Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
kotouce E61
-
-
-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
Kdo bude chtit prvovyrobu, muzu dodat dily. Na brzdach se neco usetrit da, oproti elektronice, tam jsou slevy tragicke...
Jo a pak je jeste ATE z polske strany, tam vychazi kotouc okolo tisicovky. No a ten bude v mnoha eshopech s malou, lec vyznamnou marzi
Nedavno na ct2 davali porad o pajcovani. Brzdove desticky, okem nerozeznatelne od originalu. Mereni nejakou certifikovanou instituci, takze zadne jena pani povidala, ale zcela presne namerene vysledky. Verdikt byl ze a ted mne neukamenujte pokud si to nepamatuju presne, ale tusim ze ze 100km rychlosti byla brzdna draha pajcungu o nezanedbatelnych 28m delsi nez s originalem. Okem rozdil mezi origo a pajcem nerozeznatelny. Takze ackoliv nemam nic proti eshopum, riziko potencialniho problemu je tam vysoke. Nejnizsi je samozrejme od autorizovaneho dealera. Ale kdyz prijde na lamani chleba, 30m muze znamenat kilecko za rozbity predek...
Jo a pak je jeste ATE z polske strany, tam vychazi kotouc okolo tisicovky. No a ten bude v mnoha eshopech s malou, lec vyznamnou marzi

-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
matiz píše:Trochu drahe zjisteni ze to brzdi hur...

Njn o těch ATE origo jak tady čtu na foru už se přesvědčilo více lidí (doufám, že nezávisle a né jako "kluci na srazu říkali..") takže nemám důvod tomu nevěřit. Brzdy asi fakt sáhnout radši k dealerovi.
Mě teda kdysi na zmíněném e-shopu prodejce tvrdil, že berou ATE přímo od výrobce z fabriky (asi jako všechno ostatní), ale víc o tom taky nevím. Třeba díly LEM/Meyle HD na podvozek, kladky a řemeny byly v klidu no problem.
Te pořad jsem chytil jen konec. Byl to fakt brutus!! Ta brzdná dráha byla snad o 32m delší, ne jen o 28. Navíc se z toho kouřilo jako prase.
Meyle jsem dával axiální táhlo. Vydrželo asi 3 tis. Taky brzdový kotouče (nějaký ty lepší legovaný chromem). Vydržely asi 1500 km Nepřeklepl jsem se v nule!! Vydržely jen cestu do práce a zpět!! Meyle už mi nesmí ani projet kolem baráku. Sračka největší!!!
Musim se dokopat k reklamaci a pak jdu jedině do originálu. zjistil jsem, že oproti meyle jsou jen o litr dražší. Horší je to s deskama. Ty jsou v originálu mazec.
Ty starý se mi tam nechce nechávat. I když mam na nich najeto jen asi 4 tis. km. Co myslíte?
Meyle jsem dával axiální táhlo. Vydrželo asi 3 tis. Taky brzdový kotouče (nějaký ty lepší legovaný chromem). Vydržely asi 1500 km Nepřeklepl jsem se v nule!! Vydržely jen cestu do práce a zpět!! Meyle už mi nesmí ani projet kolem baráku. Sračka největší!!!
Musim se dokopat k reklamaci a pak jdu jedině do originálu. zjistil jsem, že oproti meyle jsou jen o litr dražší. Horší je to s deskama. Ty jsou v originálu mazec.
Ty starý se mi tam nechce nechávat. I když mam na nich najeto jen asi 4 tis. km. Co myslíte?
jj, mam to s těma deskama taky tak. Nový kotouče = nový desky.
Jen jde jednak o to, že ty moje jsou prakticky nový.
Dal jsem nový kotouče a nový desky, jenže ty kotouče se hned zvlnily.
Skoro bych si byl jistej, že ty desky jsou rovný. Kdybych chtěl 100% jistotu, tak je necham v práci líznout na magnetce (dělaji tam tak i desky do brzd letadel).
Jenomže mam strach, aby mi ty sračky desky od meyle nezkurvily nový origo kotouče. Může se to stát? Je to reálný riziko, nebo jsem paranoidní? Cokoliv jsem od týhle značky koupil stálo za hovno, tak se mi nedivte.
Jen jde jednak o to, že ty moje jsou prakticky nový.
Dal jsem nový kotouče a nový desky, jenže ty kotouče se hned zvlnily.
Skoro bych si byl jistej, že ty desky jsou rovný. Kdybych chtěl 100% jistotu, tak je necham v práci líznout na magnetce (dělaji tam tak i desky do brzd letadel).
Jenomže mam strach, aby mi ty sračky desky od meyle nezkurvily nový origo kotouče. Může se to stát? Je to reálný riziko, nebo jsem paranoidní? Cokoliv jsem od týhle značky koupil stálo za hovno, tak se mi nedivte.
K těm kotoučům, sice to bylo na jiný autě ,,,vw passat 3c,, ale...
Vyměnil jsem několik kotoučů, něco se uhrálo na záruku, někdy jsem je nechával stáčet, už jsem byl z toho tenkrát úplně hotovej. Prostě po ujetí 2tis KM byly zvlněný. Prošel jsem snad vším co se může udělat, stálo to nemalé peníze. Výsledek byl takový, že to dělala brzdová kapalina. Nikoho to tenkrát nenapadlo ve 2dvou servisech až pak jeden kluk ji změřil, byla KO. Pravděpodobně po zahřátí stále minimálně přibržďovaly, nemohlo to být nic tragického, jelikož sem několikrát ošahával...
Myslel jsem že mě tenrkát trefí kolik to stálo peněz a času a stačilo obětovat pár korun na brzdovku
Vyměnil jsem několik kotoučů, něco se uhrálo na záruku, někdy jsem je nechával stáčet, už jsem byl z toho tenkrát úplně hotovej. Prostě po ujetí 2tis KM byly zvlněný. Prošel jsem snad vším co se může udělat, stálo to nemalé peníze. Výsledek byl takový, že to dělala brzdová kapalina. Nikoho to tenkrát nenapadlo ve 2dvou servisech až pak jeden kluk ji změřil, byla KO. Pravděpodobně po zahřátí stále minimálně přibržďovaly, nemohlo to být nic tragického, jelikož sem několikrát ošahával...
Myslel jsem že mě tenrkát trefí kolik to stálo peněz a času a stačilo obětovat pár korun na brzdovku
-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
No, to je dalsi slovo do pranice, ono se nebudou kopirovat jen originaly, ale i jine znacky, vubec si nedelam iluze, protoze to je prilis lukrativni byznys. A mnohdy to koupi i seriozni prodejce, protoze cena je cena. Kdo na to mate, kupte originaly, tam je sance miziva ze autorizak bude riskovat licenci a bude prodavat smejdy. Ale ani to vyloucit nejde.
Jo a k te kapaline, ono to je tezko. Kdyz nekdo zavola ja bych jen potreboval vymazat servis a nastavit nove hodnoty. Neudelam li to, udela to jina smudla. A mne zustane tak leda dobry pocit, ale nebudu mit co zrat.... Je mi naprosto jasne kdyz ty auta vidim ze v nekterych se jen mazalo a mazalo a nemenilo...
Jo a k te kapaline, ono to je tezko. Kdyz nekdo zavola ja bych jen potreboval vymazat servis a nastavit nove hodnoty. Neudelam li to, udela to jina smudla. A mne zustane tak leda dobry pocit, ale nebudu mit co zrat.... Je mi naprosto jasne kdyz ty auta vidim ze v nekterych se jen mazalo a mazalo a nemenilo...
-
tak asi nejpodstatnější je výměna brzdovky v těch trubkách,zahřívá se a chladne právě v brzdičíchTeddy píše:Tak to taky zkusim. Stejně mam interval výměny. Jako, že to ničilo ty kotouče, nebo to po výměně brzdovky přestalo mlátit do volantu a kotouče jsi měnit nemusel?
Pravda je, že mam dojem, že první zabrždění po ránu je snad úplně bez kopanců.
Výměnu komplet i v trubkách, nebo jen to co je v nádržce?
-
- Klubové ID: 1838
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem si jistej jestli to platí i pro Facelift, ale u předfaceliftu jsou original brzdy Textar.
Co se horšího brždění týče, mám na předku Ate s keramickou příměsí destiček a jako origo rozhodně nebrzdí, ale zase nešpiní tak extrémně kola, z toho důvodu jsem to chtěl vyzkoušet.
Jinak jsem měl nedávno možnost vyzkoušet keramický brzdy, supr, ale za mokra tragedie.
Co se horšího brždění týče, mám na předku Ate s keramickou příměsí destiček a jako origo rozhodně nebrzdí, ale zase nešpiní tak extrémně kola, z toho důvodu jsem to chtěl vyzkoušet.
Jinak jsem měl nedávno možnost vyzkoušet keramický brzdy, supr, ale za mokra tragedie.
Ničilo to kotoučeTeddy píše:Tak to taky zkusim. Stejně mam interval výměny. Jako, že to ničilo ty kotouče, nebo to po výměně brzdovky přestalo mlátit do volantu a kotouče jsi měnit nemusel?
Pravda je, že mam dojem, že první zabrždění po ránu je snad úplně bez kopanců.
Výměnu komplet i v trubkách, nebo jen to co je v nádržce?