Zdar chlapy,potřebuju poradit.Stručně problém:měnil jsem chladič,protože mi praskl a vychcala veškerá voda zrovna když jsme jeli trochu rychle,takže sem si všiml až byla teplota v červenym dal jsem novej a hlásí mi to málo kapaliny i když je tam dost,takže asi čidlo....ale problém je v tom že když auto zahřeju a dám tomu trochu kakao tak voda vytíká přes víčko na chladiči,ale teplota drží normál .....jo a víčko už mám taky noví.
Prosím o rady co by to mohlo být...dikec
Porad spatne, me se hladina vzpamatovala az po mesici provozu treba. Proste sem projel, promackl hadici parkrat a dolil pokud bylo treba. Takhle nekolikrat a ted uz v pohode. Pokud se ti ale fakt prehriva, tak tam toho mas dost malo.
doufám že když jsi dolíval tu vodu tak jsi měl povolenej ten ovzdušnovák a promačkával jsi vrchní hadici aby se ti to dostalo všude že jo?
když je motor zahřátej povolit ovzdušnovák a čekat až z něj nepujdou bublinky
pak popřípadě dolejt zase vodu
Nehlej v tom vědu.
Pokud ani toto nezabere máš tam něco v řiti
jo a ještě není na škodu zapnout topení
Kani píše:Porad spatne, me se hladina vzpamatovala az po mesici provozu treba. Proste sem projel, promackl hadici parkrat a dolil pokud bylo treba. Takhle nekolikrat a ted uz v pohode. Pokud se ti ale fakt prehriva, tak tam toho mas dost malo.
Paty píše:doufám že když jsi dolíval tu vodu tak jsi měl povolenej ten ovzdušnovák a promačkával jsi vrchní hadici aby se ti to dostalo všude že jo?
když je motor zahřátej povolit ovzdušnovák a čekat až z něj nepujdou bublinky
pak popřípadě dolejt zase vodu
Nehlej v tom vědu.
Pokud ani toto nezabere máš tam něco v řiti
jo a ještě není na škodu zapnout topení
hadice jsou měkký takže doufám že těsnění to není....a termostat valí...akorát když mačkám ty hadice tak to jako uchází kolem toho víčka(ale je noví a chladič taky)
Mně to dělala gumička kolem víčka expanzky. Nevěděl jsem si také rady, víčko vypadalo OK, obě těsnění na víčku na první pohled bez poškození. Po bližším ohledání jsem zjistil na spodním těsnění malinkatej vryp tak jsem ho zkusil vyměnit a bylo po problému. Divný že to nebralo ani to druhý těsnění.
Edit: teď jsem přečetl že máš nový víčko tak asi nic ale za zkoušku dáš pár korun
Hele mel jsem podobnej problem a ukazalao se ze chladic kterej jsem koupil nema identickej tvar uzaveru jako starej chladic tak mi to tamtudy teklo ven s jakymkoli vickem.
Já měnil chladič a dal do něj jen vodu, na zkoušku těsnosti a vždycky, když jsem to po jízdě nechal stát, tak mi přes víčko vytekla půlka expanzky. Když jsem pak destilku vyměnil za směs půl na půl s fridexem, už se hladina ani nehla.
Fridex má jednou tak vyšší bod varu než destilovaná voda, po zastavení vrtule možná vyhladila objem chladiče, ale už ne vodu ve zbytku okruhu, která pak vybublala přes víčko. Po nahrazení směsi se to ani jednou nestalo a hladina se nehnula (po celém roce každodenního ježdění).