Ahoj s BMW jsem začátečník vlastně moje životní auto je uplně něco jineho ale to už je jen otázka financí no ale musim se přiznat 330 mě dostala opravdu super auto ikdyž už ne taky žádná mladice No na co se chci zeptat v zimě chci do auta zainvestovat nemám žádnej vrak ale hezké udržované auto samozřejmě je na něm třeba něco udělat ale ted mi jde spíš o tu sportovní stránku jo a dodatek je to i v plynu jinak žádné úpravy nejsou je to seriovka takže na zimu chci uvolnit 60-70 tisíc a tak pul na pul motor a podvozek vim že to neni žádná raketa ale musím postupně 70 měsíčně zatím opravdu nevydělám ..... takže jen nějaké rady pro lepší výkon auta ale zase nechci aby se tím auto nějak trápilo nebo ničilo za každý názor a radu budu rád sám už nějakou představu mám ale rád si počtu od zkušenějších děkuji .)
Jak pise M3maniac, na nejake vyrazne upravy se vykasli. Kup poradny podvozek, nechej to projit nekym kdo se v tom vyzna (tady na foru par takovych najdes, zalezi odkud jsi), udelej bezny servis (naplne, filtry atd.) a uzivej. Vykonu to ma dostatek, poradny podvozek to zmeni vyrazne.
tak jenom do motoru dáš nějakou tisícovku pokud nevíš co předešlý majitel měnil a v kolika kilometrech:
olej, filtry = cca 1,5tis
svíčky = cca 1,2tis
olej. separátor = cca 3tis
vyměnil bych i vanos gumičky+věci okolo = cca 3tis
a to jsou věci jenom za matroš bez práce
Jinak M54B30 opravdu nemá moc cenu ladit do výkonu, údajně i některé vozy s tímto motorem nevyjely ani z Fabriky s celými 170kw.. je to tam prostě na hraně a moc nemá smysl to dál trápit.
Na úpravy motoru bych se v zásadě vyprdl - ten motor má konstrukční problém v tom, že má dlouhej zvih (např vůči 3.0 m3). Takže trápení ve vysokých otáčkác se mu moc nelibí ani v serii (povoluje se matička na náhonu pro olejový čerpadlo jak celej klikovej mechanismus vibruje).
jednoduchýma úprava se dá určitě posunout dál - podvozek je základ (progresivní funkčnost, jistota a pevnost). Potom upgrade brzd - ate power disk, brembo max, zimemerman sport na to se rovnou vyser a postačí standard nebo potom až jiné kotouče o level jinde. Investuj do kvalitních sportovních desek. potom se dá jít cestou jednohmoty, dále kratší stálej převod se samosvorem eventuálně rozumný výfuk a případná optimalizace motoru přes buď jiný management, nebo u někoho kdo tomu rozumí.
Na to ale 70k nestačí
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
320i a 330i nemůžeš moc porovnávat, opravdu ten 3 litr oproti tomu 2 litru tahá jak splašenej:D
Teď ti nevím z hlavy přesně, ale 320i v E36 zrychlí z 0-100 za nějakých 10 s. A 330i v těžší E46 zrychlí za 6,3s ... tak si vem, jakej rozdíl to musí bejt...
fabledwarrior píše:Teď ti nevím z hlavy přesně, ale 320i v E36 zrychlí z 0-100 za nějakých 10 s. A 330i v těžší E46 zrychlí za 6,3s ... tak si vem, jakej rozdíl to musí bejt...
real je tak 7 sekund a hůř u 330i, protože najít motor v kondici je vcelku problém proto e36 328i strčí na rozjed e46tku 330i do kapsi
tu pan pomaly preraba 330i na diesel evidentne (podla toho ako mu to cvaka na konci), ale napriek tomu to vyzera byt dost zive stale - https://www.youtube.com/watch?v=d0Jh-T_fgqA