gratuluju k vyřešení problému a dík za rady, taky udělám ty podtlaky, koupil jsem v místní škodovce 3m tý 3.2mm hadice:) přidám svůj stále probíhající příběh na 530d kterej díky vašim skvělejm radám snad brzo dojde šťastnýho konce:
auto začalo občas chcípat, dýl startovat, pak vůbec nestartovalo
1. výměna čerpadla v nádrži (fakt nejelo)
- auto po opakovaných pokusech a třech vybitích baterky za ten den nastartovalo, ujelo tak 10 km, na volnoběh strašně kolísalo a pak chcíplo a už nenastartovalo
2. výměna čerpadla pod řidičem (hlučný, tlak 3.35 bar bez nastartování), to nový je tišší ale tlak je stejnej - stále nestartuje
3. vyčištění čidla na railu a výměna regulátoru na VT čerpadle
- čidlo naprosto čistý, nic zarostlýho, tak jsem vyfoukal kompresorem a vsadil zpět. rail pressure při startování hlásí 225 bar (ale už mám zas trochu vybitou baterku, píchnul jsem to na noc nabíjet)
- regulátor jsem vyndal na dvě části, tak nevím jestli jsem ho urval a nebo už to bylo, podle oxidace už to bylo nalomený, mohlo to kvůli tomu tlačit míň a nebo víc?, každopádně po výměně to furt nestartuje. Asi 3 lidi naprosto fascinuje jak jsem to mohl při demontáži urvat, tak sem asi hodím nějaký foto... mohlo to fakt křupnout samo v tom čerpadle? a jak??:D
4?? zítra udělám teda flaštičkovej test a uvidim, vyndavat všechny vstřikovače naráz a vézt do servisu se mi nechce - se studeným motorem to asi nepůjde moc dobře ven, co

co zjistím špatný tak pak vemu asi na repasi do toho autorava, jak se ptal Stano a referoval Wylson a podle toho kolik to vyjde a jak to bude šlapat pak asi dám udělat všechny... doufám, že už to timhle fakt bude, budu mít po starostech a vesele jezdit. těšim se na to moc, protože po posledním fixu prasklýho podtlaku se výrazně zvednul výkon (turbo zřejme začlo fungovat jak má)
p.s. + zatím se mi mojí nešikovností podařilo zničit 4barovej ventilek pierburg (při startování) (300kč od člena e30) a nátrubek vodních hadic do hlavy (v inveltu cca 500-nechtělo se mi tahat do renocaru přes celou prahu kvuli 100kč slevě, každopádně zkoušel tam ty slevy taky někdo domluvit?).. ten regulátor fakt nevím jestli jsem zničil a nebo v tom křupnul už předtím (každopádně taky za 1000 od e30)