Co je lepší, nechat olej klasicky vypustit spodem nebo si koupit pumpu a odsát ho svrchu?
Jde mi o účinnost, abych toho co nejvíc dostal ven. Pro pumpu mi hraje jednoduchost - nemusím pod auto... ale otázka je, jak je to s účinností při odsávání?
Když půjdu pod auto, budu ho muset vepředu zvednout, tzn. bude mírně nakloněné, je to OK? Vyteče to v tomhle případě všechno?
Jedná se o E90 s M-paketem, takže ještě snížený podvozek (proto se mi pod to auto tak úplně nechce a rampa bohužel není).
MattyX píše:Nehledal bych v tom ameriku, ani jedním způsobem to nebude úplně suchy a vždy ti tam něco málo zůstane... i s heverem na parkovišti to zvládneš
No a proto by se mi líbilo to čerpadlo, protože zvedat to heverem a pak pod tím ležet a zápasit se šroubem a vším tím sajrajtem, co z toho pak vyletí se mi úplně nechce
Přesně tak, v motoru zůstává opravdu velká spousta oleje i po několika denním vypouštění. Troufnu si říct, že ve větších motorech může zůstat i litr né li víc. Takže normálně otevřít filtr pak až výpušťák dole na vaně a pak nalejt.
A rozhodně autu mnohem víc prospěje zkrátit intervaly na 10tis km než laborovat s vypouštěním všeho
a dá se nějak zjistit jestli je to třeba mezi měrkama nebo je tam jen ta signalizace že ho je málo ? je možný že jsem na americkejch stránkách vyčetl že po rosvícení měrky oleje se má dolejt 1litr oleje.?
myslím že jo, pokud máš velký BC (navi), já mám jen malý a tam to rozumně nejde... i ten malý Ti sice řekne, že je tam málo oleje, ale už neřekne o kolik
když se na palubce rozvítí signál "dolij wolej", můžeš tam fklidu nalít celý litr - má to stejný význam jako min-max rysky na drátěné měrce