Divný. Když jsem je porovnával s mým vozem, tak je to jinak. A to jsem to už prolezl celé. Mám E61 r.v. 12/2009, takže jedno z posledních vyrobených aut... Proto jsem se chtěl podívat i na F10
Mě vždy vše sedělo přesně na barvu a pin (dělal jsem 2 orig. retrofity), stačilo se držet těch schémat "od 03/2007", moje auto je 06/2009. Tak nevím proč u Tebe se to liší.
Teď se do toho znovu dívám, a možná vím co mě zmátlo, kde je chyba. Zítra to rozeberu a uvidím. Ještě mám trochu problém s tím, že jedna ze stránek, kterou z WDS potřebuji zrovna nefunguje.
Konkrétně: Engine cooling systém (as of 2007_03) pro motor jednotku: Diesel electronics (DDE digital diesel electronics DDE6M47 or DDE digital diesel electronics DDE6M57 or DDE digital diesel electronics DDE6M572TOP)
Nefunguje ti toto schéma náhodou? Jestli ano, poprosil bych o zaslání nějakého print screenu.
Tak jsem dnes znovu porozebral auto a mám tam jednotku DDE8!!! Zde tedy bude ten problém. Ve schématech se nalézá jen DDE5, DDE6 a něco jako DDE7. U DDE7 mi opět nelze načíst schéma pro engine cooling systém )o: Nejde to někomu náhodou?
Tak v němčině to šlo otevřít, ale vše je jinak... I barvy vodičů atd... Bez schémat k DDE8 to nedám do kupy. Kdyby tedy tyto schémata někdo měl, tak bych mu byl vděčný.
Hm tak tady to vypadá jako ve starších schématech. Koukal jsem, že to máš pro datum výroby 2009 05. Nemáš náhodou v těch schématech o jaké se jedná označení řídící jednotky? Přímo na jednotce co mám v autě mám r.v. 04/12/2009.
VIN: C105403
Je to zvláštní. Auto bylo vyrobené s žaluziemi chladiče (ověřeno v BMW), které tam po bouračce samozřejmě už nejsou a nemůžu k tomu najít elektroinstalaci. Ještě divnější je to, že na pinu 31 v 58pin konektoru na jednotce nemám nic připojeno. Kabeláž nějak přebastleně nevypadá, uštípnuté jsem nic nenašel... Proto hledám návod, jestli náhodou jednotka DDE8 nemá úplně jiné zapojení. Co jsem si tak porovnával, tak i v některých případech má jiné barevné označení vodičů. Nemáš i schémata od prvních modelů F10 530d z kraje roku výroby 2010???
A nebo v tom má BMW bordel a nikdy tam žaluzie na chladiči nebyly. V tom případě bych se zeptal, kdo by uměl nakonfigurovat funkci žaluzií přes diagnostiku nejlépe v okolí Liberce. Popřípadě v Praze.
Mám tam DDE8. Měl jsem jednotku venku a je to napsané na štítku přímo od výrobce = BOSCH. Mám jedno z posledních aut, které se vyrobilo koncem prosince 2009. Už půl roku byla ve výrobě F10.