Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 přední náprava + TIP co nechat nakódovat
Měl bych otázku, jestli byste někdo nedal tip, kam se podívat...
Po výměně levého spodního ramene mám očas od přední nápravy pocit, jako by tam někde byla nějaká vůle... občas se na takových těch vlnkách, když je auto v mírném rejdu ozve i jemně slyšitelné poťukávání. Teď už to měli zvednuté dva mechanici a shodují se, že ramena i stabilizátory jsou ok, teorie je, že by to mohla být vůle někde v řízení... nemáte nějaký tip, kam se podívat? Po výměně ramene mám taky pootočený volant o pár stupňů, tak mě čeká geometrie....
Dál se chci zeptat, co E39 umožňuje nakódovat, mám možnost si nechat leccos udělat... napadlo mě denní svícení dálkami, zamykání po rozjezdu, sklopení zrcátek po zamčení.... ještě něco užitečného, co by stálo za zmínku?
Díky.
Po výměně levého spodního ramene mám očas od přední nápravy pocit, jako by tam někde byla nějaká vůle... občas se na takových těch vlnkách, když je auto v mírném rejdu ozve i jemně slyšitelné poťukávání. Teď už to měli zvednuté dva mechanici a shodují se, že ramena i stabilizátory jsou ok, teorie je, že by to mohla být vůle někde v řízení... nemáte nějaký tip, kam se podívat? Po výměně ramene mám taky pootočený volant o pár stupňů, tak mě čeká geometrie....
Dál se chci zeptat, co E39 umožňuje nakódovat, mám možnost si nechat leccos udělat... napadlo mě denní svícení dálkami, zamykání po rozjezdu, sklopení zrcátek po zamčení.... ještě něco užitečného, co by stálo za zmínku?
Díky.
K tomu kódování nových funkcí:
1) Denní svícení dálkama je aspoň pro mě takový divný na tom autě a docela to oslňuje, když už tak evropský, ale to zas dostávaj xenony pokouřit při startu
2) Zamykání po rozjezdu - zatim všem co jsem to nastavil přijeli do tejdne, že to chtěj dát pryč
Ono je totiž u E39 nedořešený odemykání. Když zastavíš musíš zmáčknout tlačítko odemknutí, jinak to zůstane zamklý, můžeš dvakrát zatáhnout za kličku ale stejně tim otevřeš jenom svoje dveře
3) Sklopení zrcátek po zamčení - je to pěkný, ale zas si vem, jak budou chudáci kňučet v zimě, až to bude celý zamrzlý
Co se může hodit:
- uzamknutí auta, pokud po odemčení neotevřeš do 2 minut dveře (mě to třeba se.re, ale někomu se to líbí, když se ti třeba zmáčknou klíče v kapse)
- americký svícení blinkrama vepředu asi na 30%? (vypadá to pěkně u FL)
- dvojitý blikání výstražnejma
- povolení automatickýho dotáhnutí okna, když jsou otevřený dveře
- pípnutí při zařazení zpátečky
- upozornění, že jsi zapomněl klíček ve spínačce
1) Denní svícení dálkama je aspoň pro mě takový divný na tom autě a docela to oslňuje, když už tak evropský, ale to zas dostávaj xenony pokouřit při startu
2) Zamykání po rozjezdu - zatim všem co jsem to nastavil přijeli do tejdne, že to chtěj dát pryč

3) Sklopení zrcátek po zamčení - je to pěkný, ale zas si vem, jak budou chudáci kňučet v zimě, až to bude celý zamrzlý
Co se může hodit:
- uzamknutí auta, pokud po odemčení neotevřeš do 2 minut dveře (mě to třeba se.re, ale někomu se to líbí, když se ti třeba zmáčknou klíče v kapse)
díky za odpověď....Angelos píše:K tomu kódování nových funkcí:
Co se může hodit:
- uzamknutí asi nepotřebuju
- svícení blinkrama - tak toto jsem v životě neslyšel, to je dle legislativy možné u nás? existuje nějaká fotka, kde je vidět, jak to vypadá

- dotáhnutí okna - tomu nerozumím?
- dvojitý blikání - mám a je to dle mě daleko líp viditelné
- pípnutí při zařazení mám
- klíček.... nechám dodělat, tohle auto to nemá, jinak je to celkem standard u jinejch aut
- US blinkry dle legislativy bohužel povolený nejsou, musí se to okecávatPerunwit píše: - svícení blinkrama - tak toto jsem v životě neslyšel, to je dle legislativy možné u nás? existuje nějaká fotka, kde je vidět, jak to vypadá? Já mam blinkry bohužel oranžový, ač je to FL.
- dotáhnutí okna - tomu nerozumím?

- dotáhnutí okna - když máš zavřený všechny dveře a zmáčkneš tlačítko na tu druhou pozici aby ti okno samo dojelo až nahoru tak to funguje, ale jakmile otevřeš dveře tahle funkce je zakázaná
Ano, na follow me home jsem zapomněl

A ještě doplním že oranžový blinkry byly standart i u FL verze, bílý byly za příplatek. Ale třeba ke stříbrný barvě mi víc sedí oranžový.

-
-
- Kontaktovat uživatele:
tak mam to takhle a sviti mi predni mlhovky,parkovacky,osvetleni pristroju vevnitr +SPZ a zpatecky:
HEIMLEUCHTEN
wert_02
HEIMLEUCHTEN_AL
nicht_aktiv
HEIMLEUCHTEN_BL
nicht_aktiv
HEIMLEUCHTEN_FL
nicht_aktiv
HEIMLEUCHTEN_KL58G
aktiv
HEIMLEUCHTEN_KZL
aktiv
HEIMLEUCHTEN_NSW
aktiv
HEIMLEUCHTEN_SL_H
nicht_aktiv
HEIMLEUCHTEN_SL_V
aktiv
pokud by si chtel v predu lepsi dosvit dej si je na dalky(nebo xenony,ale ty bych spis setril) a zrus mlhovky.Ja stojim predkem u zdi tak mi to takhle vyhovuje.
HEIMLEUCHTEN
wert_02
HEIMLEUCHTEN_AL
nicht_aktiv
HEIMLEUCHTEN_BL
nicht_aktiv
HEIMLEUCHTEN_FL
nicht_aktiv
HEIMLEUCHTEN_KL58G
aktiv
HEIMLEUCHTEN_KZL
aktiv
HEIMLEUCHTEN_NSW
aktiv
HEIMLEUCHTEN_SL_H
nicht_aktiv
HEIMLEUCHTEN_SL_V
aktiv
pokud by si chtel v predu lepsi dosvit dej si je na dalky(nebo xenony,ale ty bych spis setril) a zrus mlhovky.Ja stojim predkem u zdi tak mi to takhle vyhovuje.
já mám to dvojité/panic blikání na výstražných... o kufru jsem nevěděl
jinak mě prý nejde nakódovat denní svícení dálkami, asi mám nevhodný model, není tam denní svícení defaultně, jak jsem pochopil... u E53 co má s mu to povedlo, u mě ne..
a na nápravě skutečně prý vůle nejsou, mírná na horním uložení tlumičů, prej jsem přecitlivělej..
jinak mě prý nejde nakódovat denní svícení dálkami, asi mám nevhodný model, není tam denní svícení defaultně, jak jsem pochopil... u E53 co má s mu to povedlo, u mě ne..
a na nápravě skutečně prý vůle nejsou, mírná na horním uložení tlumičů, prej jsem přecitlivělej..
-
Kluci, tyhle extra funkce programujete přes jaký soft? Dá se to lichtmodulu dostat i s Inpou a měnit tam tyhle fce nebo je třeba nějaký jiný soft? Teď jsem si taky pořídil e39 a po e34 a e28 je to už technologicky opravdu celkem skok, tak se teprve učím
Právě follow/leaving home mám na e34 a myslel jsem, že na lichtmodulu e39 tohle nejde. Každopádně tady někdo už psal, že to doprogramovat jde a dokonce i na mlhy, což je super a chtěl bych to určitě taky. Teď mi jenom zkuste říct, přes jaký program je to potřeba dokódovat. Díky