Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Ukazatel teploty oleje na E9x - benzínové šesti válce

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Ukazatel teploty oleje na E9x - benzínové šesti válce

#21 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

A dostat to mezi budíky nebo do iDrive to by dokódovat nešlo, což? (E60 530i '04)

Zejména před výplatou se radši zas řídím ekonoměrem. :)
Bury

#22 Příspěvek od Bury »

Jak jsem psal, teplotu máš místo ekoměru a aktuální spotřebu si dokóduješ mezi budíky ;)
E91 330i, N52, manual, M-Paket, (2/2006)
Hoody4

#23 Příspěvek od Hoody4 »

A nějaký DIY, jak dokódovat tu aktuální spotřebu do palubáku bys mohl nasdílet? :)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#24 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Na páčku mezi budíky toho jde dát kolik, myslím 4 hodnoty jen? Kdysi jsem si tam nechal přidat V=rychlost, dalo se vybrat z mnoha možností jako jsou ve skrytém menu, ale na palubák nevím teď kolik pozic může obsahovat přepínání páčkou?
Bury

#25 Příspěvek od Bury »

Já to dělám přes Carly ;) jinak dost návodů je na internetu, stačí hledat ;)
lukashanzalek

#26 Příspěvek od lukashanzalek »

Bury píše:Já to dělám přes Carly ;) jinak dost návodů je na internetu, stačí hledat ;)
Ahoj, mel bych zajem o dokodavani teploty oleje pokud by to bylo mozne plus nejaky drobnosti mezi budiky:)
Kdyztak napis DM, diky:)
lukashanzalek

#27 Příspěvek od lukashanzalek »

Diky Burymu za dokodovani ukazatele teploty oleje plus dalsi drobnosti. Doporucuju.
Za lidovou cenu, super.) Diky.
romull

#28 Příspěvek od romull »

Je to takhle možné nakódovat i u naftových šestíválců - konkrétně 330 xd 2010? Kdyby jo, tak by to bylo super a přijedu kamkoliv..... Předem díly za případné info.
Bury

#29 Příspěvek od Bury »

https://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikat ... erung.html dle tohoto článku by mělo jít i pro diesely a co mě přikvapilo i benzíny 4válce...
Jinak můžu dokódovat, kdyžtak se ozvi přes SZ
mykovec

#30 Příspěvek od mykovec »

No u tech dieselovejch R6 by to davalo smysl, ty to cidlo urcite maji, ale R4? Tam podle me ani fyzicky neni. Nebo minimalne u moji N46 ho ani v inpe nezobrazim. Jinak bych o to samozrejme stal, je to super vec :-)
Lopox

#31 Příspěvek od Lopox »

A dostat teplotu oleje mezi budiky aby byl zobrazovan misto treba prumerny rychlosti ktera je mi uplne k nicemu nejde? Taky bych chtel znat teplotu oleje a misto aktualni spotreby se mi to nelibi. Nedavno jsem koukal pres inpu a necekal jsem ze se motor zahriva takovou dobu.
airbone

#32 Příspěvek od airbone »

Lopox píše:A dostat teplotu oleje mezi budiky aby byl zobrazovan misto treba prumerny rychlosti ktera je mi uplne k nicemu nejde? Taky bych chtel znat teplotu oleje a misto aktualni spotreby se mi to nelibi. Nedavno jsem koukal pres inpu a necekal jsem ze se motor zahriva takovou dobu.
nie neda sa to. Kolega co zaloziil temu to prekodovanie zo spotrebomeru na teplotu oleja nevymyslel, len tu dal navod ktory napisal niekto iny, takze nieco dalsie vyskumat uz asi nepojde. Pretoze to nie je kodovatelna polozka, to by sa musel prerobit software v budikoch.

Dovlim si k tejto teme trochu napisat - ono s tou teplotou oleja to bolo totizto takto: Prvy som to robil ja (asi siroko daleko, mozno aj na celom svete), pretoze som to vymyslel a prisiel nato sam (trvalo to nejaky cas). Dost davno predtym nez ten navod vypotili nemci. Tuto upravu som dlho predtym ponukal cez ebay ako "bocny produkt" k prerabke budikov na stupnicu s vyssim rozsahom (330kmh alebo 300kmh). Samozrejme vratane instalacie noveho ciselnika so stupnicou s teplotou oleja. Porobil som ich mnozstvo pre zakaznikov z DE, Europy, ale aj Taiwanu :)
No nemci mi podstrcili jeden tachometer na upravu (z ktoreho si spravili komplet dump) aby som im dorobil teplotu oleja a potom to znovu vycitavali a porovnavali co som tam pomenil. A vykumali tento navod na internete :) Dokonca mi jeden z nich este pisal email, pretoze si chcel objasnit niektore informacie, lebo nerozumeli niektorym hodnotam ktore sa tam prepisuju, co znamenaju, na ktorom bajte je checksum, atd. No ja som mu oznamil ze mu bohuzial neporadim, kedze som na tomto pracoval nejaky cas, aj ked on sa dusoval, ze je to pre dobro "bmw komunity". Nakoniec sa im to nejako podarilo prelusknut aj tak a vytvorit tento navod pre dobro bmw-komunity a oni sa tym obohatit nechceli, ale hned po tomto sa na nemeckych strankach zrazu objavilo mnozstvo inzeratov od podnikavcov, ze to nakoduju za 50eur apd. Presne preto som im tieto informacie nemal v zaujme dat. Jednoducho zivit sa niecim co vymysli alebo napise niekto iny sa mi protivi, obzvlast ak nieto vytvori navod ktory hodi volne do eteru, a dalsi sa natom potrebuje nabalit... Ale dobre, nech je ako je. Ale metoda robit to tymto sposobom s tool32 je dost komplikovana, pretoze ja mam riesenie ako to spravit za 30 sekund :) Najprv som to robil priamo prepisom dat v hex-editore (co bolo pracne z dovodu rozoberania budikov, vypajkovania chipu atd..), ale potom som vynasiel ovela jednoduchsiu metodu a teraz mi to trva naozaj asi 30 sekund spravit to.... ale to je jedno, podstatny je vysledok, nie doba casu prace na tom.

Samozrejme na vsetkych vozidlach som to neskusal, ale raz to moj dobry kolega (z portugalska) skusal na nejakom jednotkovom bavoraku so 4valcovym motorom, len sa uz nepamatam ci to bol diesel alebo benzin, musim sa ho spytat. Cuduj sa svete, rucicka fungovala, ale udajne nezobrazovala teplotu oleja, ale teplotu chladiacej kvapaliny :shock: :shock: :D Neviem vsak ci sa nemylil, ale takto mi to oznamil....
mykovec

#33 Příspěvek od mykovec »

Tak to je teda velice zajimava story, to by me ani ve snu nenapadlo :-) Jen bych navazal na posledni odstavec a to, ze to s tim zobrazenim teploty vody podle me nebude uplne blbost, protoze podle me, jak uz jsem zminil ty R4 to cidlo teploty oleje nemaji, vodu samozrejme jo, tak to asi pri nejlepsim zobrazi aspon to, co to ma k dispozici. Mne by se do druhyho auta do mesta aspon i ta voda hodila.
romull

#34 Příspěvek od romull »

Rád bych poslal interku k tématu, ale nevím jak na to. Je potřeba třeba nějaký určitý počet příspěěvků? Omlouvám se že to tu sviním.......
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od MattyX Moderátor »

ano, víc jak 5 ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
airbone

#36 Příspěvek od airbone »

mykovec píše:Tak to je teda velice zajimava story, to by me ani ve snu nenapadlo :-) Jen bych navazal na posledni odstavec a to, ze to s tim zobrazenim teploty vody podle me nebude uplne blbost, protoze podle me, jak uz jsem zminil ty R4 to cidlo teploty oleje nemaji, vodu samozrejme jo, tak to asi pri nejlepsim zobrazi aspon to, co to ma k dispozici. Mne by se do druhyho auta do mesta aspon i ta voda hodila.
Treba to proste vyskusat na R4 a potom porovnat vystup z ukazovatela s teplotou chladiacky v servisnom menu budikov.
Kedysi davno som pozeral katalogy a ten snimac oleja bol rovnaky pre viac druhov motorov (rovnake cislo dielu) ale konkretne sa uz nepamatam. Pozriem to ked bude cas. Snimac teploty je integrovany v oil level senzore.
romull

#37 Příspěvek od romull »

MattyX píše:ano, víc jak 5 ;)
Díky, už mi to asi funguje :)
Joey

#38 Příspěvek od Joey »

Ahoj kluci, je tu někdo z okolí Prostějova, olomouce, kdo by mi to nódoval na 335d? Samozřejmě ne zdarma :). Díky
Bury

#39 Příspěvek od Bury »

Jen poznámka k dieselum, zkoušel jsem to kódovat Romullovi na 330d LCI a nešlo to, postup na benzín 6tival nefungoval, možná by to šlo po nějakém laborovani s rozsahem, ale na to jsme neměli čas... Pokud by se to na dieselu někomu povedlo dejte vědět, za mě zatím vyzkoušeno na 4xN52 a 2x N53 a vše ok...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od JaraX »

ti at si tam nakodujou spíš ukazatel zaplnění DPF :D
k čemu je ti u nafty teplota oleje? :lol: :lol:
Odpovědět