Vlastním BMW 318i E46 z roku 1998.
Bohužel řeším jeden zásadní problém, s kterým si ani na BMW E46 klubu a servisu neví rady.
Jedná se o zatýkání vody na podlahu spolujezdce.
Podle toho jak jsem si všiml,voda se nahromadí pod tapecírem na černé prahové liště na karoserii (rám dveří).
Poté přetéká pod gumovým těsněním a plastovým krytem na podlahu.
Nechal jsem vyměnit gumu - okolo rámu dveří,okolo dveří,gumy ve dveřích. Tapec několikrát přetěsněn.
Navštívil jsem 5 servisů a několik známých a nikdo mi nedokázal říct kde je problém.
Proto vás chci poprosit,pokud máte s tímto problémem zkušenosti, víte jak ho vyřešit prosím napište.
Mohu zaslat foto jak to vypadá (nepodařilo se mi ho sem nahrát)
Děkuji.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zatékání vody do vozu.
Ahoj,
na me E91 jsem mel ten samy problem. Na poprve to take netrefili, ale byla to vodni clona ve dverich, respektive, voda si nasla cestu pres tu tesnici / lepici pasku co drzi vodni clonu na plechu dveri. V servise mi neverili, tak jsem je nechal sundat tapec otevreli jsme dvere a polejvali okno vodou...temer okamzite to zaclo dole protekat. Strhli pasku, poradne ocistili jak vodni clonu tak plech dveri, nalepili novou pasku a od te doby klid...
na me E91 jsem mel ten samy problem. Na poprve to take netrefili, ale byla to vodni clona ve dverich, respektive, voda si nasla cestu pres tu tesnici / lepici pasku co drzi vodni clonu na plechu dveri. V servise mi neverili, tak jsem je nechal sundat tapec otevreli jsme dvere a polejvali okno vodou...temer okamzite to zaclo dole protekat. Strhli pasku, poradne ocistili jak vodni clonu tak plech dveri, nalepili novou pasku a od te doby klid...
Mám ten samý problém, parozábranu už jsem přelepoval několikrát, dokonce to dospělo do stádia, kdy jsem ji přilepil po celým obvodu bitumenem na okapy a voda na prahu je furt, čili parozábranou to nebylo.
Momentálně mám v silném podezření tu chromovou lištu nade dveřma, že se za ní hromadí voda a pak to protejká mezi těsnění dveří.
Momentálně mám v silném podezření tu chromovou lištu nade dveřma, že se za ní hromadí voda a pak to protejká mezi těsnění dveří.
Podobnou věc jsem řešil u své E36, nemáte náhodou střešní okno??
Když jsem si dodělaval palubni pc tak jsem měl rozdělany skoro všechno v okoli řidiče a zjiztil jsem že tapec je zespoda "nachcanej" vodou- příčina??
Předchozí majitel "zpravolal" prahy jak to ani radši nebudu popisovat ale do toho místa kde se spojuje prah se sloupkem nacpal montažni pěnu a ucpal tak tu hadičku co odvadi vodu s okna, no a když byl sillnější déšť tak to ty zbylý nestíhaly odvádět a voda tekla po stropnim tapecu a sloupkem dolu.
Když jsem si dodělaval palubni pc tak jsem měl rozdělany skoro všechno v okoli řidiče a zjiztil jsem že tapec je zespoda "nachcanej" vodou- příčina??
Předchozí majitel "zpravolal" prahy jak to ani radši nebudu popisovat ale do toho místa kde se spojuje prah se sloupkem nacpal montažni pěnu a ucpal tak tu hadičku co odvadi vodu s okna, no a když byl sillnější déšť tak to ty zbylý nestíhaly odvádět a voda tekla po stropnim tapecu a sloupkem dolu.