Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E60 klepe se motor,pomoc

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Oldbmw

#1 Příspěvek od Oldbmw »

Ahoj mam problem s Bmw e60 520i 2004 125kw ....hlasi to chybu na motoru ,ale diagnostika nic neukazala.Motor se klepe tak ,ze je to citit i v aute a nejvice na radičce.Dela to pri rozjezdu tak do 2500 otacek pak to prestan.Rekl bych ,ze kdyz je auto studene je to jeste horsi,jezdil jsem s tim asi pul roku a delalo to trochu a ted to prave hlasi tu chybu a klepe se to hrozne a auto jede tak na 80% vykonu.Nevite nekdo pls co by to mohlo byt? Nekdo mi rikal ze mozna lambda sonda ,nebo naky cidlo otacek ,fakt nevim ,diky moc za rady a omlouvam se za pravopis. :(
Angelos

#2 Příspěvek od Angelos »

V první řadě diagnostika, pak se uvidí.
Oldbmw

#3 Příspěvek od Oldbmw »

No kdyt pisu ze ta nic neukazala, zadnou chybu prave..
sonyk02

#4 Příspěvek od sonyk02 »

Je diagnostika a diagnostika, zajed někam kde maj pořádnou nejlépe originál bmw diagnostiku. Ty univerzál toho kolikrát moc neřeknou...
Jirke

#5 Příspěvek od Jirke »

Tohle delalo na Pezotu 307 2.0i kdyz byl spatny hydrostav na ventu. Hlavne teda na volnobeh.
Oldbmw

#6 Příspěvek od Oldbmw »

Tak jsem byl u kamose na diagnostice na nejake lepsi a napsalo to chybu na prvni valci ,neco ve stylu ze vynechava.....takze co by to mohlo byt svicka,strik,civka ???
Teddy

#7 Příspěvek od Teddy »

Neber to prosimtě nijak zle, ale radili ti tu dojít si na kvalitní diagnostiku.
Vím, že jsi byl už 2x. Ono "kvalitní diagnostika" taky znamená, že je v rukách někoho, kdo tomu rozumí. Takový člověk ti pak rovnou řekne že problém bude pravděpodobně tam a tam a bude to stát tolik a tolik.

Co ti řekl ten kámoš? a čim to diagnostikoval?

Nevšiml jsem si odkud seš, ale najdi si tady na fóru někoho z lidí, kteří autům fakt rozumí (je jich tu pár) a zajeď k nim. Když to bude banalita, tak rovnou odjedeš s opravenym autem.

Já třeba vim o snejkovi, JaraXovi atd.
Oldbmw

#8 Příspěvek od Oldbmw »

No ja stim byl vcera v ACR ceske budejovice ,ale tam mi rekli , ze se musim objednat, tak jsem odjel prave za tim kamosem ...dela vylozene jen bmw, ale asi se nakonec teda objednam v tom bmw.
surfis
Klubové ID: 1355
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od surfis »

Ty si z Budejc? Zajeď k Honzovi Pauerů (Baagoo), nebo za Ondrou Votavů (Voton). Oba mají origo diagnostiku.
Oldbmw

#10 Příspěvek od Oldbmw »

Ok diky
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

#11 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Tak jestli první (noname) diag neukázala nic a na druhé problem s válcem tak to už je docela pokrok, vidět rozdíly v diag systemech.

Obligátní typovací soutěž: horší cívka, třeba pomůže jen výměna svíček. Ale taky může být až pokles tlaku na válci. Pak bych poměřil komprese.
Oldbmw

#12 Příspěvek od Oldbmw »

TYjo mozna kecam, ale diagnostika by mela ukazat tlaky v motoru ne? A myslim ze byli OK .
Oldbmw

#13 Příspěvek od Oldbmw »

A svicky jsem kvuli tomu vymenil vsechny a nepomohlo to a civku jsem kupoval na 6ty valec ,protoze odesla ,ted to hlasi chybu na prvnim valci no tak skusim tu civku ,kdyz to nepomuze tak uz jedine ten vstrik.
Joshuax
Klubové ID: 2833
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Joshuax »

No nejsem zadny odbornik na diagnostiku bmw, ale vezmu to ciste logicky (mozna je to logika zcestna, ale nemci nejsou zase takovi tupci bych rekl) a budu predpokladat, ze kdyz na tom aute ma cidlo kdejaka kravina, tak jejich hodnoty maji pro chod celeho vozu urcity vyznam a jako takovy je monitorovan nejakym subsystemem vozu. Tzn pokud by auto umelo monitorovat cokoliv, co by bylo mozne odecitat z diagnostiky, pak by to stejne tak melo byt schopno vypsat chybu, pokud se o chybu jedna. At uz jakoukoliv. Na motoru predpokladam napriklad chybu motoru.

Daleko vetsi pravdepodobnost je naopak ta, ze auto vyhlasilo error, ktery nekdo nedokazal z auta vycist, at uz z jakehokoliv duvodu, ale kdyz to hlasi auto a diag ne, veril bych autu, ne diagnostice. Pokud tam ta chyba ve voze zaznamenana je, pak je zapsana do error memory a diagnostika ji musi byt schopna precist, pokud schopna neni, nemuzu se na ni spolehnout v zadne dalsi cinnosti spojene s vozem.
ACDC
Klubové ID: 2156

#15 Příspěvek od ACDC »

Diagnostika není všelék nebo zázrak. To potvrdí každý profík. Taky logika, měření, osciloskop...
Odpovědět