Zdravím,Mám 525tds touring před FL,Když jsem auto koupit tak při zamčení a odenčení bliklo.Postupem času to někdy udělalo a někdy ne, ted už to nedělá vůbec. Žárovky OK,pojistky taky, spínačka nová. Nevíte která z jednotek má tuto funkci nastaros.Popřípadně nemůže v ní být zrada? Díky za rady
Blikání je otázka nastavení diagnostikou, resp. pokud má auto alarm, tak to většinou má nakódované, pokud alarm nemá, tak umí v základu bliknout tuším jen pokud zamyká a zároveň jsou zavřené všechny dveře. Jde to obejít tak, že se dokóduje alarm, byť v autě není. Pak sice vyhazuje na diagnostice chybové kódy alarmu (protože tam není), ale blikání funguje.
Kódování blikání probíhá v general modulu (jednotka centrálu). Prostou výměnou si ale dost možná moc nepomůžeš, je tam docela dost rozdílů v kódování pro různé výbavy apod.
Mám origo rádio i velký BC,blinkry v autě i venku fungují normálně,jen při zamykání to přestalo blikat a když začne houkat alarm tak taky neblika.Hodiny nastavit jdou ale po vytažení klíčku ze zapalování na nich zamrzne čas a rozběhne se az zase zapnu spínačku.Spínačku jsem dal novou a pořád beze změny.Dnes jsem kontroloval konektory na GM modulu a LCM a pojistky ale stále nic.
Tak jsem konecne nasel cas se v ton zase povrtat a nameril jsem primo na konektoru pro MID 10,7V mereno multmetrenm,osciloskop jsem nesehnal.pulzovaloto mezi 10,5 -10,7 V.co ted ?
Pokud ti funguje radio, svetla a nasledne zobrzeni stavu na palubce (dalky, mlhy, blinkry) tak v ibus sbernici chybu nehledej.
Hledani chyb na ibusu potrebujes osciloskop + prevodnik ibus/serial a pak navcoder na zobrazeni v pocitaci, co ti tam leze.
Ale to ze se ti neinkrementuje cas v tom by mohl byt zakopanej pes. Cas je ulozenej v palubovce a tam se taky pocita.
Ve skutecnosti je to takhle: posles prikaz otevreni/zavreni ten prikaz se dostane do General modulu -> pokracuje pres k-bus -> IKE (palubovka) to prehodi z k-busu na i-bus -> light modul ti zablika.
Takze klicove misto je palubovka (IKE modul) Tyto dve chyby ukazuji na palubovku.
Nekdo kdo umi naprogramovat tuto funkci musi nam povedet, ve ktere jednotce se ta funkce povoluje.
Jak jsem psal na zacatku,na kodovani jsem byl a v budikach blikani povoleno je.zkousel jsem budiky jeste z jineho auta a to zablikaly jen jednou a pak uz opet neblikaly a cas taky nesel.