Tak posun v kauze...půjčil jsem si z autodílů rameno na e63 (nějaká značka RTS myslím) a rameno na e60 (Lermforder).
Rameno na e60 je o malinko - tak o 3mm - delší než na e63.
Vzal metr, kus drátu a začal poměřovat s tím co jsem měl na autě...a nějak mi vycházelo, že to, co tam mám je ještě o malinko delší...na základě tohoto zjištění jsem si teprve všimnul, že to rameno co tam mám, je i vzhledově trochu jiné než to na 5ku a na 6ku (ty jsou vzhledově identická - jen se liší délkově o pár mm).
A závěr byl takový - při repasy přední nápravy minulým majitelem tam v servise dali ramena ze 7čky e65... já měl radost jako malej kluk, že nemám zbořeninu !
Takže jsem objednal nová rameno TRW, osadil (velmi jednoduchá práce...to mě trvalo déle to auto postavit na špalky než vyměnit ramena

- a dneska nechal udělat geometrii.
Takže super - problém vyřešen a můžu se pustit do dalšího...
PS: jinak rozdíl mezi noname ramenem a ramenem TRW nebo Lermforder není vzhledově ani rozměrově žádný. Dokonce ta guma na Lermforderu vypadá dost hnusně, zatímco na noname a TRW vypadá pěkně...
PS2: Kdyby jste někdo chtěl ty ramena na tu 7ku tak se ozvěte...mají najeto cca 3.000km.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.