Ty 320mm právě dělají, to je co zde řešíme

V katalogu ATE jsou, ale u nás je nabízí jen MLPARTS (díky za odkaz:), jinde jsem je nenašel. Jsou v tomto rozměru totiž jen a pouze na E60/61, aspoň to uvádí ATE. Těch zadních se asi moc neprodá, proto se ani nenabízí.
To hučení, šoupání to tam hlasitější je, dělalo mi to na všech autech a o to víc když jsou kotouče vrtaný.
Taky jsi mi potvrdil, mojí zkušenost, že ne všechny kotouče snesou keramický desky. Sám jsem s tím laboroval na jiných autech. U desek Ceramic ATE uvádí, že jsou vhodné pro použití s řadou kotoučů Power, proto jsem chtěl všechny kotouče stejné. nemíchat to. Ale hlavně se tady zeptat zda to někdo řešil také a jak dopadl. Zřejmě jsem první kdo zkusí dát všechny desky Ceramic a všechny kotouče Power.
Zkusím a dám vědět jak po výměně, jak po zajetí a jak postupem času. Třeba se to někomu, po mě, bude hodit. Ale klidně prosím pište dál, třeba mi to rozmluvíte dřív jak kotouče objednám
sonyk02 píše:Přidám svoji zkušenost přesně s touto kombinací ATE. (530D)
Předek power disc + desky ceramic a zadek obyč ate + desky ceramic.
sháněl sem taky na zadek powery ale nedělaly se a snad ani nedělají(320mm), nakonec sem byl rád že sem tam měl hladký protože ty drážky na předku při prudším brždění trochu víc hučí, kdyby to bylo ještě vzadu už by to bylo asi dost otravný ten zvuk. příště dám i na předek hladký.
No a zadní kotouče se mi po asi 10tis km začaly celkem hodně drážkovat po čelním obvodu (někde bych našel i foto) a postupen času to bylo horší a horší, že to vypadlo hrozně a brzdná plocha byl tak na 50% a desky skoro sjetý na nulu, předek byli desky pořád dobrý nato že je ty drážky brousí. Pak sem dal na zadek Brembo uv lakovaný a desky brambo a max pohoda, bylo hned poznat že to líp brzdí a ted po 20t km pořád krásně hladký bez vyjetých drážek.
Prostě ty ATE ceramik desky byli asi moc měký na ten kotouč a nesedlo si to spolu nebo nevím čím to.
Jediný pozitivum desek bylo že fakt moc nepráší a nejsou kola hned černý.