Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 nulování hodin

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
bombay

#1 Příspěvek od bombay »

zdravím všechny, na mojí E60 mám ráno vynulované hodiny. Nastavím je a po týdnu nebo třeba čtyřech dnech jsou opět smazané. Už mi to leze krkem, neví někdo co s tím? Hledal jsem v návodu, na netu, ale nic.. Díky všem
Přílohy
Tahle ikona se vždy zobrazí
Tahle ikona se vždy zobrazí
rps20150121_114145.jpg (45.03 KiB) Zobrazeno 1222 x
pekarik

#2 Příspěvek od pekarik »

Hodiny se u mě vždy vynulují, když mám slabou baterii a vynuluje se mi i průměrná spotřeba, nemáš problém s baterií, jak je stará ?
bombay

#3 Příspěvek od bombay »

Baterka už je tam dlouho. Přesné datum neznám, ale starty v zimě jsou v pohodě...
pekarik

#4 Příspěvek od pekarik »

Na obrázku svítí vykřičník, jakou hlášku ti to píše?
sonyk02

#5 Příspěvek od sonyk02 »

řekl bych že mu to tam píše oblíbenou hlášku: High rate of battery discharge!
bombay

#6 Příspěvek od bombay »

Ta se rozsvítila dnes. Praskla žárovka brzdového světla.
Edit: a druhá že mám nastavit datum a čas.
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pazdi »

pro zichr bych zkouknul baterku - případně kontakty na ní - vymazává se ti i spotřeba?
bombay

#8 Příspěvek od bombay »

jistě to nevím. ale vzhledem k tomu, že dnes byla 10l, tak asi jo :D
hungar

#9 Příspěvek od hungar »

hází mi to hlášku increased battery discharge when stationery, aneb zvýšené vybíjení aniž bych s tím autem cokoliv dělal. U mě jsou příčinou tohoto problému zalámané kabely v pátých dveřích, ale já mám E61, až ty kabely vyměním, dám vědět. dělá mi to to stejné. vymaže to hodiny, průměrnou spotřebu, denní počítadlo kilometrů. je to vopruz
tomikBeik

#10 Příspěvek od tomikBeik »

hungar píše:hází mi to hlášku increased battery discharge when stationery, aneb zvýšené vybíjení aniž bych s tím autem cokoliv dělal. U mě jsou příčinou tohoto problému zalámané kabely v pátých dveřích, ale já mám E61, až ty kabely vyměním, dám vědět. dělá mi to to stejné. vymaže to hodiny, průměrnou spotřebu, denní počítadlo kilometrů. je to vopruz
Mě dneska to samé,stejná hlaska navic kdyz jedu a zastavim odjistí se mi zadní okno a roletka se shrne,vypada to taky na zlamane kabely
Qwert

#11 Příspěvek od Qwert »

tomikBeik píše:
hungar píše:hází mi to hlášku increased battery discharge when stationery, aneb zvýšené vybíjení aniž bych s tím autem cokoliv dělal. U mě jsou příčinou tohoto problému zalámané kabely v pátých dveřích, ale já mám E61, až ty kabely vyměním, dám vědět. dělá mi to to stejné. vymaže to hodiny, průměrnou spotřebu, denní počítadlo kilometrů. je to vopruz
Mě dneska to samé,stejná hlaska navic kdyz jedu a zastavim odjistí se mi zadní okno a roletka se shrne,vypada to taky na zlamane kabely
Dolnim u me podobny problem tzn. nepravidelne odemykani skla zadnich dveri pri staru auta, nepravidelne mazani casu, km a spotreby pri startu + zacne hrabat navi a cd changer, dnes se k tomu pridalo ztlumene radio (preskrly symbol zvuku) - neslo klasicky zapnout stiskem tlacitka hlasitosti, pomohlo az odpojeni a zapojeni baterky. Od te doby jede, pouze pri startu je ztlumene ale staci zmacknou tlacitko hlasitosti a hraje.
Ma k tomu nekdo neco? Kabely v 5. dverich uz jsou jednou menene, vse funguje jak ma. Symbol baterie se ukazal pouze jednou dnes, predtim nikdy.
E61, 530d 2006
mi00wa

#12 Příspěvek od mi00wa »

Pokud hrabe cd měnič, naznačuje vadný IBS senzor na baterce.
Qwert

#13 Příspěvek od Qwert »

mi00wa píše:Pokud hrabe cd měnič, naznačuje vadný IBS senzor na baterce.
Jen pri tom vynulovani pocitadel, neni tomtaky pravidlelne. Ale z toho co jsem tady procetl to bude bud senzor nebo baterka
mi00wa

#14 Příspěvek od mi00wa »

zkus ho odpojit jestli to pomůže.
hungar

#15 Příspěvek od hungar »

ahoj, tak jsem dostal tip na opravné sady na kabely na pětkové touringy, oproti origo za 6 litrů to stojí kolem 2500 a prý při super kvalitě, nevím, zkusím http://www.aci.cz/ nemá s tím někdo zkušenosti? až nebude hnusné počasí a budu doma za světla, sundám krytky v pátých dveřích a kouknu na stav kabelů a pak dořeším. ještě dotaz, nemůže být problém se zlobením baterky to, že jsem dobíjel baterku externí nabíječkou? nemohl jsem posrat třeba IBS etc. Normálně jsem baterku připojil v motoru plus a mínus a jelo to celou noc, ráno nabito (baterka už normálně háže podle napětí kapacitu kolem 60% ale zatím pohoda startuje, snad mě nenechá v mrazech ve štychu. díky za rady všem
Odpovědět