pokud tuto výbavu máš tak by jsi měl mít tlačítko v liště,myslím že bez něho se tahle funkce do e39/53 nedávala.Kontoluje pokles tlaku v pneu,symbol vypuštěné pneu s vykřičníkem.Stejný symbol by jsi měl mít i na přístrojovce.
Snad se nebude zakladatel zlobit, ale jak to funguje? Manzelka to ma v x3 a nikdy to nic nedelalo, nepiplo, nebliklo, muzu to mackat, drzet.... A nic. Je fakt, ze jsem nikdy nezjistoval jak se to ma aktivovat.
Žádné tlačítko ani kontrolka tam není,při hledání jsem narazil na spoustu aut co to melo ve výbavě napsaný,a nemyslím že u e39 nebo e46 by se jednalo o častou položku výbavy.... Všechny věci ve výpisu sedí,včetně třeba černé stropnice...myslím ze tohle to nebude. Pro kolegu - to tlačítko je tam tuším pro kalibraci po výměně pneu. Mělo by se par sekund podržet. O tom jsem naše věci dost
Já to v e39 měl v liště pod ovládáním mlhovek. Myslím že po startu při stojícím vozidle bylo třeba několik sekund držet, aby se nastavil aktuální obvod kol.
Ztrátu tlaku to vyhodnotí tak, že se některé z kol točí rychleji...
Já v e39 neměl měření tlaku, skutečně to porovnává otáčky kol pomoci čidel ABS. V e61 mám teď to samé.. když měním nebo foukám kola, tak to vyresetuji, auto si zapíše že tyto hodnoty jsou v pořádku a pak když se nějaké kolo točí rychleji to vyhodí chybu
Já už nemám nic,teda dočasně,narodil se mi syn,tak se koupil obyč kombik. Mel jsem dlouho zelený e36 325i kupé a pak dva roky stříbrnou e38... Dotaz se týká tátovi e39 525i.....a fakt tam žádný tlačítko není. Myslím ze ten kód výbavy nemá s kontrolou tlaku nic společného,řekl bych že v tomto modelu je to poměrně vzácná výbava,ale přitom jsem to objevil ve spoustě výpisů vybav v inzerátech.
přicpu se... když sundám lištu pod přepínačem mlhovek (přesně tu jak je v ní na foto nahoře to tlačítko) tak za tou lištou mám nezapojený konektor.... mohlo by to být k tomu systému s tlakem vzduchu v kolech? mám e39
Calif: aha,ja myslel jestli se mnou nejezdis s detskem do stejny skolky,vzdycky rano tam stoji jedno ze zminovanych bmw,tak jsem si rikam co kdyby nahodou.
Patrik:bud by to mohla byt priprava na tlacitko tlaku pneu anebo u pred FL tam tusim bylo tlacitko pro tempomat.
no mám před fl.. tlačítka tempomatu mám ale na volantu.. dráždí mě že tam ten konektor jen tak plandá a nemá svůj spínáč.... tak bych rád věděl k čemu je.. poznal by někdo třeba kdybych ho vyfotil podle konektoru k čemu by byl?
a jo tak.. mám stejný volant jako je ted na poslední fotce.. i s těma tlačítkama a fungujou.... jenže v liště neni ani díra pro spínač... je to prostě za lištou schované
tak tak, tyre control není nic společnyho s výbavou auta,
mělo by to být něco ohledne dodání auto na kolech, např že ti dodají auto na konci léta už na zimákách atd