Maxiczech píše:Tak jsem úspěšně vyjel nádrž plnou V-Power Racing (100 koktanů).
Nevím, do jaké míry má spojitost palivo s olejem v motoru, ale asi podstatnou. Poznatek z jízdy: Praha-Wien a zpět. Spotřeba paliva 8,1 l/100 km kombin. Jízda dle předpisů. Ale co mě překvapilo, hrozná spotřeba oleje. V Praze vypnu motor a ulalá.. žlutá olejnička. Dolil jsem 3/4 litru oleje asi po 800 km. Jinak běžně dolívám kolem 8 tis. odjetých km. A musím uznat, že se mi toto potvrdilo již opakovaně. Palivo V-Power má znatený vliv na spotřebu motorového oleje. Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo poznatek, čím by toto mohlo být zapříčiněno? Olej Castrol Professional 5W-30 full syntetic. Není long life..
Díky..

Já jsem teď s e39 530i vyjel za sebou dvě nádrže Verva100.
A potvrzuju vyšší spotřebu oleje.
Normálně mi to žere tak cca 0.5L na 1000km, teď to vychází za těch ujetých 1600km s ,,lepším" benzínem tak někde 0.8L až možná skoro litr na 1000km. Asi se to vyčistilo moc. Uplně mě to vylekalo co se s tim motorem děje a tohle vysvětlení mě nenapadlo, ale bohužel to dává celkem smysl.
Ale trochu mě uklidňuje, že nejsem sám, kdo to pozoroval. Doufejme, že se ta spotřeba vrátí zase zpátky, nebo budu muset brát nějakej hodně shitovej benzín, aby se tam zase ty sajrajty rychle usadily a utěsnily to

(

teoreticky by se to ještě dalo částečně odůvodnit tim, že když to líp jede, tak na to člověk víc šlape.. ale to těžko říct)
Na víčku mám taky 91-98, ale předpokládám že motoru se vstřikováním ani 100 oktanů uškodit nemůže (navíc ten benzín je ofiko 98-100, takže se ani nedá říct, že by to byla jednoznačně stovka).
PS: Dával jsem to tam hlavně, aby se to trochu pročistilo. Vyšší výkon jsem moc neočekával. I když mi přijde, že ke konci první nádrže to už jelo tak nějak pocitově líp a teď co jsem tam dal zase obyč 95 mi zas přijde že to netáhne tak vocpoda jak předtim.