Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E90 "tikavý" zvuk nápravy? diff, poloosy?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
self_

E90 "tikavý" zvuk nápravy? diff, poloosy?

#1 Příspěvek od self_ »

Zdravím, zpozoroval jsem jakýsi zvuk zespodu nápravy za jízdy. Tyto jednotlivé "tiky" se ozývají v přímé úměře k rychlosti vozidla. Nehledě, zda je sešlápnutá spojka nebo ne. Nemám xdrive. Zkoušel jsem taktéž nadzvednout každé z kol čtyř a otáčet s ním, ale nic jsem neslyšel.
Podle mé dedukce to nemůže být nic s kloubovou hřídelí co vede dozadu do rozvodovky, a není nic se samotnými koly, když je otáčím. Takže problém bude asi někde mezi zadními koly v poloosách? Nebo přímo v rozvodovce což bych nerad. Jinak auto jezdí stále bez problémů, nemá problém s ledem, sněhem...

Někdo podobné zkušenosti nebo rady? Díky.
hansm5

Re: E90 "tikavý" zvuk nápravy? diff, poloosy?

#2 Příspěvek od hansm5 »

kamosovy to delalo lozisko zadniho kola ;)
self_

#3 Příspěvek od self_ »

hansm5 píše:kamosovy to delalo lozisko zadniho kola ;)
Tohle můj problém nejspíš nebude, zvedl jsem každé kolo a bez zátěže s ním otáčel, ale nic jsem neslyšel, spíš to vidím na poloosu.
hansm5

#4 Příspěvek od hansm5 »

self_ píše:
Tohle můj problém nejspíš nebude, zvedl jsem každé kolo a bez zátěže s ním otáčel, ale nic jsem neslyšel, spíš to vidím na poloosu.
presne takhle to mel on-na zvedaku tocili a nic,dal dolu a pri jizde cvakani-mel v haji jednu radu loziska ;)
self_

#5 Příspěvek od self_ »

hansm5 píše:
self_ píše:
presne takhle to mel on-na zvedaku tocili a nic,dal dolu a pri jizde cvakani-mel v haji jednu radu loziska ;)
ok, beru na vědomí
Odpovědět