Muzete mi prosim nekdo rici priciny ktere mohou mit za nasledek ze mam v aute nastaveno 32 stupnu a auto mi ne a ne topit?delalo to ze to topilo chvili a pak strasne ledovej vzduch a po pul hodine zas teplej ale ted to netopi uz vubec..jdu dnes menit chladici kapalinu,nemyslite ze by mohla byt ta za nasledek ze to netopi? Protoze jsem koukal a moc ji tam nemam, tak to jdu dnes menit..ale teplota motoru ok, diky
No tak až vyměníš tu kapalinu, pořádně odvzdušníš a nic se nezmění, tak se zaměř na ty ventily topení. Jsou to takový dva válečky v motorovym prostoru na podběhu levého kola. Můžeš zkusit na ně jemně poklepat kladívkem, jestli se pohnou a nebo je rozebrat, vyčistit a rozhejbat .
Nechci kecat a hádat se, ale mám 525D 11/2002 a odvzdušňováky mám dva...
Jeden na trubce v místech kde by měl být takový ten výměník (chladič) co pak vede k EGR ventilu a druhý odvzdušňovák mám pod kabinovým filtrem na straně řidiče.
Ovšem u druhé 525d co mám na N.D. x/2001 není odvzdušňovák, ani jeden a "chladič" k egru tam je...
Čidlo venkovní teploty ti ukazuje dobře? Kdyby ti blblo tak to bude topit a chladit podle toho jak ti bude ukazovat čido venkovní teploty jestli se nepletu.
Pokud máš málo vody v chladiči, tak to netopí. Začal bych tam Ventilátor funguje normálně, nebo občas nefouká? To by byl odpor topení (ježek). Nebo ty ventily/pumpa.
Mě se auto chovalo stejně (e36), topilo chvíli, pak dlouho ledovej, pak zase teplo pak zase ledovej..... byl to nefunkční ventilátorek v klimapanelu kterej vhání vzduch z kabiny na čidlo teploty aby klimatronik věděl kolik je už v kabině teplota..... bez toho ventilátoru se to samozřjmě chová blbě.....
No mě taky E39tka 530d z ničeho nic přestala topit... po 2 dnech popojíždění po městě jsem nic nezjistil,ale jak jsem ho vytáhl na dálnici, tak mi najednou začla stoupat teplota !. Měl jsem prasklej plastovej nesmysl, co je pod sáním přišroubované k hlavě a pomalinku mizela voda.. Taková kokotina