Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zatékání vody do vozu.

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Luyties

#1 Příspěvek od Luyties »

Vlastním BMW 318i E46 z roku 1998.

Bohužel řeším jeden zásadní problém, s kterým si ani na BMW E46 klubu a servisu neví rady.
Jedná se o zatýkání vody na podlahu spolujezdce.

Podle toho jak jsem si všiml,voda se nahromadí pod tapecírem na černé prahové liště na karoserii (rám dveří).
Poté přetéká pod gumovým těsněním a plastovým krytem na podlahu.

Nechal jsem vyměnit gumu - okolo rámu dveří,okolo dveří,gumy ve dveřích. Tapec několikrát přetěsněn.
Navštívil jsem 5 servisů a několik známých a nikdo mi nedokázal říct kde je problém.

Proto vás chci poprosit,pokud máte s tímto problémem zkušenosti, víte jak ho vyřešit prosím napište.
Mohu zaslat foto jak to vypadá (nepodařilo se mi ho sem nahrát)
Děkuji.
tha32i

#2 Příspěvek od tha32i »

Ahoj,

na me E91 jsem mel ten samy problem. Na poprve to take netrefili, ale byla to vodni clona ve dverich, respektive, voda si nasla cestu pres tu tesnici / lepici pasku co drzi vodni clonu na plechu dveri. V servise mi neverili, tak jsem je nechal sundat tapec otevreli jsme dvere a polejvali okno vodou...temer okamzite to zaclo dole protekat. Strhli pasku, poradne ocistili jak vodni clonu tak plech dveri, nalepili novou pasku a od te doby klid...
fizzer

#3 Příspěvek od fizzer »

Mám ten samý problém, parozábranu už jsem přelepoval několikrát, dokonce to dospělo do stádia, kdy jsem ji přilepil po celým obvodu bitumenem na okapy a voda na prahu je furt, čili parozábranou to nebylo.

Momentálně mám v silném podezření tu chromovou lištu nade dveřma, že se za ní hromadí voda a pak to protejká mezi těsnění dveří.
tha32i

#4 Příspěvek od tha32i »

Ahoj,

jak jsem psal vyse, sundat tapec, zavrit okno, otevrit dvere a lejt na ne vodu z hadice, a uvidis jestli to tece vodni clonou nebo ne. Nezda se mi aby to proteklo pres dvoje tesneni ve dverich.
fizzer

#5 Příspěvek od fizzer »

To jsem zkoušel, nelze to nasimulovat a ani se nedá říct, že by tam zatékalo po každém dešti. Je to tak 1/10 případů, kolikrát už jsem si říkal, že to mám vyřešené, a pak zase louže...
tomas95

#6 Příspěvek od tomas95 »

Podobnou věc jsem řešil u své E36, nemáte náhodou střešní okno??
Když jsem si dodělaval palubni pc tak jsem měl rozdělany skoro všechno v okoli řidiče a zjiztil jsem že tapec je zespoda "nachcanej" vodou- příčina??
Předchozí majitel "zpravolal" prahy jak to ani radši nebudu popisovat ale do toho místa kde se spojuje prah se sloupkem nacpal montažni pěnu a ucpal tak tu hadičku co odvadi vodu s okna, no a když byl sillnější déšť tak to ty zbylý nestíhaly odvádět a voda tekla po stropnim tapecu a sloupkem dolu.
Odpovědět