Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Montáž teploměru chladiva E91 318d
Ahoj, máte někdo zkušenost jak doinstalovat měřák teploty chladiva do E91 LCI, 318d, 105kw, N47 ?
Nedávno jsem náhodou přes skryté menu zjistil, že se mi málo ohřejvá motor, vyměnil jsem termostat a už je to OK. Buhužel lézt do skrytého menu je silně nepraktické a chci mít přehled o teplotě motoru. Podlě mě, má vetšina E90 a E91 špatné termostaty - jenom o tom bohužel majitelé nevědí - zjistí až se jim ůplně zacpou DPF díky neproběhlým regeneracím.
Měřák bych dal do popelníku, ale nevým přesně kam dát snímač - myšlenka byla rozříznout hadici od motoru k chladiči co nejblíže u motoru aby nebyla ovlivněná moc teplota dokud neotevře termostat a necyrkuluju voda.
Nedávno jsem náhodou přes skryté menu zjistil, že se mi málo ohřejvá motor, vyměnil jsem termostat a už je to OK. Buhužel lézt do skrytého menu je silně nepraktické a chci mít přehled o teplotě motoru. Podlě mě, má vetšina E90 a E91 špatné termostaty - jenom o tom bohužel majitelé nevědí - zjistí až se jim ůplně zacpou DPF díky neproběhlým regeneracím.
Měřák bych dal do popelníku, ale nevým přesně kam dát snímač - myšlenka byla rozříznout hadici od motoru k chladiči co nejblíže u motoru aby nebyla ovlivněná moc teplota dokud neotevře termostat a necyrkuluju voda.
- Přílohy
-
- budík.jpg (25.5 KiB) Zobrazeno 4117 x
-
- snímač.jpg (16.6 KiB) Zobrazeno 4117 x
-
- motor.jpg (124.53 KiB) Zobrazeno 4117 x
-
vita11
- Moderátor
- Klubové ID: 3376
Nedávno tam proběhly nějaká změny a trochu to přejmenovali. Já to teda "kupoval" tady
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

Díky za rady. Máte pravdu - ten EOBD modul bude lepší řešení než tam něco bastlit. Díky Vám jsem si vzpoměl, že jsem asi před 1/2 rokem ELM 327 koupil na aukru a celou dobu leží v šuplíku. Vyzkouším zatím Torque free a když bude fungovat tak ho koupím, chtěl jsem BMWhat - ale 1170Kč za něj dávat nebudu. Ten ELM 327 modul máte danej pořád v autě, nebo ho odpojujete - kvůli vybíjení baterky v autě?
-
vita11
- Moderátor
- Klubové ID: 3376
Torque je pro sledování teploty stejně lepší. Ani nevim, jestli to BMWhat umí.
Ad modul: je to levná čínská elektronika, takže tomu nevěřím a vytahuju ho. Nerad bych, aby mě to vybilo baterku, nebo nedejbože přes to někdo auto ukradl nebo kvůli tomu auto shořelo.
Ad modul: je to levná čínská elektronika, takže tomu nevěřím a vytahuju ho. Nerad bych, aby mě to vybilo baterku, nebo nedejbože přes to někdo auto ukradl nebo kvůli tomu auto shořelo.
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine