mam problem s mojou 316i predface. Klepe mi za studena ako hnusny stary diesel, ked sa uplne zohreje prestane. To klepanie sa postupne objavi, zosili, klepoce a nahle prestane. Takto sa to opakuje az kym sa nezohreje. Strasne mi to lezie na nervy.
Olej mam meneny,10w40 filter odvetrania klukovej skrine detto. Nestretli ste sa s tym uz? Uplne ma to vytaca...
No já bych tam zkusil dat 5w40, je řidší takze se to natlakuje rychleji a nebude to cvakat. Jinak nejrozumnější oprava je koupě jinýho motoru, případně auta
Soudím podle vlastní zkušenosti, mel jsem 10w40 v m52b25, výjimečně se ozvaly hydrostely chvili po nastartování, po výměně na 5w40 se neozvaly už nikdy
teraz aby som skusil obidva
Radsej by som to vyriesil ich vymenou. Na slovenskom fore jeden pisal, ze to vymenil za 80e, cca 2000kc je to uplne nerealne? resp. Neviete mi poradit cislo v etk?
hydra se zalepi smesi dehtu pri spatne zvolenem oleji, pripadne prodluzovani vymennych intervalu, pri vetsi zatezi motoru s absenci olejoveho chladice. , vymenou oleje za jiny s lepsimi cisticimi vlastnostmi je mozna ,ale ne zcela ucinna. idealni je vymena za nove a pred montazi do motoru natlakovani olejem pouzivanym v nem. od vyroby jsou napustene nejakym mineralnim olejem jen pro konzervaci. jinak kdyz se veme kontrukcne hydraulicke zdvihatko tak je takrka nemozne aby se jeho vnitrnosti vycistili dukladne jen vymenou za jiny olej v motoru, ci pouziti kdejakych zazracnych pripravku.