Na E39/2004 mám na EGR ventilu zaslepenou hadičku podtlakového ovládání a zhruba po 1km jízdy se rozsvítila oranžová kontrolka motoru. Abych měl klid, že je to tím odpojením tak jsem ji znovu připojil a kontrolka zhasla. Teď mám hadičku trvale odpojenou a kontrolka mě nevzrušuje. U E61/2007 jsem nenašel odvahu odpojit EGR ventil.
Eks
A e39 2004 má jinej motor nebo jiný to hlídání, že se ti rozsvítila kontrolka? Já jsem si ho na svojí taky zaslepil a nic mi nesvítí. Ale mam před FL, proto mě to zajímá.
Prosím tě, nevím. Je to motor 142kW, jeden z posledních touringů, protože v sedanech se už vyráběly E60. Ta rozsvícená kontrolka je skutečně kvůli EGR. Ještě mě napadá jestli tam není jiný software.
Eks
Já v sobotu zaslepil přívod výfukových plynů (na přírubě před EGRventilem).. samotný EGR ventil jsem nechal zapojený..
..popojížděl jsem s tím po městě, jel na výlet do KV cca 40km tam kde to stálo cca 2h a 40km zpět, v neděli popojetí po městě zase to stálo venku cca 2h a při odjezdu domů se rozsvítila kontrolka motoru a hláška "Erhöhte emision" nebo tak nějak.. záslepku jsem vyndal.. 2x s tím popojel a zatím stále svítí..
Tímto bych rád poprosil každého kdo má u e60-61 530d 160kW EURO4 zaslepený EGR aby napsal svou skušennost se zalepením případně co jsem udělal špatně.. DĚKUJI..!
Mám E61 3.0d 6/2004, zaslepený ventyl nemám, před hodinou jsem dal nový EGR a hláška soustavně vyskakuje a mizi jak se jí zlíbí, přesně tak to dělalo i se starým, klapky ani filtr pevných částic nemám(obě odstraněné). Jede to normálně tak jak má, vypadá to že jsem jen tak vyhodil 4400Kč Řekněte mi někdo, co to dělá???
Kdo chce aby jeho diesel zil dyl, tak zaslepit swirl klapky a zaslepit EGR, proste to auto zbavit vsech emisnich sracek. Nejlepsi kombinace co mam ja na sve 530d 2004: EGR off, swirl off, DPF off, KAT off. Auto nezakouri ani pri plnem plynu, proste v zadny situaci, taky to bude nizkym najezdem km, ale ten vykon, je uplne nekde jinde.
Ve finále je to defakto novy motor, s novou hlavou,svodama a vsema mozmyma tesnenima, chtěl jsem ji i prodat, na sbazaru mi ještě zůstal inzerát, ale říkám si co za 220tisic pořídim za auto
Podle čísla dílu těch klapek to vypadá na již zesílené, je na tom zatím po té generalce najeto cca 70tisickm a žádný problém (tuk tuk)
[quote="Speedy530d"]Ve 212000km se mi na 530d 2003 manuál utrhly dvě klapky
Oprava 165000kc v autorizovanem servisu
Ty jo tak teď jsi mě celkem vystrašil.Mám taky 530d v manuálu r.2003 najeto 211000km.Měl jsem za to že se všude psalo že manuály ty klapky nemají??? Já se i díval pod sání zrcátkem a nic z toho co jsem viděl na fórech o jinde (myslím to ovládací táhlo apod.)jsem tam nezahlédl.Tak asi budu muset to sání zdělat a přesvědčit se na vlastní oči jestli tam jsou nebo ne.
Taky jsem se pustil do zaslepeni klapek. Kdyz jsem to rozdelal, zjistil jsem, ze klapky jsou 2008, nicmene jsem je zaslepil. Auto jede uplne stejne jako s nima, zadny rozdil nepocituju, jen v dobrym pocitu