mam takovej problem. Nefunguje mi diagnosticka sbernice na e39 530d. V aute vsechno funguje.
Originalni DIS/GT1 s bmw diagnostickou hlavou nic nenacte. Ani nejlevnejsi carsoft nefunguje
Nyni mam odpojenou baterku zkousim cele auto restartovat. Nekde jsem se to docetl, takze uvidime
Nejaky tip, diky
H.
Konkrétně zemnící pin (nepamatuji si číšlo), jestli není uklepaný, nebo špatně dotažený ke kastli. A poté zkus cvičně vymenit pojistky 15 a 25 (i kdyby vypadaly ok, proměřil bych je...)
Takhle v konektoru to vypada dobre. Projistotu jsem to vypinoval ocistil a dal zpet. At mam jistotu, ze v konektoru to doopravdy neni.
Jen jsem se chtel zeptat, kdyz vezmes voltmetr a das je na ty piny, kde je vytazana sbernice, kolik tam mas voltu. Ja mam na pinu 8 asi 7voltu a pinu 7 a 9 mam 0voltu. Mereno proti zemi, kostra vozidla. Bez zapojene diagnosticke hlavy. Kdyz zapojim hlavu tak na obou pinech je 12V. Pin 8 podle schema je zapojeny do budiku a pin 7 podle schema je zapojen do DDE, DSC a steering wheel.
V aute vsechno funguje a neni s nicim problem.
Diky za tip. Ted o vikendu se na to podivam pomoci osciloskopu a uvidim lepe.
Ted mam takovou teorii, ze me asi prestal fungovat prevodnik usb->serial. Zitra koupim novej a uvidime. Jinak jsem v predchozim prispevku to napsal blbe. Na pinu 7 v OBD2 konektoru je pouze vyvedeno DDE. Koukal jsem na spatne schema
Hele na to napětí se ti pokusím kouknout zítra. Včera jsem byl do noci v práci a dneska jezdím trojkou, pětku má půjčenou brácha. Nicméně ti pak dám vědět, co jsem naměřil. Jestli ti nefunguje převodník, můžeš zkusit třeba můj kabel, mám přímo s USB konektorem
Chyba, byla ve spoji, datove sbernice. Konektor se nachazi pod kobereckem na ridicove strane. Vlhkost vylozene zpusobila korozi a tudiz studeny spoj. To snad vymyslel fakt genius. Pod kobercem fakt hnus, vlhkost, uz rez!. Ridicova sedacka povolit a jit ven.
Zjistil jsem to pomoci osciloskopu. Jednu sondu jsem zapojil na kabel u palubovky 18pin svetlej konektor na prvni pin. A druhou sondu na pin 8 v OBD konektoru. A slo hned videt, ze signal na datove sbernici proste neni. Na sbernici je celkem srumec. Jinak tato porucha nemela vliv na zadnou funkci vozu.
to je pruser celkem všech pětek, tam se na kvalitu při výrobě moc nehledí, do E39 zatíkalo, do E60 zatíkalo a do F10,F11 taky zatíká, no a nová pětka má byt ještě horší.
řeším to tady skoro denně.
tak hlavně že se to našlo
Toto auto jsem opravoval na kseft, jedno od nas z vesnice. Celkove hodne dost bastlu v aute kam se podivas
U e39 530d je u expanzni nadobky zemnici bod. Tak ty piny jsou zalite v takovem silikonu, takze tam je to v poradku, zadna koroze, nebo studenak.
Ale tam pod kobercem u ridice na debilne pristupnem miste v tom spoji zadny silikon nebyl. Ani naznak nejakeho osetreni.
Bud to uz nekdo opravoval a nedal silikon novy, nebo to tam neni uz z vyroby.