Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
čištění ventilů
čištění ventilů
Je jaro, tak když čistit, tak všechno. 

- Přílohy
-
- IMG_0405.JPG (113.97 KiB) Zobrazeno 8031 x
-
- IMG_0401.JPG (146.2 KiB) Zobrazeno 8031 x
-
- IMG_0398.JPG (142.39 KiB) Zobrazeno 8031 x
Re: čištění ventilů
Panebože co to je za mazut?
To jako jelo?

To je u nafty?
-
- Klubové ID: 2166
- Kontaktovat uživatele:
ne to je uplne normalni jev u přímovstřiku... a to ste nevideli ventily u turbo přímovstřiku (335, 750f01) atd... tam už dík oleji z turb nejsou ani vidět
holt benzín má jít prostě do sání a né si hrát na nějakej dýzl

-
- Kontaktovat uživatele:
To je hnus
jak se to dá vyčistit, aniž by se tomu ublížilo..?

-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
Čistí se to granulátem ze skořápek vlašských ořechů. Cena za vyčíštění je závislá podle znečištění, u mne 244 za vyčištění, 74 za granulát + daň, pochopitelně v Eurech. Demontáž a montáž sání je další položka.
https://www.youtube.com/watch?v=ONp6gQXpyKUí
https://www.youtube.com/watch?v=ONp6gQXpyKUí
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
tak tak, snaha dělat z benzínu diesel tomu dává zabrat, nepřímovstřikové BMW motory mají ventily krásně čisté. a to kupcova 760i je na tom poměrně dobře, nemá turbo a vstřikovací tlaky jsou poměrně malé. a osobně by mě zajímalo jaká by byla 760i kdyby neměla přímovstřik, protože přímovstřiky mají hrubší chod, předpokládám že by vůbec nešlo rozlišit že to je nastartovany tak tam museli udělat kurvítko v podobně přímovstřiku aby nezapomínali vypínat motor 

To ma ted urcite aspon 20 koni navic a 2 litry mensi spotrebu 

-
- Kontaktovat uživatele:
jen dotaz, hodím to sem. Lze si podomácku ale opatrně vyčistit nějak něčím EGR? podle diagnostiky se úplně nezavře nebo neotevře, nejspíš bordel... po předchozím špatném turbu ačkoliv mi říkali že EGRY jsou v pořádku. díky
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
jasně, nejlepší je dát do ultrazvuku nebo alespon vyčistit petrolejem, samozřejmě je lepší je vymontovat.
kupca co to čištění, pomohlo to nečemu?
kupca co to čištění, pomohlo to nečemu?
No jasně že jo, táhne to líp "vodcpodu", výkon vyšší o 1 koně, dva vlky a jednu veverku, spotřeba klesla ze 4,9 na 4,81 
Po pravdě zatím nevím, hraju si s víc věcma, takže jsem to včera projel jen 10 km.
Subjektivně:
Lepší teplé starty - rychlejší a při startu "nevyletí" tolika do otáček, předtím cca 1200 a klesl na 600 teď tak 900 a klesne na 600
Lepší odezva na plyn - dá se přesněji dávkovat, nevím, jak to jinak popsat.
Lepší zvuk a na volnoběh tišší, ale musím ještě udělat klapku ve výfuku.
Přijde mi i lepší (hladší) zrychlení - průběh otáček z minima do 5000, víc jsem nezkoušel, nechci ho ničit.
Ale hlavně mám lepší pocit já.

Po pravdě zatím nevím, hraju si s víc věcma, takže jsem to včera projel jen 10 km.
Subjektivně:
Lepší teplé starty - rychlejší a při startu "nevyletí" tolika do otáček, předtím cca 1200 a klesl na 600 teď tak 900 a klesne na 600
Lepší odezva na plyn - dá se přesněji dávkovat, nevím, jak to jinak popsat.
Lepší zvuk a na volnoběh tišší, ale musím ještě udělat klapku ve výfuku.
Přijde mi i lepší (hladší) zrychlení - průběh otáček z minima do 5000, víc jsem nezkoušel, nechci ho ničit.
Ale hlavně mám lepší pocit já.

A tak asi joo
Je fakt, ze kdyz koukam na pred tim a po tom, tak rozdil v proudeni vzduchu do valce tam bude a primovstrik si na to v rezimu vrstvene smesi potrpi, takze tam bude i nejakej ten objektivni rozdil. Jinak jsem k operacim tohoto typu celkem skepticky. Ale dobrej pocit bych mel asi taky 

Spotreba granulatu cca 1kg pri maloobchodni cene 550kc/10 kg i s postou
Vlastni cisteni 3 hodiny. Diky kompresorku s malou nadobou a taky prijit na techniku spravneho odsavani.
Ostatni prace dele, neb to mate... odrezoval jsem a strikal i tesnici plech co je pod prirubama sani, ocistit zoxidovany hlinik... Proste si hraju. Detem se kupuji vlacky nebo lego. Ja si koupil V12.
Vlastni cisteni 3 hodiny. Diky kompresorku s malou nadobou a taky prijit na techniku spravneho odsavani.

Ostatni prace dele, neb to mate... odrezoval jsem a strikal i tesnici plech co je pod prirubama sani, ocistit zoxidovany hlinik... Proste si hraju. Detem se kupuji vlacky nebo lego. Ja si koupil V12.

Docela by mně zajímalo, jestli by mělo nějaký vliv používání aditiv
Vzhledem k tomu, že V12 vstřikuje benzín přímo do válce, tedy přes ventily neprojde, tak asi aditiva se ventilů taky moc týkat nebudou. 

A výsledek je na fotkách? Tak potom by stálo jim to přeposlat spolu s účtem za vyčištění