Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 přední náprava + TIP co nechat nakódovat

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Perunwit

#1 Příspěvek od Perunwit »

Měl bych otázku, jestli byste někdo nedal tip, kam se podívat...

Po výměně levého spodního ramene mám očas od přední nápravy pocit, jako by tam někde byla nějaká vůle... občas se na takových těch vlnkách, když je auto v mírném rejdu ozve i jemně slyšitelné poťukávání. Teď už to měli zvednuté dva mechanici a shodují se, že ramena i stabilizátory jsou ok, teorie je, že by to mohla být vůle někde v řízení... nemáte nějaký tip, kam se podívat? Po výměně ramene mám taky pootočený volant o pár stupňů, tak mě čeká geometrie....

Dál se chci zeptat, co E39 umožňuje nakódovat, mám možnost si nechat leccos udělat... napadlo mě denní svícení dálkami, zamykání po rozjezdu, sklopení zrcátek po zamčení.... ještě něco užitečného, co by stálo za zmínku?

Díky.
Angelos

#2 Příspěvek od Angelos »

K tomu kódování nových funkcí:
1) Denní svícení dálkama je aspoň pro mě takový divný na tom autě a docela to oslňuje, když už tak evropský, ale to zas dostávaj xenony pokouřit při startu
2) Zamykání po rozjezdu - zatim všem co jsem to nastavil přijeli do tejdne, že to chtěj dát pryč :) Ono je totiž u E39 nedořešený odemykání. Když zastavíš musíš zmáčknout tlačítko odemknutí, jinak to zůstane zamklý, můžeš dvakrát zatáhnout za kličku ale stejně tim otevřeš jenom svoje dveře
3) Sklopení zrcátek po zamčení - je to pěkný, ale zas si vem, jak budou chudáci kňučet v zimě, až to bude celý zamrzlý

Co se může hodit:
- uzamknutí auta, pokud po odemčení neotevřeš do 2 minut dveře (mě to třeba se.re, ale někomu se to líbí, když se ti třeba zmáčknou klíče v kapse)
- americký svícení blinkrama vepředu asi na 30%? (vypadá to pěkně u FL)
- dvojitý blikání výstražnejma
- povolení automatickýho dotáhnutí okna, když jsou otevřený dveře
- pípnutí při zařazení zpátečky
- upozornění, že jsi zapomněl klíček ve spínačce
Perunwit

#3 Příspěvek od Perunwit »

Angelos píše:K tomu kódování nových funkcí:
Co se může hodit:
- uzamknutí auta, pokud po odemčení neotevřeš do 2 minut dveře (mě to třeba se.re, ale někomu se to líbí, když se ti třeba zmáčknou klíče v kapse)
- americký svícení blinkrama vepředu asi na 30%? (vypadá to pěkně u FL)
- dvojitý blikání výstražnejma
- povolení automatickýho dotáhnutí okna, když jsou otevřený dveře
- pípnutí při zařazení zpátečky
- upozornění, že jsi zapomněl klíček ve spínačce
díky za odpověď....

- uzamknutí asi nepotřebuju
- svícení blinkrama - tak toto jsem v životě neslyšel, to je dle legislativy možné u nás? existuje nějaká fotka, kde je vidět, jak to vypadá :-)? Já mam blinkry bohužel oranžový, ač je to FL.
- dotáhnutí okna - tomu nerozumím?
- dvojitý blikání - mám a je to dle mě daleko líp viditelné
- pípnutí při zařazení mám
- klíček.... nechám dodělat, tohle auto to nemá, jinak je to celkem standard u jinejch aut
Kelvin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kelvin »

Jeste me napada folow me home, v predu to mam na mlhovky a dozadu jsem si nakodoval na zpatecky a ty mi sviti na cestu....
Perunwit

#5 Příspěvek od Perunwit »

to jsem si myslel, že bych bral na mlhovky... bylo mi řečeno, že prej to funguje i když se Ťukne do dálek před vystoupením... auto teď nemám u sebe tak jsem to nezkoušel a tudíž nevím... ale ty couvačky dobrej nápad.

je nějaká cesta jak mu sdělit kde to má hledat tuhle funkci, nebo bude už vědět :-)?
Kelvin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kelvin »

presne tak, tuknes do dalek pred vystoupenim, klicek v poloze 0 nebo uplne vytahnutej-zkus to uvidis, jak to mas nakodovany.
Az budu doma podivam se ti jak to mam v LCM modulu na ty zpatecky a mlhovky.
Angelos

#7 Příspěvek od Angelos »

Perunwit píše: - svícení blinkrama - tak toto jsem v životě neslyšel, to je dle legislativy možné u nás? existuje nějaká fotka, kde je vidět, jak to vypadá :-)? Já mam blinkry bohužel oranžový, ač je to FL.
- dotáhnutí okna - tomu nerozumím?
- US blinkry dle legislativy bohužel povolený nejsou, musí se to okecávat :) Ale třeba nový Volva to maj z výroby a jezdí s tim u nás normálně. Foto - https://goo.gl/XQVhrt

- dotáhnutí okna - když máš zavřený všechny dveře a zmáčkneš tlačítko na tu druhou pozici aby ti okno samo dojelo až nahoru tak to funguje, ale jakmile otevřeš dveře tahle funkce je zakázaná

Ano, na follow me home jsem zapomněl ;) vepředu mlhovky, vzadu zpátečky je osvědčená kombinace. Dá se tam nastavit téměř cokoliv.

A ještě doplním že oranžový blinkry byly standart i u FL verze, bílý byly za příplatek. Ale třeba ke stříbrný barvě mi víc sedí oranžový. ;)
honzabiker1

#8 Příspěvek od honzabiker1 »

Klepani od predni napravy muze delat horni ulozeni tlumicu. Delalo mi to na moji e39 i kdyz stare ulozeni po vyndani nemelo moc velkou vuli, po vymene ok..
Perunwit

#9 Příspěvek od Perunwit »

díky, zkusím tohle info předat dál...

follow me home je určitě jedna z věcí, které ANO.
Kelvin
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Kelvin »

tak mam to takhle a sviti mi predni mlhovky,parkovacky,osvetleni pristroju vevnitr +SPZ a zpatecky:

HEIMLEUCHTEN
wert_02
HEIMLEUCHTEN_AL
nicht_aktiv
HEIMLEUCHTEN_BL
nicht_aktiv
HEIMLEUCHTEN_FL
nicht_aktiv
HEIMLEUCHTEN_KL58G
aktiv
HEIMLEUCHTEN_KZL
aktiv
HEIMLEUCHTEN_NSW
aktiv
HEIMLEUCHTEN_SL_H
nicht_aktiv
HEIMLEUCHTEN_SL_V
aktiv

pokud by si chtel v predu lepsi dosvit dej si je na dalky(nebo xenony,ale ty bych spis setril) a zrus mlhovky.Ja stojim predkem u zdi tak mi to takhle vyhovuje.
Perunwit

#11 Příspěvek od Perunwit »

Díky moc, dle mě mlhovky budou OK, ale zkusit dálky na nějakých 50%... uvidíme.
ACDC

#12 Příspěvek od ACDC »

A PANIC jde u evropských modelů? Tj. podržení odemykání kufru a následné blikání auta asi minutu??
Perunwit

#13 Příspěvek od Perunwit »

já mám to dvojité/panic blikání na výstražných... o kufru jsem nevěděl

jinak mě prý nejde nakódovat denní svícení dálkami, asi mám nevhodný model, není tam denní svícení defaultně, jak jsem pochopil... u E53 co má s mu to povedlo, u mě ne..

a na nápravě skutečně prý vůle nejsou, mírná na horním uložení tlumičů, prej jsem přecitlivělej..
Kelvin
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Kelvin »

mam 525i 2001 a US_DRL mi nakodovat slo.Posli mi kompletni vypis lichtmodulu mrknu na to.
Klidne do SZ at to tady nezasirame.
assassin_89

#15 Příspěvek od assassin_89 »

Drl jde nakodovat pouze na lcm 2 a 3, jestli mas lcm A ,tak to nejde.
Perunwit

#16 Příspěvek od Perunwit »

Díky, zjistím si to.
ACDC

#17 Příspěvek od ACDC »

perunwit Dvojitý blikání mám, že je to název panic, nevím. Myslím něco jiného, spíš alarm vyvolaný dlouhým stiskem tlačítka kufru na DO. Bez houkání, když třeba hledám auto.
Tompo

#18 Příspěvek od Tompo »

Přisvícené blinkry na Face vypadají opravdu hezky, tuplovaně s kroužky V3... Jinak to poťukávání opravdu bude hroní uložení tlumiče, mám to samé a náprava celá OK. Taky mi to štve.
Misanek

#19 Příspěvek od Misanek »

Kluci, tyhle extra funkce programujete přes jaký soft? Dá se to lichtmodulu dostat i s Inpou a měnit tam tyhle fce nebo je třeba nějaký jiný soft? Teď jsem si taky pořídil e39 a po e34 a e28 je to už technologicky opravdu celkem skok, tak se teprve učím :) Právě follow/leaving home mám na e34 a myslel jsem, že na lichtmodulu e39 tohle nejde. Každopádně tady někdo už psal, že to doprogramovat jde a dokonce i na mlhy, což je super a chtěl bych to určitě taky. Teď mi jenom zkuste říct, přes jaký program je to potřeba dokódovat. Díky :wink:
Angelos

#20 Příspěvek od Angelos »

Například přes NCSExpert, SSS, BMW Scanner 1.4.0
Odpovědět