1)
Pod dojmem předchozích příspěvků mě nejspíš pošlete kamsi, ale stejně mi to nedá: Mám E61 530xd (170 kW), momentální nájezd 259 tis. km. Teď se mi rozsvítila signalizace zadních desek na výměnu (sepnulo čidlo opotřebení) a na předku mi to ukazuje 7 tis. km do výměny, tj. taky rovnou na výměnu. Je ale vůbec možný, že by moje auto mělo ještě původní brzdy, tj. všechny kotouče, nedejbože destičky?   

Vím, zní to jako hrozná blbost, ALE: Auto mám jako 2. majitel od 225 tis. km a nic od brzd za mé éry nebylo měněno. První majitel to kupoval jako nové v ČR, šlo o velkou a.s. a bylo to služební auto generálního ředitele. Jezdil s tím denně trasu 160 km dlouhou, ze 3/4 po dálnici, člověk středního věku, žádné palby, plynule, max. tak do 150 km/h. Po pár letech přesedlal na nové a tohle zůstalo k dispozici na ředitelství. Jezdilo se s tím pro delegace na letiště (po dálnici) nebo do toho skočil panský kočí, do kufru dal nějaké vzorky a vezl je na otočku třeba do Španělska apod. Řidiči víceméně chlapi středního věku. Ke konci používáno na služebky po ČR. Celou dobu servis v autorizáku, poslední nedlouho před tím, než jsem to koupil. Z autorizáku, kam to jezdilo, mám oskenované veškeré faktury. Je tam všechno možné, ale od brzd jen několikrát výměna brzdové kapaliny. O výměnách kotoučů a dokonce ani destiček nic, jen checky, že pořád OK a ještě několik desetitisíců km životnosti. Co mám auto já, jezdím s ním celkem rychleji, ale zároveň plynule a hlavně skoro vůbec po městě (pár delších cest po Evropě a jinak v ČR půl na půl dálnice/okresky). Jo a dodávám, že je to manuál a 4x4, takže dobře brzdí motorem. Samotnýmu mi přijde neuvěřitelný, že by brzdy byly ještě původní, ale proč by zase nebyly na fakturách? Ledaže by si to autorizák zapomněl naúčtovat, zapomněl mi nějakou fakturu oskenovat, nebo to první majitel na brzdy odvezl jinam, ale to nedává logiku, když jinak se vším do poslední chvíle jezdili do BMW. (Mimochodem původní jsou pořád tlumiče, turbo, vstřiky, spojka, dvouhmota atd.). 
2)
Má někdo nějaké nové reference, co koupit v nejlepším poměru cena/výkon? (např. tom955i - jak se zatím jeví tvoje ATE?). Váhám, jestli vzít ATE, Textar nebo origo z autorizáku (zatím má nejvíc preferencí třetí varianta, ale po nacenění se to může změnit).