Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zrcátko u spolujezdce - zpátečka -E39 530d touring

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Achilles_Warrior
Klubové ID: 2036
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Vesa88 píše:Dekuji za vysvetleni... :) Ja teda mam manualni kuzi a tlacitko nemam :)
No to je to co rikam :-)
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Pavel 528 »

Achilles_Warrior píše:
Hubajz píše:
Achilles_Warrior píše:No kdyz uz jsme u toho naklapeni atd. tak bych se chtel zeptat, mam e39 2001 s manualnima sedackama. Takze by me sklopeni zrcadka pri couvani nemelo jit nastavit, ALE bylo mi receno, ze e39 s manualnima sedackama by taky nemely mit tlacitko na elektronicke sklopeni obou zrcatek, ALE ja to tlacitko mam, takze jaka je pravda, respektive Ti co mate e39 s manualnima sedackama mate tohle tlacitko nebo ne?
Jo ja ho mam, ale to si myslim ze souvislost nema.Sklopíš je manualne kdy ty je chces sklopit.Neni to přes žádnou chytrou krabičku, jak popisuje výše.
To ano, ale udajne by tohle tlacitko vubec nemelo byt ve vozech bez elektrickych sedadel... Prodavam jaxem koupil, nevim co je na tom pravdy, proto se ptam, zda i jini majitele e39 s manualnimi sedadli ono tlacitko maji :-)
tlacitko na sklapeni maji jen modely co maji samozatmavovaci zrcatka...

mam taky manualni sport sedacky a toto tlacitko na sklapeni celych zrcatek,ale jelikoz sedacky nemam v elektrice,tak pri zpatecce se mi samo prave nesklopi,musim sklopit tlacitkem rucne...
taky by se mi to libilo,ale bohuzel to nejde dodelat :(
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Pavel 528 píše: tlacitko na sklapeni maji jen modely co maji samozatmavovaci zrcatka...
Super, tak konecne mi do toho nekdo vnesl svetlo a kdyz jsme u toho je mozne nastavit aby se aspon zrcatka v mem pripade sama sklopila pri vypnuti motoru? Slysel jsem oba nazory, tedy ze to nejde i jde... Ma nekdo zkusennost?
Dan td
Klubové ID: 590

#24 Příspěvek od Dan td »

Nastavit to např. diagnostikou nejde, ale na bmwklub.sk na to někdo nabízí "modul", který přesně tohle dělá, je to přímo pro e39 a vyrábí to sám.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Dan td píše:Nastavit to např. diagnostikou nejde, ale na bmwklub.sk na to někdo nabízí "modul", který přesně tohle dělá, je to přímo pro e39 a vyrábí to sám.
Aha, to je rpo me novinka... A nejake blizsi info nemas? Zkusm mrknout na ten slovensky BMW klub
Assyk

#26 Příspěvek od Assyk »

Zdravím pánové,
ať hledám jak hledám odpověď najít nemůžu, tak bych toto vlákno rád obnovil.
Mám E39 touring, automat, '98, předfacelift s pamětí sedaček atd. a dříve mi fungovalo sklopení spolujezdcova zrcátka při zařazené zpátečce. Nešťastnou náhodou jsem přišel o pravé zrcátko. Tak jsem pořídil jiné, použité na bazaru a vyměnil ho. A v tu chvíli nastal problém, nastavení polohy ovladačem u řidiče funguje bez problému, ale teď po výměně už nefunguje sklápění. Přepínač u řidiče mám ve správné poloze (vlevo).

Nenapadá Vás co by mohlo být špatně, případně co jsem opomněl?
Děkuji za vaše názory a příspěvky.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#27 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

“Ability is what you're capable of doing.”
Birkoff
Klubové ID: 989

#28 Příspěvek od Birkoff »

@ Assyk: A uložené paměti normálně fungují? Pochybuju o tom. Prostě to zrcátko neposílá polohu sklíčka (zjednodušeně).
Assyk

#29 Příspěvek od Assyk »

@Birkoff Uložené paměti do výměny normálně fungovali. Takže předpokládám, že fungují stále... Nicméně na 100% si jistý nejsem, takže večer mrknu.
Assyk

#30 Příspěvek od Assyk »

@Birkoff: Tak paměti na zrcátku opravdu nefungují. Jak jsi psal, že zrcátko neposílá polohu sklíčka - může to být způsobeno druhem pohonu sklíčka nebo třeba jen kabeláží?
Birkoff

#31 Příspěvek od Birkoff »

Ano, je to tím. Nejlepší by bylo vyndat ten vnitřek z původního zrcátka a přendat ho dovnitř do nového obalu. Takhle to dělají s neoriginál zrcátky (třeba replika M5) kde je uvnitř OEM BMW vnitřek, pak funguje i sklápění při zpátečce i paměti.
Assyk

#32 Příspěvek od Assyk »

Diky za rady, porovnam ty vnitrky a pokusim se vymenit. Pak dam echo.
Assyk

#33 Příspěvek od Assyk »

Tak jsem koukal na ty vnitřky a v originál zrcátku byly motorky se sledováním polohy. Což náhradní zrcátko mělo pouze motorky.

Jenže teď stojím před další otázkou, po výměně zpět na originální (paměťové provedení) paměti stále nefungují. Je nutné provést nějaké kroky pro spárování zrcátka s jednotkou?
Jak jednotka vyhodnocuje polohu zrcátka? Je nutné projet do všech cílových poloh?
Birkoff

#34 Příspěvek od Birkoff »

Pravděpodobně bude třeba smazat chybu v řídící jednotce co má na starost paměti. Mě tohle dělal dešťák, po výměně stejně nefungoval až do smazání chyby, od tý doby funguje v pohodě. Stav se u někoho s diagnostikou, kdo tomu trochu rozumí.
Zugy

#35 Příspěvek od Zugy »

Zdravím. Mr zrcátko normálne sklapi. .ale někdy se stane, že při vraceni se do původní polohy vyjede z pět nahoru ale zůstane úplne doprava..a divák se do skarpy. A někdy se vrátí do původní polohy..
Nevíte čim by to mohlo byt ze jednou tak a jednou mák? Dik
tee-jay

#36 Příspěvek od tee-jay »

A nevíte někdo, jak je to se sklápěním pravého zrcátka u E60? To funguje taky jenom když jsou v autě sedačky s pamětí?
tinvez
Klubové ID: 3374

#37 Příspěvek od tinvez »

Ahoj klubáci,
rád bych toto téma oživil. Před pů rokem jsem koupil E39, po FL, automat, sedačky s paměťma, smastmívatelná a el. vnější zrcátka. Zezačátku se mi po zařazení R pravé zrcátko naklápělo, poslední 3-4 měsíce se již nenaklání. (přepinač zrcátek jsem zkoušel jak v poloze vlevo i vpravo, štelování skla samotného tlačítky funguje, paměto sedaček, volantu a zrcátek fungují...)
Netušíte někdo, kde je problém, jak naklápění opět zprovoznit?
Díky
WizarDEAD

#38 Příspěvek od WizarDEAD »

Piotr píše:Ono to naklapění zase taková pecka není, naklápí to až moc, takže já osobně to vůbec nepoužívám
Ano, zrcatko se zklapi uplne nadoraz dolu, a pokud clovek neni idelane vysokej, a nema idealne nastavenou sedacku, tak v tom vidi lautr picu.
ALE jednotka s tim pocita a umoznuje nakodovat 2 stavy a to:
1) zrcatko se sklopi vzdycky do krajni spodni polohy (vychozi stav)
2) zrcatko se sklopi do prednastavene polohy

Chystam se uz 3 mesice ze si to prekoduju, ale porad nemuzu prekonat lenost, vzit notes a jit to resit.. :D
JPK

#39 Příspěvek od JPK »

WizarDEAD píše:
Piotr píše:Ono to naklapění zase taková pecka není, naklápí to až moc, takže já osobně to vůbec nepoužívám
Ano, zrcatko se zklapi uplne nadoraz dolu, a pokud clovek neni idelane vysokej, a nema idealne nastavenou sedacku, tak v tom vidi lautr picu.
ALE jednotka s tim pocita a umoznuje nakodovat 2 stavy a to:
1) zrcatko se sklopi vzdycky do krajni spodni polohy (vychozi stav)
2) zrcatko se sklopi do prednastavene polohy

Chystam se uz 3 mesice ze si to prekoduju, ale porad nemuzu prekonat lenost, vzit notes a jit to resit.. :D
Jak jsi dopadl? Podařilo se ti to překódovat? Dá se poloha sklopeného zrcátka nastavit?
Odpovědět