se někde dočetl, které zapadají do těch cívek v té elektrické části, ale o tom se nezmínil, jen ať pošlu elektronickou část, černou kostku. Nevím, co se dělá na tom zbytku, co zůstalo na autě?
LampionakE39

#10 Příspěvek od LampionakE39 »

Tak mi včera došla ř.j. ABS po repasi od Falcona, krásná práce, ochota, rychlost, funkčnost, tzn. mohu doporučit :D
Včera jsem to projel, dnes ráno do práce, všechno ok. Najel jsem zhruba 120km a dnes odpoledne po cestě z práce kdy jsem projížděl křižovatkou vpravo o 90 stupňů, tzn. malou rychlostí mi zhasnul motor.
Naštvalo mě to, říkám víc ukáže diag. doma. Dojedu v pohodě domů a napsalo mi to mimo jiné kódy s popisem jako minule:
000031 EGS příznak sledování převodového stupně
000036 EGS sledování převodového stupně 4 (P0734)
Tzn. ř.j. převodovky EGS hlásí tyto problémy. Co poradíte, co se může odehrávat v almaře ZF?
Děkuji za postřehy.
Ještě mě napadlo, máte někdo diagnostiku na BMW od IceBlada? Jde mi o to jestli se dá zjistit číslo softwaru motoru a převodovky, nepřišel jsem na to jak to zjistit?
LampionakE39

#11 Příspěvek od LampionakE39 »

:( :( :(
Odpovědět