Lopox píše:A dostat teplotu oleje mezi budiky aby byl zobrazovan misto treba prumerny rychlosti ktera je mi uplne k nicemu nejde? Taky bych chtel znat teplotu oleje a misto aktualni spotreby se mi to nelibi. Nedavno jsem koukal pres inpu a necekal jsem ze se motor zahriva takovou dobu.
nie neda sa to. Kolega co zaloziil temu to prekodovanie zo spotrebomeru na teplotu oleja nevymyslel, len tu dal navod ktory napisal niekto iny, takze nieco dalsie vyskumat uz asi nepojde. Pretoze to nie je kodovatelna polozka, to by sa musel prerobit software v budikoch.
Dovlim si k tejto teme trochu napisat - ono s tou teplotou oleja to bolo totizto takto: Prvy som to robil ja (asi siroko daleko, mozno aj na celom svete), pretoze som to vymyslel a prisiel nato sam (trvalo to nejaky cas). Dost davno predtym nez ten navod vypotili nemci. Tuto upravu som dlho predtym ponukal cez ebay ako "bocny produkt" k prerabke budikov na stupnicu s vyssim rozsahom (330kmh alebo 300kmh). Samozrejme vratane instalacie noveho ciselnika so stupnicou s teplotou oleja. Porobil som ich mnozstvo pre zakaznikov z DE, Europy, ale aj Taiwanu

No nemci mi podstrcili jeden tachometer na upravu (z ktoreho si spravili komplet dump) aby som im dorobil teplotu oleja a potom to znovu vycitavali a porovnavali co som tam pomenil. A vykumali tento navod na internete

Dokonca mi jeden z nich este pisal email, pretoze si chcel objasnit niektore informacie, lebo nerozumeli niektorym hodnotam ktore sa tam prepisuju, co znamenaju, na ktorom bajte je checksum, atd. No ja som mu oznamil ze mu bohuzial neporadim, kedze som na tomto pracoval nejaky cas, aj ked on sa dusoval, ze je to pre dobro "bmw komunity". Nakoniec sa im to nejako podarilo prelusknut aj tak a vytvorit tento navod pre dobro bmw-komunity a oni sa tym obohatit nechceli, ale hned po tomto sa na nemeckych strankach zrazu objavilo mnozstvo inzeratov od podnikavcov, ze to nakoduju za 50eur apd. Presne preto som im tieto informacie nemal v zaujme dat. Jednoducho zivit sa niecim co vymysli alebo napise niekto iny sa mi protivi, obzvlast ak nieto vytvori navod ktory hodi volne do eteru, a dalsi sa natom potrebuje nabalit... Ale dobre, nech je ako je. Ale metoda robit to tymto sposobom s tool32 je dost komplikovana, pretoze ja mam riesenie ako to spravit za 30 sekund

Najprv som to robil priamo prepisom dat v hex-editore (co bolo pracne z dovodu rozoberania budikov, vypajkovania chipu atd..), ale potom som vynasiel ovela jednoduchsiu metodu a teraz mi to trva naozaj asi 30 sekund spravit to.... ale to je jedno, podstatny je vysledok, nie doba casu prace na tom.
Samozrejme na vsetkych vozidlach som to neskusal, ale raz to moj dobry kolega (z portugalska) skusal na nejakom jednotkovom bavoraku so 4valcovym motorom, len sa uz nepamatam ci to bol diesel alebo benzin, musim sa ho spytat. Cuduj sa svete, rucicka fungovala, ale udajne nezobrazovala teplotu oleja, ale teplotu chladiacej kvapaliny

Neviem vsak ci sa nemylil, ale takto mi to oznamil....