Pridam take postreh, dle sveho zjisteni.
Tomas_Hartge:
Měl jsem unik oleje (E61), a to pres cely system sani (olej sel pres cely separator dale, plny chladic vzduchu oleje, atd.. Prvotni vec byl odlucovac oleje. Rozebral jsem a uvnitr jsem take nemel zadny filtr, jen to ty pises ze ti poslali (modre oznacene). Koupil jsem novy cely separator oleje i s tesnenim a pridal do toho filtr ,,labyrynt,, ktery mas oznacen cervene, takze cely komplet co mas na obrazku. Po teto vymene se unik oleje zastavil, a od te doby vse slape jak ma a ok. Po asi 1000Km jsem zas pro vlastni zajimavost rozebral a pres odlucovac zadny olej nejde a v druhe komore vse krasne ciste. Asi tak..
Jinak jde tam dat oboji, jak klasicky molitanovy filtr tak i labyrynt. Labyrynt je jen inovovane reseni, ktere by melo vydrzet dele, rika se bezudrzbove ale stejne bych doporucoval obcas vymenit zase cely komplet. A koupis ho ve spouste obchodech s autodilama..
Treba nekdo bude mit jiny nozor, ale toto je moje osobni prakticka zkusenot. Snad pomuze. Cao
Kawaman:
Ano, je potreba vymenitit hlavne to oznacene cervene. Filtr oznacen modre by mel neco vydrzet, obcas se muze treba vycistit. Kdyz se ale vymeni jednou za cas uplne komplet vse, nic tim neztratis a mas klid.