Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Nastaveni svetlometu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mika_hakkinen
Klubové ID: 1487
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mika_hakkinen »

Ahoj,
mam e39 xenonove svetlomety. Tyto svetla mi sviti moc vysoko, neda se v noci moc dobre jezdit.
Diagnostikou DIS GT1 jsem kontroloval nastaveni v jednotce LWR Headlight height control jednotka naklonu svetel. Kdyz auto stoji narovine tak ze sensoru se objevuje napeti predek 0.02V a zadek 0.04V. Kdyz zatizim predek nebo zadek hodnoty se meni. Takze to funguje. Da se nejak snizit nastaveni svetel. Diky.
Honza
Daudgen
Klubové ID: 2271
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Daudgen »

U e39 je častá závada v prasklých štelovacích tyčkách.
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mika_hakkinen »

Nene tycky praskle nejsou. Diagnostikou muzu obema svetlometama pohybovat nahoru a dolu. Naklapeni svetl rucne funguje
sklenus

#4 Příspěvek od sklenus »

tak už jedine nastaviť výšku paraboly imbusom, alebo ručne na nastavovacích kolečkách zo zadnej strany svetlometu

zastav na rovine oproti prekážke a nastav to tak, prípadne zabehni na STK len nastaviť svetlomety
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mika_hakkinen »

ok, diky za info. Takze v tom nehledat zadnou slozitost :)
bibikuba

#6 Příspěvek od bibikuba »

Předpokládám,že jsi zkontroloval na pravém předním,spodním rameni čidlo náklonu-ulomená ovládací páčka,upadlé dráty od čidla atd...
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=05
pokud je máš obě moc vysoko,hádal bych,že u toho snímače něco odešlo a zůstal v jedné poloze-než ty světla rozšteluješ,okoukni estli ti to funguje,jak má :D
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mika_hakkinen »

Ahoj. Jasne kontroloval jsem. Pres diagnostiku se hodnoty pri zatizeni meni. Az bude vecer rozsvitim na zed a dam naklad do kufru a uvidim jestli se svetla pohnou
.
bibikuba

#8 Příspěvek od bibikuba »

mě se ty světla klopí jen nepatrně a tak jako trhavě-je to docela dost špatně vysledovatelný :D leda bys udělal čárky na vrata v nezatíženém stavu,pak to zatížit a porovnat,nezkoušel jsem to,ale fungovat by to mohlo..jinak ještě k ovládání toho naklápění,neměnil jsi rameno,nebo neměl odpojenou tu tyčku z naklápění??Ta páčka se dá tuším namontovat dvěma způsoby a pokud je špatně,světla tuším svítí vysoko.
Odpovědět