Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e91 idrive ovladač nereaguje na stisk

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
rostak

#1 Příspěvek od rostak »

Zdravím klubáky...
Mám takový problém, že mi přestává reagovat ovladač idrive na stisk. Někde jsem kdysi viděl foto návod jak ovladač rozebrat a opravit, ale za boha to nemůžu najít. Nevítě někdo kde se ten návod na internetu válí? Případně někdo nějaký jiný nápad jak to opravit? Díky za info...
edit: Tak už jsem to našel, kdyby někdo řešil podobný problém
http://www.bmwklub.sk/navody-a-manualy/ ... 58006.html
zlatas

#2 Příspěvek od zlatas »

já vidím jediné řešení.. a to celý ovladač koupit nový a vyměnit.. řešil jsem to před cca čtyřmi lety.. měnili mi to v autorizáku a stálo to tuším bura..
Quapeton320d

#3 Příspěvek od Quapeton320d »

usetri 4000,- je to pouze studenej spoj , resil jsem to pred pul rokem, vyndej idrive rozeber s tim si nejak poradis... nejsem zadnej odbornik ale na te desticce kde jsou ty eletricke odvody nebo jak to nazvat je cerne "Učko" do ktereho zapada cerne "Ičko" a tim se prerusuje obvod a ja mel studenej spoj na tom "Učku" , kamos mi to zaletoval a od ty doby funguje jak ma . Snad ti moje rada alespon trosku pomuze...
coufy88

#4 Příspěvek od coufy88 »

Udelej to dle toho navodu co je zde na webu.Je to otazka 20 min. maximálně a zase ti pojede jako novy.Pisu protoze mam osobni zkusenost cca pred rokem jsem to resil na sve e91,hodne stesti. :wink:
rostak

#5 Příspěvek od rostak »

Díky za rady. O víkendu jsem to s kámošem vyndal, on mi to propájel a ovladač zase maká jako za mlada :D Jen aby to vydrželo...
Michalos2

#6 Příspěvek od Michalos2 »

Ahoj, není tu prosím někdo šikovný z Prahy (ideálně servisák), co by byl schopný mi tohle udělat na E90 320d? :) Se svou servisáckou zručností se do toho nechci pouštět :)

Předem díky!
kuba-e91

#7 Příspěvek od kuba-e91 »

Ahoj mněl jsem stejný problém.
Ovladač jsem propájel, ale stále nefungovalo potvrzení.
S toho důvody jsem si myslel, že může být přerušena přívodní kabeláž, tak jsme ji zkrátili a přepájeli na originální piny.
Poté přestal ovladač fungovat úplně.

Nevím co s tím, nemůžete mi někdo poradit?
hansm5

#8 Příspěvek od hansm5 »

kuba-e91 píše:Ahoj mněl jsem stejný problém.
Ovladač jsem propájel, ale stále nefungovalo potvrzení.
S toho důvody jsem si myslel, že může být přerušena přívodní kabeláž, tak jsme ji zkrátili a přepájeli na originální piny.
Poté přestal ovladač fungovat úplně.

Nevím co s tím, nemůžete mi někdo poradit?
pokud by jsi chtel,tak ovladac mam :wink:
kuba-e91

Re: e91 idrive ovladač nereaguje na stisk

#9 Příspěvek od kuba-e91 »

Ahoj máš stále ovladač na prodej?
Pokud ano ozvi se mi prosím na e-mail kubiksmilek@seznam.cz

Díky.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od matiz »

Neni ovladac jako ovladac -) Je treba dodat vic informaci. Kdyby bylo potreba, tak jich tady mam prilis mnoho, ctyri urcite. Ale bez blizsiho ohledani to nepude, to by pak nemuselo fungovat :roll:
hansm5

#11 Příspěvek od hansm5 »

matiz píše:Neni ovladac jako ovladac -) Je treba dodat vic informaci. Kdyby bylo potreba, tak jich tady mam prilis mnoho, ctyri urcite. Ale bez blizsiho ohledani to nepude, to by pak nemuselo fungovat :roll:
to je pravda,ale ovladac od navi profesional funguje i na bussines-bez uprav-vymena plug-play ;)
Odpovědět